mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Wszystko pięknie Raposo , jest wcześnie rano przynajmniej dla takiego śpiocha jak ja :) tylko wytłumacz mi po co ?? przecież środki zdeponowane są nadal własnością klienta i to on wydaje mi się że wie lepiej jaka strategią chce inwestować i na jakiej odległości chce mieć SL (SL=MC) . Jak ktoś tu kiedyś wspomniał jest to uszczęśliwianie klientów na siłę i powinni zostawić możliwość wyboru klientowi :) , bo skoro SO nie ma wpływu na straty/zyski samego brokera to nie powinno być z tym chyba problemu ?? :) Osobiście nie inwestuje w BRE bo zraziłem się przez XTB do "Polskich" brokerów :) ale śledzę ten wątek bo mam duży sentyment do BRE (Banku) :D
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Po co... Jakie były przesłanki do tej zmiany to już wspomniałem :). To coś jak szlabany kolejowe przy przejazdach - tam gdzie ich nie ma jest obowiązek zatrzymania się i rozejrzenia czy pociąg nie jedzie, a pomimo dużego ryzyka sporo osób tego nie robi. A potem mają pretensje do władz samorządowych, że takiego czegoś nie postawili :). Tutaj mogli zdarzyć się początkujący gracze, którzy obudzili się z ręką w nocniku po jakimś weekendzie i mieli z tego faktu pretensje do BRE (to tylko moje przypuszczenia).

Każdy broker indywidualnie ustawia poziomy dla MC i SO. Możnaby też zapytać czemu polscy brokerzy mają to ustawione aż na 50% i 30% skoro są tacy, którzy mają na 10% i 5%. Ciężko powiedzieć jakie wartości byłyby najbardziej odpowiednie. Do pewnych jesteśmy przyzwyczajeni, bo mieliśmy konta tam, a nie gdzie indziej. Zdecydowanej większości taka zmiana nie zrobi żadnej różnicy, a jeśli dla pozostałej części naprawdę to dyskwalifikuje brokera to co zrobić... Jakimś pomysłem byłoby wprowadzenie dźwigni 1:200 na życzenie to wtedy Margin byłby mniejszy i przy takim samym wolumenie MC i SO zadziałałyby później.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arkoni »

Chodzi mi one-click trading dodany przez brokera do mt4.
Czy jest jakiś sposób na definitywne pozbycie się tego ustrojstwa z platformy - nie chcę mieć tej strzałeczki w lewym górnym rogu..
Wyłączyć tego w opcjach nie mogą - nic nie daje odznaczanie tego w ustawieniach.
Irytujący gadżet.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

arkoni pisze:Chodzi mi one-click trading dodany przez brokera do mt4.
Czy jest jakiś sposób na definitywne pozbycie się tego ustrojstwa z platformy - nie chcę mieć tej strzałeczki w lewym górnym rogu..
Wyłączyć tego w opcjach nie mogą - nic nie daje odznaczanie tego w ustawieniach.
Irytujący gadżet.
Sprawdziłem u innych brokerów MT4. Wygląda to tak samo. Wyłączenie w opcjach nic nie pomaga więc to prawdopodobnie jakiś bug ze strony MetaQuotes. Trzeba poczekać aż to poprawią i przez ten czas pomęczyć się z tą małą strzałeczką... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

tak_i pisze:
juliasent pisze:Wiem, że jest możliwość odpięcia BRE SO od wykresu i ustawienia poza okienkiem wykresu, ale to z kolei zabiera tak cenną przestrzeń roboczą.
Proszę Cię Julka, nie histeryzuj :-)
BSO jest tak świetnym dodatkiem, że na każdym pulpicie roboczym znajdzie się dla niego miejsce, szczególnie po odpięciu
nie histeryzuję, ani nie neguję przydatności tego narzędzia
trudno o tym dyskutować, zwłaszcza, że w standardowym okienku składania zlecenia nie ma możliwości ustawienia SL
bez BSO po prostu trade'owanie jest samobójstwem, gdyż każda sekunda bez SL to narażanie się na niepotrzebne ryzyko

chodzi tylko o to, że chcę przesuwać to okienko
bo jak sam wiesz w przypadku formacji harmonicznych, które rysuje się za pomocą trójkątów
BARDZO trudno w MT zaznaczyć ten trójkąt i z opisu obiektu wyczytać co to za formacja
zatem informacja w lewym górnym rogu od korHarmonics co to za formacja
jest mi bardzo przydatna

-- pn 15-04-2013, 9:36 --

@do brokera

Te przesuwalne linie TP oraz SL są super, że pokazują kwotę potencjalnego zysku i straty w PLN.

Gdybyście w kolejnej aktualizacji BSO dodali jeszcze wyświetlanie stosunku R:R na linii TP (pod warunkiem, że jest ustawiony SL), to byłoby jeszcze bardziej super :)
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
ttomek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ttomek »

Wyłączenie SO :
nawigator - strategie - SO - usuń
:D

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

ttomek pisze:Wyłączenie SO :
nawigator - strategie - SO - usuń
:D

nie ma czegos takiego jak usuwanie parametrow narzucanych przez brokera na rachunku brokerskim... pierwszy raz slysze :)

obudz sie Beatles

Awatar użytkownika
Darooo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darooo »

Witam

Dwa słowa odnośnie platformy mt4 w BRE ,bradzo pomocny ...bardzo praktyczny jest patent z przesuwaniem ST TP jeszcze aby to usprawnić tak , ze jak wybieram którekolwiek z listy " grających zleceń , aby się ono podświetliło na wykresie , jest tak w CTRADERS broker FXPRO bardzo praktyczny chwyt prosba o pomyślenie nad tym

pozdrawiam

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

Mam prosbe, czy ktos dokladnie moze napisac jakie parametry zostaly zmienione,
poniewaz wiem, ze napewno margin call z poziomu 30 na 50 ?
Dziekuje za pomoc.
Porowadzenie transakcji powinno byc takie same? Czyli to nie powinno sie roznic niz poprzednio w zeszlym tygodniu?

Awatar użytkownika
ttomek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ttomek »

@kuchara23 - ja bynajmniej u siebie na obu comp. tym sposobem SO wyłączyłem i ani śladu - serwer - DIBRE-REAL.
..............................
margin call gdy margin level 100%
margin out gdy margin level 80%
(o innych zmianach nic mi nie wiadomo)

ODPOWIEDZ