pr7emo pisze:właśnie boje się\ że poleci w kosmos na 132,00 a ja mam tylko scenariusz maks 131,00 , tak wyliczyłem kapitał i hedża
ryzyk fizyk, czuje że nie ma uwarunkowania makro do rekordów
-- Dodano: pt 19-04-2013, 20:35 --
overall pisze:pr7emo pisze:dlatego jestem na bieżąco na eurjpy, i nie stracę okazji w razie czego

Rzadko grywam na ejku ale gdy bylismy ponad 1000 pipsow niżej to zlapalem idealne dno i wyszedlem po 15

ale kto wiedzial? to samo udalo mi sie wejsc na ujku na samym top po czym zjechalismy 400 pipow a ja zainkasowalem ze 20

co jak co ale gra dlugoterminowa nie jest mi dana, dlatego skalpuje

jak masz ciśnienie na zamykanie do weź za wyższy priorytet wypłacanie fragmentu pozycji a reszte zrób na breakeven na wejściu i załatwione
ja tyle razy straciłem kase i tyle za szybko wyszedłem z pozycji że teraz jestem zdeterminowany czekać do wyraźnego sygnału odwrócenia
a i to nie zawsze

hehehe podobna historia ale co kto czuje. Skalp nie jest zly, czasami w tydzien uda sie na kosić i 1000 pipsow, życiówka ale fakt trzeba sie natyrac troche a tak mozna zajac pozycje i czekac na te 1000 pipsow, z tym ze nigdy do konca nie wiesz co sie stanie w dłuższym terminie. Duzy lot i mozna pykać na malych ruchach ale jak czasem sie przytuli ze 100 czy 200 pip to tez jest okej
Co do RGRA to jakos go nie widze. Wtedy ta burza i jazdy w okolicach 1.2800 swiadczyly o zmianie trendu, zawsze są podobne przed dluzszymi ruchami i jak dla mnie bardziej UP w dluzszej perspektywie. Ale nie ma co gdybac.
pozdro.
-- Dodano: pt 19-04-2013, 20:48 --
laktor pisze:overall pisze:pr7emo pisze:dlatego jestem na bieżąco na eurjpy, i nie stracę okazji w razie czego

Rzadko grywam na ejku ale gdy bylismy ponad 1000 pipsow niżej to zlapalem idealne dno i wyszedlem po 15

ale kto wiedzial? to samo udalo mi sie wejsc na ujku na samym top po czym zjechalismy 400 pipow a ja zainkasowalem ze 20

co jak co ale gra dlugoterminowa nie jest mi dana, dlatego skalpuje

Mistrzu tamten avatar był mniej hipsterski
ale swoją drogą mógłbyś co tydzień robić podróż na 1000 życia jak w dzienniku , na pewno wielu by chętnie się dołączyło
Żaba dlaczego nei zamknąłeś mojego ostatniego ujka jak mnie nie było

Spoko spoko, gdy bossa ponownie zrobi konkurs VIP z 10 K start to zrobie taki dziennik
Co do avatara to musze jeszcze pomyslec, ten jest precyzyjniejszy ale tamten pozwalał dłużej trzymac pozycje