Tick data - 99% jakość modelowania w MetaTrader 4.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Re: Tick data - 99% jakość modelowania w MetaTrader 4.

Nieprzeczytany post autor: tantric »

koneno pisze:Jak nie znajde to sobie sam napisze.

Podejście jeśli jesteś glodny to idź do sklepu, jest głupim podejściem. Bo jedzenie ludzie robią, chodują, uprawiają, i tworzą rękami sami... w sklepie ono też się bierze nie jakimis specjalnymi magicznymi metodami, zamieniania piasku w szame.

Czy nikt nie zna darmowej metody?.
I racja , zawsze jakieś nowe doświadczenie z programowaniem , dla mnie było była by to strata czasu ale powodzenia ............. :D
ps
Kiedyś przeczytałem historyjke o pewnym wydarzeniu .Gdy Budda miał się przeprawić przez rzeke . Zobaczył jakiegoś wtajemniczonego " szamana " i tamten pokazał mu jak się chodzi po wodzie przechodząc własnie przez tę rzekę .
Budda zapytał go jak do tego doszedł ,że tak potrafi chodzić po wodzie . Tamten odpowiedział , że 10 lat ćwiczeń po paręnaście godzin dziennie i już się potrafi . Budda mu na to : a ja zapłaciłem przewoźnikowi dolara ( mniejsza o walutę tutaj ,to nie były dolary , chodzi mi o kwintesencję tego wydarzenia i wnioski jakie można z tego wyciągnąć) .
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

koneno
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: koneno »

Dzień dobry.

Jakie dane polecacie do testów z przed 2007 roku?. Dokladnie od maraca 2007 udostepniane dane 99%. Jakie dane najlepiej przyjać do testów we wcześniejszych okresach?.

Dziękuje za podzielenie sie doświadczeniem.

Kolego Tantric, faktycznie ponad 5godzin mi zeszło zaprogramowanie testu na renko 99%, sporo czasu 50$?.

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

koneno pisze:
Kolego Tantric, faktycznie ponad 5godzin mi zeszło zaprogramowanie testu na renko 99%, sporo czasu 50$?.
5 pipsów jednym lotem.

A sprzedaje ktoś może zwykłe dane tickowe wraz z przerobionym odpowiednio MT4 do testów 99%?
Interesowała by mnie głownie para EURUSD. Kontakt z wycena ewentualnie na PW.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

"Kolego Tantric, faktycznie ponad 5godzin mi zeszło zaprogramowanie testu na renko 99%, sporo czasu 50$?."
Tak tanio cenisz swój czas........?

-- Dodano: pn 27-05-2013, 22:45 --
QTrader pisze:
koneno pisze:
5 pipsów jednym lotem.

A sprzedaje ktoś może zwykłe dane tickowe wraz z przerobionym odpowiednio MT4 do testów 99%?
Interesowała by mnie głownie para EURUSD. Kontakt z wycena ewentualnie na PW.
Tutaj to jak widzę sami " GRUBI LOCIARZE ' , nikt nie bawi się w drobne............... :D

-- Dodano: pn 27-05-2013, 22:49 --

Odnoszę wrażenie , że kolegów QTrader i koneno coś łączy , dużo mają wspólnego ze sobą......
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

koneno
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: koneno »

Dzień dobry. Jeszcze raz

Jakie dane polecacie do testów z przed 2007 roku?. Dokladnie od marca 2007 udostepniane dane 99%. Jakie dane najlepiej przyjać do testów we wcześniejszych okresach?.

Dziękuje za podzielenie sie doświadczeniem, a nie jw.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Chyba nie znajdziesz darmowych danych tickowych sprzed tego okresu.

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

Czy da sie w testerze MT4 zmienić własciwosci symbolu -chodzi o spread ?
żeby uzywał do testów innego spreadu niż ten z platformy ?
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

marek8 pisze:Czy da sie w testerze MT4 zmienić własciwosci symbolu -chodzi o spread ?
żeby uzywał do testów innego spreadu niż ten z platformy ?
Da się jaki chcesz ustawić.Trzeba to zrobić przy ustawianiu konwersji w skrypcie CSV2HST,jest tam parametr "spread" i wpisujesz jaki chcesz.
Pozdr

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

chodzi mi o Tickstory- własnie w zakładce metatrader info wpisuje 10 pkt,a po exporcie do MT4 jest we własciwosciach symbolu jest ostatni spread z platformy czyli 17 pkt.
jak to zrobić w przypadku korzystania z Tickstory ?
przy uzyciu skryptu jest komunikat bad csv format :(

Edit:
już wszystko gra ;)
Ostatnio zmieniony 22 cze 2013, 11:40 przez marek8, łącznie zmieniany 2 razy.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

z tickstory nie korzystam,nie wiem,moze inni korzystaja ,raczej napewno....

ODPOWIEDZ