DayTrading: Piątek 19.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 kwie 2013, 23:30

Wzrost
12
33%
Bez zmian
6
17%
Spadek
18
50%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 19.04.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze:właśnie boje się\ że poleci w kosmos na 132,00 a ja mam tylko scenariusz maks 131,00 , tak wyliczyłem kapitał i hedża

ryzyk fizyk, czuje że nie ma uwarunkowania makro do rekordów
moga zrobic flaszywke rownie dobrze

bo jesli sp500 tez RGR rysna :) to moje pod majowa przecene to mamy RGR EUR USD rgr SP500 to miski beda mialy uzywanie ;) wtedy to UJ poleci za SP500 w dol tak ze trzeba obserwowac bo okazja moze byc przednia na S ;)

132 50 fibo na E J docelow jak by psikusa zrobili to

-- Dodano: pt 19-04-2013, 21:40 --

http://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=423467
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

overall pisze:
pr7emo pisze:dlatego jestem na bieżąco na eurjpy, i nie stracę okazji w razie czego :P

Rzadko grywam na ejku ale gdy bylismy ponad 1000 pipsow niżej to zlapalem idealne dno i wyszedlem po 15 :) ale kto wiedzial? to samo udalo mi sie wejsc na ujku na samym top po czym zjechalismy 400 pipow a ja zainkasowalem ze 20 :) co jak co ale gra dlugoterminowa nie jest mi dana, dlatego skalpuje :D
Mistrzu tamten avatar był mniej hipsterski :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale swoją drogą mógłbyś co tydzień robić podróż na 1000 życia jak w dzienniku , na pewno wielu by chętnie się dołączyło :564:

Żaba dlaczego nei zamknąłeś mojego ostatniego ujka jak mnie nie było 8)
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

pr7emo pisze:właśnie boje się\ że poleci w kosmos na 132,00 a ja mam tylko scenariusz maks 131,00 , tak wyliczyłem kapitał i hedża

ryzyk fizyk, czuje że nie ma uwarunkowania makro do rekordów

-- Dodano: pt 19-04-2013, 20:35 --
overall pisze:
pr7emo pisze:dlatego jestem na bieżąco na eurjpy, i nie stracę okazji w razie czego :P

Rzadko grywam na ejku ale gdy bylismy ponad 1000 pipsow niżej to zlapalem idealne dno i wyszedlem po 15 :) ale kto wiedzial? to samo udalo mi sie wejsc na ujku na samym top po czym zjechalismy 400 pipow a ja zainkasowalem ze 20 :) co jak co ale gra dlugoterminowa nie jest mi dana, dlatego skalpuje :D
jak masz ciśnienie na zamykanie do weź za wyższy priorytet wypłacanie fragmentu pozycji a reszte zrób na breakeven na wejściu i załatwione :p

ja tyle razy straciłem kase i tyle za szybko wyszedłem z pozycji że teraz jestem zdeterminowany czekać do wyraźnego sygnału odwrócenia

a i to nie zawsze :wink:
hehehe podobna historia ale co kto czuje. Skalp nie jest zly, czasami w tydzien uda sie na kosić i 1000 pipsow, życiówka ale fakt trzeba sie natyrac troche a tak mozna zajac pozycje i czekac na te 1000 pipsow, z tym ze nigdy do konca nie wiesz co sie stanie w dłuższym terminie. Duzy lot i mozna pykać na malych ruchach ale jak czasem sie przytuli ze 100 czy 200 pip to tez jest okej ;)

Co do RGRA to jakos go nie widze. Wtedy ta burza i jazdy w okolicach 1.2800 swiadczyly o zmianie trendu, zawsze są podobne przed dluzszymi ruchami i jak dla mnie bardziej UP w dluzszej perspektywie. Ale nie ma co gdybac.

pozdro.

