XTB
Re: XTB
Chodzi Ci zapewne to tego wielkiego knota na EURJPY widocznego na screenie,
U innego brokera u którego miałem wtedy pozycje nic takiego nie miało miejsca, mam też konto XTB STP ale nie korzystam, na razie przyglądam jak się zachowuje. Już kiedyś takiego knota "z dupy" u nich widziałem
Daj znać jak skończy się sprawa z reklamacja, bo zastanawiam się czy w ogóle kiedykolwek zacząć u nich grać skoro takie sytuacje mają miejsce...
Powodzenia!
U innego brokera u którego miałem wtedy pozycje nic takiego nie miało miejsca, mam też konto XTB STP ale nie korzystam, na razie przyglądam jak się zachowuje. Już kiedyś takiego knota "z dupy" u nich widziałem
Daj znać jak skończy się sprawa z reklamacja, bo zastanawiam się czy w ogóle kiedykolwek zacząć u nich grać skoro takie sytuacje mają miejsce...
Powodzenia!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jinx1984 pisze:Witam,
podajcie mi proszę cenę jaką macie na platformie REAL
na EURJPY o godzinie 1:49:54
tak w XTB jak i u innych brokerów
mnie zamknęło transakcję po cenie 125.091 (otwartą po cenie 128.051)
gdyby jej nie zamknęło byłaby do teraz otwarta i przynosiła zysk
jak napisałem reklamację to zaproponowali jej zamknięcie po cenie 127.727 co mnie nie satysfakcjonuje
ciekawi mnie też, czy ktoś miał otwartą krótką pozycję w XTB o tej godzinie z TakeProfit powyżej 125.091 i co się z nią stało
Pozdrawiam.
Adam

Ja tak jak mówiłem sprawdzałem u różnych brokerów z 4 różnymi feedami i nigdzie tego nie ma. To ewidentny błąd. Reklamacja z odnośnikiem do KNF i dawaj znać jak poszło.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Dzięki wszystkim za szybką odpowiedź
tak, reklamacja uznana (transakcja zamknięta na stop loss w który uderzyłaby 1h później)
niemniej to już drugi taki numer w ciągu 4 dni jak mam konto (poprzednio otwarli mi zlecenie oczekujące i zamknęli natychmiast na stop loss po cenach, które nie istniały) najbardziej mnie rozwala, że jak nie wyślesz reklamacji to udają, że nic się nie stało a to przecież łatwo byłoby im sprawdzić.
Czy polecicie lepszego brokera z minimalną pozycją 0.1 lot i krokiem 0.01 lot oraz sporą (porównywalną do XTB) listą CFD na indeksy giełdowe strefy euro?
tak, reklamacja uznana (transakcja zamknięta na stop loss w który uderzyłaby 1h później)
niemniej to już drugi taki numer w ciągu 4 dni jak mam konto (poprzednio otwarli mi zlecenie oczekujące i zamknęli natychmiast na stop loss po cenach, które nie istniały) najbardziej mnie rozwala, że jak nie wyślesz reklamacji to udają, że nic się nie stało a to przecież łatwo byłoby im sprawdzić.
Czy polecicie lepszego brokera z minimalną pozycją 0.1 lot i krokiem 0.01 lot oraz sporą (porównywalną do XTB) listą CFD na indeksy giełdowe strefy euro?
Ja z tego co czytam na różnych forach to wszędzie jest podobnie.Przecież to jest ich zarobek.Każdy ciągnie w swoją strone.Jedno wiem bo w XTB jestem już od dłuższego czasu że jak już tam jesteś trochę dłużej to sie bardziej liczą z tobą niż z takim co to dopiero stracił pierwszy tysiąc i robi szum.jinx1984 pisze:Dzięki wszystkim za szybką odpowiedź
- krzysiek1960
- Stały bywalec
Gucio co masz na myśli pisząc 
? Że u wszystkich brokerów jest tak samo i że to normalna praktyka?Ja z tego co czytam na różnych forach to wszędzie jest podobnie.Przecież to jest ich zarobek.Każdy ciągnie w swoją strone.

co ja kodzę ?
Nie.krzysiek1960 pisze:Gucio co masz na myśli pisząc? Że u wszystkich brokerów jest tak samo i że to normalna praktyka?Ja z tego co czytam na różnych forach to wszędzie jest podobnie.Przecież to jest ich zarobek.Każdy ciągnie w swoją strone.
To skomplikowany problem tak naprawdę.
Bo o ile czasami możesz winić rzeczywiście samego brokera o tyle sytuacja nie jest jednoznaczna.
Zawalić może poza brokerem wiele czynników - jak np dostawca płynności, feed etc.
I sytuacja zawala dostawca płynności. Broker o tym wie/nie wie.
Jak nie wiem no to cóż nic nie robi.
Jak wie to albo uruchamia automatyczne reklamacje, przekopuje się przez zlecenia etc i rozmawia z LP (Liquid Provider) albo w ramach dobrych stosunków z LP i nie dokładania sobie pracy po prostu czeka na reklamacje.
Weźmy pod uwagę, że to też może zrobić pracownik lub grupa.
Wyobraźmy sobie korporację i siedzące 4 osoby. Odkrywają błąd i mówią tak - albo dokładamy sobie roboty na 2 dni, albo odpuszczamy może nikt się nie dowie

To taki ekstremalny przykład, natomiast nie broniąc XTB trzeba pamiętać, ze nie każda część maszyny zwanej broker może działać dobrze, a dodatkowo jest ona zależna od wielu czynników.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Uczestnik
Witam wszystkich:) Mam pytanie odnośnie tego brokera. Jestem początkujący na rynku Forex, dopiero zaczynam swoją przygodę na tej giełdzie. Chciałbym się dowiedzieć od osób, która podpisywały umowę z tym brokerem, co daje podpisanie takiej umowy. Do czego mnie ona zobowiązuje? Otóż zaniepokoił mnie fakt, iż dostałem ładnego maila, że wszystko jest za darmo, nawet jakieś książki mogę otrzymać... Zadzwoniłem do tego brokera i powiedzieli mi, że wszystko jest za darmo ale proszę dokładnie przeczytać umowę. W tym momencie wiedziałem już, że to jest jakiś haczyk. Może, ktoś z bardziej doświadczonych kolegów uświadomi mnie, czego mogę się spodziewać po XTB?