BO & FBO
Re: BO & FBO
Jeżeli grasz na W1 to wydaje mi sie ze potwierdzeń tez musisz szukać min na D1 - H4 lub niżej to zbyt male Tf
nie no nie gram W1 (nie to depo i nie ta cierpliwość), ale lubię jak wysokie interwały mi sprzyjają
dzięki manygridi powiedzmy zaliczam ten przykład na 30%
wiem że może pomysleć że wymyslam ale tak po pierwsze miejsce słabe wystarczy że trochę zwęższy wykres. po drugie zaznaczyłem na rysunku, ja przynajmniej wychodze z założenia, że jeżeli zrobili FBO dla jakiegoś spadku to dojdą do najlbliższego BO. Bo tutaj nie było czyli według mnie szli do szczytu tego ruchu dla którego zrobili FBO, i właśnie cena przed chwilą doszła do tego szczytu.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
tak właściwie to ja się cieszę że nie zaliczasz
bo to znaczy że trejder (czyli ja) jest słaby a nie metoda- a to dobra wiadomość- mogę dalej marzyć że będę kiedyś bogaty
a wracając do przykładu , o jakim rysunku piszesz 'zaznaczyłem na rysunku' i co masz na myśli 'wystarczy trochę zwężyć wykres' ?
edit: OK dzięki, czerwinek, Twoje uwagi są BARDZO pomocne

a wracając do przykładu , o jakim rysunku piszesz 'zaznaczyłem na rysunku' i co masz na myśli 'wystarczy trochę zwężyć wykres' ?
edit: OK dzięki, czerwinek, Twoje uwagi są BARDZO pomocne
dzisiaj chwilę przyshorciłem na aud/usd aktualnie liczyłem że dojdą do tego poziomu, nie pytajcie potwierdzeń do wejścia bo jako takich nie było. Teraz pilnie obserwuję tę parę pod kątem shorta
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Znów przeinwestowałem. Kurcze kiedy ja się nauczę
nie było potwierdzeń, nic nie było widać a ja wchodzę duza stawka
bo przeczytałem gdzieś tam , ze powinno być tak a nie inaczej - 50% konta poszło....
Dobrze, ze większość wypłaciłem - bo korciło by bardziej...
Ach zly jestem sam na siebie.....
Edit: pocieszcie koledzy , ze tez wam się to zdarza...
Dobrze, ze się opanowałem chociaż długo to trwało bo, sl miałem tak ze, cale konto by mi zjadło...
ile razy to ja już pisałem ----- nigdy więcej---- nigdy więcej------nigdy więcej------ nigdy więcej----
Najgorsze to jest to, ze nie chce mi się grac małymi stawkami - bo to żadne pieniądze - a prywatnych pieniędzy nie dopłacam... i kolko się zamyka nadrobię konta - duży lot -strata- odrobię - duży lot -strata...