-- Dodano: pt 19-04-2013, 20:48 --
laktor pisze:
overall pisze:

Mistrzu tamten avatar był mniej hipsterski :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale swoją drogą mógłbyś co tydzień robić podróż na 1000 życia jak w dzienniku , na pewno wielu by chętnie się dołączyło :564:

Żaba dlaczego nei zamknąłeś mojego ostatniego ujka jak mnie nie było 8)

Spoko spoko, gdy bossa ponownie zrobi konkurs VIP z 10 K start to zrobie taki dziennik :)

Co do avatara to musze jeszcze pomyslec, ten jest precyzyjniejszy ale tamten pozwalał dłużej trzymac pozycje :D

:564:
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2013, 22:03 przez overall, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
haki
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: haki »

Cześć wszedłem w S na edku po 1.3125 jak myslicie brac co dają czy czekać. Jak obstawiacie początek przyszłego tygodnia. Ładna świeczka D1 nam się robi?

W sumie to nie ma tematu. Zostawiłem n weekend

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.bankfotek.pl/image/1473200.jpeg

dax korekcina jakas pod USA w poniedzialek

SP500 jak pisalem wczoraj o korekcie jeszcze jednym UP jedzie ja knarazie zgodnie z planem

http://www.bankfotek.pl/image/1473199.jpeg

mamy szanse ja kies sygnalki krotki termin na L uzyskac ale mysle ze beda one falszywe i po podjezdzie na strefy oporowa licze na ten MAJ i RGR jak bedzie rynek zferyfikuje i bedzie sie zmianic prognoze i reagowac na bierzaco :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

edek na low :d
a ja bez pozycji :(

w armadzie jeszcze wykres hadza, i nawet spread póki co jest do zniesienia, poniżej pipsa

overall

No w armadzie jeszcze wszystko hula, mozna by nawet stworzyć jaką strategie polegającą na graniu tylko w godzinach 22-23 piątek gdzie wiekszosc juz nie ma dostępu do rynku. na usdjpy w tym czasie byly juz dwa sygnaly i z tego co lukam to by weszly, rynek spokojniejszy, precyzyjniejszy.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

luki up nie powinno byc na ej jakiejs zajebistej, ja zostawiam szorta ale nie polecam tego swierzakom.

i tak zamknolem ej, long na usd cad otwary
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

overall pisze:No w armadzie jeszcze wszystko hula, mozna by nawet stworzyć jaką strategie polegającą na graniu tylko w godzinach 22-23 piątek gdzie wiekszosc juz nie ma dostępu do rynku. na usdjpy w tym czasie byly juz dwa sygnaly i z tego co lukam to by weszly, rynek spokojniejszy, precyzyjniejszy.
w poprzedni piatek na gbp/jpn między 22-23 można było łapać paredziesiąt pips, zgadzam się że ta ostatnia godzina bywa bardzo czytelna choć trochę bym się nudził grając tylko w piątki jedna godzinę :mrgreen:

Swoją drogą zdarza Ci się skalpować na parach ze złotówką?
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

overall

laktor pisze:
overall pisze:No w armadzie jeszcze wszystko hula, mozna by nawet stworzyć jaką strategie polegającą na graniu tylko w godzinach 22-23 piątek gdzie wiekszosc juz nie ma dostępu do rynku. na usdjpy w tym czasie byly juz dwa sygnaly i z tego co lukam to by weszly, rynek spokojniejszy, precyzyjniejszy.
w poprzedni piatek na gbp/jpn między 22-23 można było łapać paredziesiąt pips, zgadzam się że ta ostatnia godzina bywa bardzo czytelna choć trochę bym się nudził grając tylko w piątki jedna godzinę :mrgreen:

Swoją drogą zdarza Ci się skalpować na parach ze złotówką?

Nie tykam niczego co ma więcej jak 2 pipsy spreadu :) chociaż czasami pojawi sie i 3 na eurjpy ale wiadomo ze na tej parze sie to opyla.

Zablokowany