Parabolic SAR skuteczność ponad 80%

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

Ciekaw, ciekawski...

Nieprzeczytany post autor: FXWydafca »

Sam jest ciekaw:)

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Parabolic SAR skuteczność ponad 80%

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

Przepraszam za odgrzanie tematu ale chcę wtrącić swoje 3 gr. Widzę że chyba kolega odpuścił albo zrozumiał zasadę tworzenia się kropki. :). Jeśli chcesz już grać przy pomocy wskaźników to proponuję do SAR (0.02) dołożyć ADX (np 14) SL pod ostatnią świecą; TP = odległości ceny do SAR lub wyjście na przecięciu linii trendu lub przecięcia MA lub przecięcia ADX linię DI. godziny grania od 6-11 i od 13:30-16 wtedy są ruchy w których trudno popełnić błędy związane z fałszywymi sygnałami (start o 6 - później utrzymujemy pozycję i podobnie o 13:30 - mowa o Edku).
Nawet jak za wcześnie otworzysz pozycję i zorientujesz się że jest zła od razu zamykać i otwierać zgodnie z kolejnymi sygnałami systemu. System szeroko opisany na wielu stronach i daje dość przyzwoite wyniki. ja po latach uczenia się systemu dla pewności mam MA 5 i MA21 i MA80... ale to już inna bajka :)

awans
Bywalec
Bywalec

Re: Parabolic SAR skuteczność ponad 80%

Nieprzeczytany post autor: awans »

Jest to bardzo dobry wskaźnik przynajmniej ja go polubiłem i w połączeniu z MACD i godzinach handlu od 8-17 można pograć

ODPOWIEDZ