Dobrze, ze większość wypłaciłem - bo korciło by bardziej...
Ach zly jestem sam na siebie.....
Edit: pocieszcie koledzy , ze tez wam się to zdarza...
Dobrze, ze się opanowałem chociaż długo to trwało bo, sl miałem tak ze, cale konto by mi zjadło...
ile razy to ja już pisałem ----- nigdy więcej---- nigdy więcej------nigdy więcej------ nigdy więcej----
Najgorsze to jest to, ze nie chce mi się grac małymi stawkami - bo to żadne pieniądze - a prywatnych pieniędzy nie dopłacam... i kolko się zamyka nadrobię konta - duży lot -strata- odrobię - duży lot -strata...
czy się zdarza zagrać transakcję za 50% konta? nie, nie może się zdarzyć coś takiego i się nie zdarza, nie wiem jak nazwać coś takiego żeby Cię nie urazić ale zalatuje syndromem hazardzisty
'przeinwestowałem' - ładnie to nazywasz
'przeinwestowałem' - ładnie to nazywasz
znam niektóre rzeczy które Ci się przytrafiają 
Jeżeli chcesz zagrać dużym lotem to postaraj się znaleźć perfekcyjny setup i zainwestuj w niego jezeli wchodzisz bo wchodzisz to nigdy nie uda się dużym lotem bo zawrócą a bo coś tam i konto wyzerowane, jezeli Cię niestać na duży lot to graj malym a jeżeli chcesz naprawdę ryzykować mocno to musisz znaleźć idealne wejście inaczej lekki ruch w nie Twoją stronę i strata ciężko do odrobienia.
Nie chciałbym Cię obrazić ale dopóki nie opanujesz głupich wejść, podstawowych zasad i cierpliwości to ciężko bedzie na FX, tutaj cąły czas trzeba być skoncentrowanym i patrzeć co rynek robi, pomyłki drogo kosztują, jak się da to tnąć straty, nie czujesz pewności w trejdzie to wyjdź z niego..
w tradzie musisz czuć się komfortowo, czyli tak to jest cena zrobiła po potwiedzeniu to czego się spodziewał, jeżeli po wejściu liczyć kurcze kiedy obbije już powinni odbijać, no jeszcze kilka pipsów i zawróca a tu gówno, w końcu wychodzisz załamany straciłem 50% a tutaj za godzinkę widzisz i patrzysz co zrobili poszli tam gdzie Ty chciałeś ale już bez Ciebie i o to tutaj chodzi, jeżeli cena nie idzie od razu tam gdzei chcesz i masz strach przed stratą to wyjdz z trejdu pomyśl i zastanów się, odpuść ten trade obserwuj go i zobaczysz co cena zrobi i albo będziesz miał satysfakcje że przewidziałeś co cena zrobili ale będziesz szcześliwy że nie straciłeś kasy
nic na praca praca i jeszcze raz cierpliwość

Jeżeli chcesz zagrać dużym lotem to postaraj się znaleźć perfekcyjny setup i zainwestuj w niego jezeli wchodzisz bo wchodzisz to nigdy nie uda się dużym lotem bo zawrócą a bo coś tam i konto wyzerowane, jezeli Cię niestać na duży lot to graj malym a jeżeli chcesz naprawdę ryzykować mocno to musisz znaleźć idealne wejście inaczej lekki ruch w nie Twoją stronę i strata ciężko do odrobienia.
Nie chciałbym Cię obrazić ale dopóki nie opanujesz głupich wejść, podstawowych zasad i cierpliwości to ciężko bedzie na FX, tutaj cąły czas trzeba być skoncentrowanym i patrzeć co rynek robi, pomyłki drogo kosztują, jak się da to tnąć straty, nie czujesz pewności w trejdzie to wyjdź z niego..
w tradzie musisz czuć się komfortowo, czyli tak to jest cena zrobiła po potwiedzeniu to czego się spodziewał, jeżeli po wejściu liczyć kurcze kiedy obbije już powinni odbijać, no jeszcze kilka pipsów i zawróca a tu gówno, w końcu wychodzisz załamany straciłem 50% a tutaj za godzinkę widzisz i patrzysz co zrobili poszli tam gdzie Ty chciałeś ale już bez Ciebie i o to tutaj chodzi, jeżeli cena nie idzie od razu tam gdzei chcesz i masz strach przed stratą to wyjdz z trejdu pomyśl i zastanów się, odpuść ten trade obserwuj go i zobaczysz co cena zrobi i albo będziesz miał satysfakcje że przewidziałeś co cena zrobili ale będziesz szcześliwy że nie straciłeś kasy

nic na praca praca i jeszcze raz cierpliwość

Spoko wszystko rozumiem - wiem nie powinienem tak grac - tylko przy tak malym depozycje jaki mam (udalo sie troszke ugrac 001 lota i kapitał początkowy wypłacony i próbowałem powiększyć to troszkę bo jeżeli depo oscyluje w pobliżu minimum to każda transakcja jest hazardem cieko tu o 3 % rr)
Teraz jest to taka zabawa - żadne pieniążki
Teraz jest to taka zabawa - żadne pieniążki
- DigitalSmoke
- Pasjonat
W sumie to też niedobrze. Małym depem graj tak jakbyś grał dużym, inaczej to co robisz i tak w dłuższej perspektywie czasowj nie ma sensu, bo małe depo łatwo tracisz, co też jest bolesne, a co najgorsze to nabierasz złych nawyków.