DayTrading: Środa 27.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 mar 2013, 00:18

Wzrost
22
39%
Bez zmian
8
14%
Spadek
27
47%

Liczba głosów: 57

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 27.03.2013

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Warto posłuchać komentarzy
o Cyprze,UE i etc
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... MZ6CTQqg#!
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

spotkaliscie sie z taka opinia wsrod zarabiajacych inwesorow ze nie da sie zarabiac na ojrodolarze lub takiego inwestora nie znaja?

cugan masz cos dla uj?
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Nowy500 pisze:
rafmax pisze:USDCHF
EURUSD vice versa

wieksza masz skutecznosc na eu, parach z frankiem czy na parach z jenem?
czy tak po rowno?

sory za to prostackie pytanie ale ciekawosc nie pozwila mi nie zapytac
Nigdy tego nie rozpatrywałem w ten sposob, ale prawdopodobnie najwieksza skutecznosc mam na w20.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

rafmax pisze:
Nowy500 pisze:
EURUSD vice versa

czy tak po rowno?

Nigdy tego nie rozpatrywałem w ten sposob, ale prawdopodobnie najwieksza skutecznosc mam na w20.
ja największa mam na kiwi a najmniejszą miałem na kablu, ale to drugie to już przeszłość bo... po prostu go nie tykam :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

rafmax pisze:
Nowy500 pisze:
EURUSD vice versa

czy tak po rowno?

ja zalgowalem sie na myfxbook.com i dalem haslo inwestora. statystyka z moich tranzakcji pokazala mi na ktorych parach zarabiam najczesciej,
w ktore dni i w jakich godzinach. tez zastanawiam sie czy ja nie umiem zarabic na konkretnych parach czy systemy nie dzialaja na niektorych.

-- Dodano: śr 27-03-2013, 21:45 --

atlanticos

u mnie na kablu ten sam efekt, na frankach mialem podobny. a teraz jak mam byc szczery to mam wykresy z 3ch par walutowych, tyle ze arbitraz praktycznie, jedna tylko do podgladu a z 2ch nastepnych waluty kwotowane sa takie same. kiwi spinasz z audi i zlotem?
Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 21:55 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

cugan pisze:Warto posłuchać komentarzy
o Cyprze,UE i etc
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... MZ6CTQqg#!
bardzo ciekawe... cypr nie zbankrutuje, nie oddam go, tak broni UE tego malego panstewka :)
jest to ekipa, ktora robraja bombe atomowa probami bledow :)
czworo przywodcow usiluja bronic na malym panstwe, to co ma sie stac z rajami podatkowymi :)
Merkel broni i wyraza sie bardzo pochlebnie o Trojce i o rzadzie Cypryjskim....
Cypryjczyków to rozwiazanie na pewno za boli !

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

Czy w piątek święto jest tylko w polsce czy inne duże kraje (stany, niemcy, londek itd) też robią sobie wolne?

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

Wszystkie banki na Cyprze zostaną otwarte w czwartek, po 12-dniowej przerwie, i będą pracować od południa do godz. 18 (od godz. 11 do 17 czasu polskiego) - ogłosiła w środę wieczorem rzeczniczka cypryjskiego banku centralnego Aliki Stylianu.
Informację o tym, że banki z pewnością wznowią pracę w czwartek, podał też rzecznik ministerstwa finansów, nie sprecyzował jednak godzin pracy banków.

Także wieczorem szef wydziału audytu wewnętrznego cypryjskiego banku centralnego Jangos Demetriu potwierdził wcześniejsze informacje mediów o wprowadzeniu kontroli kapitałów bankowych począwszy od czwartku.

W państwowej telewizji Demetriu oświadczył, że górny limit wypłat gotówki zostanie ustalony na 300 euro dziennie na osobę.

Dodał, że bez ograniczeń korzystać będzie można z kart kredytowych na terytorium Cypru, ale na operacje za granicą wprowadzono limit 5 tys. euro miesięcznie. Nie będzie możliwe również realizowanie czeków. Te nadzwyczajne środki mają zapobiec odpływowi kapitału za granicę po otwarciu banków.

Jak poinformował Demetriu, ograniczenia mają obowiązywać przez cztery dni, co przeczy wcześniejszym doniesieniom greckiej gazety "Kathimerini", według której miało to być siedem dni. "Nie oznacza to, że w tym czasie w zależności od rozwoju sytuacji warunki nie mogą zostać zmienione" - zastrzegł.

Dodał ponadto, że bank centralny będzie kontrolował wszystkie transakcje komercyjne na kwoty powyżej 5 tys. euro.

Banki na Cyprze były zamknięte od 16 marca w związku z negocjacjami, prowadzonymi z międzynarodowymi wierzycielami, na temat planu ratunkowego dla wyspy w zamian za restrukturyzację sektora bankowego.

Zwykle większość cypryjskich banków zaczyna pracę o godz. 8.30, a kończy wczesnym popołudniem. Nie podano żadnego wyjaśnienia zmian godzin pracy banków - zaznacza AFP.

Związek pracowników banków zapewnił, że instytucje są gotowe do podjęcia pracy, zaapelował do klientów, by nie wyładowywali frustracji na personelu.

Awatar użytkownika
omi7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: omi7 »

Vanitas Vanitatum pisze:Czy w piątek święto jest tylko w polsce czy inne duże kraje (stany, niemcy, londek itd) też robią sobie wolne?
FOREX działa, nie wiem jak giełdy, ale też raczej
"Pieniądza nie należy gonić, należy wyjść mu naprzeciw"

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Nowy500 pisze:
atlanticos

u mnie na kablu ten sam efekt, na frankach mialem podobny. a teraz jak mam byc szczery to mam wykresy z 3ch par walutowych, tyle ze arbitraz praktycznie, jedna tylko do podgladu a z 2ch nastepnych waluty kwotowane sa takie same. kiwi spinasz z audi i zlotem?
tak, bawiac sie kiwi robie analize zlota i kangura z wiadomych wzgledow
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany