DayTrading: Piątek 19.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 kwie 2013, 23:30

Wzrost
12
33%
Bez zmian
6
17%
Spadek
18
50%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 19.04.2013

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

spoglądam na dzienny wykres Edwarda, a tam wpierw objęcie bessy na szczytach, a po nim dwa młotki... trudno po takich sygnałach wieszczyć wzrosty

-- Dodano: sob 20-04-2013, 19:47 --

dwa odwrócone młotki, że się poprawię
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Scorpiman »

Ja tam widzę na EUR/USD wzrosty w najbliższym tygodniu.

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

Scorpiman pisze:Ja tam widzę na EUR/USD wzrosty w najbliższym tygodniu.
no to trzeba sie ładować w Eski :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

crok. pisze:
http://www.money.pl/gielda/surowce/wiad ... mpaign=rss
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

cugan pisze:
crok. pisze:
http://www.money.pl/gielda/surowce/wiad ... mpaign=rss
przyczyną krachu na rynkach surowców jest hossa na rynku obligacji.To nie jest krach,tylko powrot do rzeczywistej wartości.Ropa będzie się osłabiać do kolejnego posiedzenia Fedu,gdzie Ben ogłosi założenia Fedu odnośnie inflacji, i jeżeli nie zmieni się założony poziom inflacji 2% ostatni odczyt z marca 1.5%,to zobaczymy wzrosty.
Można wnioskować z tej sytuacji,że inwetorzy nie obawiają się o gospogarkę globalną i wracają do tradycyjnego modelu inwestowania.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

BOCZEK pisze:Niemiaszek, a ty dziś na wzrosty czy na spadki, bo po wytłuszczeniu widać ze bardziej za S chyba jesteś
wcześniej bym Ci odpisał, ale nie miałem czasu siedzieć cały dzień przed ekg, zresztą taka ładna pogoda, więc trzeba korzystać... :D :564:

bardzo dobrze odczytałeś moje intencje i założenia, które pokazałem w "wytłuszczeniu" wartości w poziomach edkach :idea:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p576346

więc tak na przyszłość (może innym się też przyda :wink: , o ile do tej pory ktoś tego nie ogarnia :roll: ), to co wytłuszczone(zaznaczone :!: ) :
powyżej aktualnej/bieżącej ceny = OPORY
poniżej aktualnej/bieżącej ceny = WSPARCIA
jest to tylko i wyłącznie moja wersja jak widzę rynek i każdy kto chce pod to klikać robi to na własne ryzyko, bo dla rynku nie ma cen/poziomów zaporowych(nie do przejścia) i z każdym sobie mogą poradzić :idea:

postawiłem oczeka i wlazło :wink:
http://www.mql5.com/en/charts/190705/eu ... da-markets
za pierwszym podejściem zbrakło 0.4 pipka, ale w sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

niemiaszek pisze:bardzo dobrze odczytałeś moje intencje i założenia, które pokazałem w "wytłuszczeniu" wartości w poziomach edkach daytrading-piatek-19-04-2013-t23113-60.html#p576346więc tak na przyszłość (może innym się też przyda , o ile do tej pory ktoś tego nie ogarnia ), to co wytłuszczone(zaznaczone ) :powyżej aktualnej/bieżącej ceny = OPORYponiżej aktualnej/bieżącej ceny = WSPARCIAjest to tylko i wyłącznie moja wersja jak widzę rynek i każdy kto chce pod to klikać robi to na własne ryzyko, bo dla rynku nie ma cen/poziomów zaporowych(nie do przejścia) i z każdym sobie mogą poradzić
Pytanie za 100 punktow , czego sie spodziewales na tych oporach ? Takiej obsowy jaka miala miejsce czy raczej lokalnej korekty na 15/25 pipsow ?
Pozdro. :roll:
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
davor5
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: davor5 »

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

rabit pisze: czego sie spodziewales na tych oporach ?
odbicia, ponieważ z AT ($1.3124 61.8% $1.3200-1.3002) i dużo zleceń S/zatrzymań (Stops $1.3125-35) wynikających z głębokości rynku, więc wychodziło mi, że mój oczek to dopiero pierwsze miejsce na S (nie wcześniej :!: )
wszystko co powyżej 1.3110 do 1.3125 to S, więc dałem oczeka pośrodku na 1.31179
rabit pisze:Takiej obsowy jaka miala miejsce czy raczej lokalnej korekty na 15/25 pipsow ?
obsuwy nie, ale retestu przez pejsów nocnego i porannego poziomu(wsparcia), który uklepali na 1.3055/65 i pokazali gdzie ich boli :wink:
trochę z intuicji i zachowania rynku(na tym wykresie tego nie pokazałem), ale stawiam sobie krechy(S/R) na bazie M5 i to wystarczy, żeby określić poziomy i zakres ruchu podczas każdej z sesji (skośnoocy, londek i pejsy) :idea:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Zablokowany