Parabolic SAR skuteczność ponad 80%
Ciekaw, ciekawski...
Sam jest ciekaw:)
Re: Parabolic SAR skuteczność ponad 80%
Przepraszam za odgrzanie tematu ale chcę wtrącić swoje 3 gr. Widzę że chyba kolega odpuścił albo zrozumiał zasadę tworzenia się kropki.
. Jeśli chcesz już grać przy pomocy wskaźników to proponuję do SAR (0.02) dołożyć ADX (np 14) SL pod ostatnią świecą; TP = odległości ceny do SAR lub wyjście na przecięciu linii trendu lub przecięcia MA lub przecięcia ADX linię DI. godziny grania od 6-11 i od 13:30-16 wtedy są ruchy w których trudno popełnić błędy związane z fałszywymi sygnałami (start o 6 - później utrzymujemy pozycję i podobnie o 13:30 - mowa o Edku).
Nawet jak za wcześnie otworzysz pozycję i zorientujesz się że jest zła od razu zamykać i otwierać zgodnie z kolejnymi sygnałami systemu. System szeroko opisany na wielu stronach i daje dość przyzwoite wyniki. ja po latach uczenia się systemu dla pewności mam MA 5 i MA21 i MA80... ale to już inna bajka

Nawet jak za wcześnie otworzysz pozycję i zorientujesz się że jest zła od razu zamykać i otwierać zgodnie z kolejnymi sygnałami systemu. System szeroko opisany na wielu stronach i daje dość przyzwoite wyniki. ja po latach uczenia się systemu dla pewności mam MA 5 i MA21 i MA80... ale to już inna bajka

Re: Parabolic SAR skuteczność ponad 80%
Jest to bardzo dobry wskaźnik przynajmniej ja go polubiłem i w połączeniu z MACD i godzinach handlu od 8-17 można pograć