Parabolic SAR skuteczność ponad 80%
Parabolic SAR skuteczność ponad 80%
Witam,
Na forex inwestuje od dwóch lat. Ostatnio eksperymentuje z Parabolic SAR. W związku z tym zauważyłem pewną zależność. Ustawiamy wskaźnik na krok: 0,02 maksimum: 0,2 interwał czasowy na H4. Momenty wejścia przedstawia rysunek>
Proszę o komentarz i sugestie.
Na forex inwestuje od dwóch lat. Ostatnio eksperymentuje z Parabolic SAR. W związku z tym zauważyłem pewną zależność. Ustawiamy wskaźnik na krok: 0,02 maksimum: 0,2 interwał czasowy na H4. Momenty wejścia przedstawia rysunek>
Proszę o komentarz i sugestie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
no właśnie podałem Ci słabą stronę. W konsoli masz same straty. Jeszcze dorzuce że wejście/wejście masz na zamknieciu świecy więc nawet przykłady które podałeś na rysunku niektóre są stratne
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
rysunek robilem szybko, na tym rysuku który podałem wszystkie są zyskowne, widocznie nie rozumiesz Parabolic SAR jeśli uważasz że tam są stratne pozycje
Dodano po 8 minutach:
Wrzucam jeszcze jeden screen, czarne strzałki to momenty wejścia a zielone wyjścia, może teraz zrozumiesz
Mam zamiar testować tą strategie przez najbliższy miesiąc, na bieżąco będę informował o moich wejściach, gram na EUR/USD i GBP/USD
Dodano po 8 minutach:
Wrzucam jeszcze jeden screen, czarne strzałki to momenty wejścia a zielone wyjścia, może teraz zrozumiesz
Mam zamiar testować tą strategie przez najbliższy miesiąc, na bieżąco będę informował o moich wejściach, gram na EUR/USD i GBP/USD
szybko schowaj ten system, bo skoro jest taki dobry to ktoś przed Tobą ściągnie wszystkie pipsy z rynku!
jeszcze dodam skromnie, maj frjend, kropka kształtuje się na zamknięciu świecy nie na jej otwarciu.
jeszcze dodam skromnie, maj frjend, kropka kształtuje się na zamknięciu świecy nie na jej otwarciu.
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
Po pierwsze wchodzisz od razu na świecy która przebija sar - więc jesteś znacznie opóźniony - czyli na końcu świec które zaznaczyłeś. Więc teraz sobie sprawdź z tej perspektywy wyniki.
Nie licząc jeszcze tego że pokazałeś trendowy wykres. Weźmiesz konsole i będą same straty/
Nie licząc jeszcze tego że pokazałeś trendowy wykres. Weźmiesz konsole i będą same straty/
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
To powinno być jasne że kropka kształtuje się korzystając z wartości świec. Więc żeby została ukształtowana (kropka) to musi być ukształtowana świeca. Bywa tak że parametry się nie zmienią w czasie kształtowania się świecy a kiedy indziej agresywny ruch na kończeniu się świeczki 'przerzuci' kropkę na drugą stronę.
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK