BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Oj dlugo by pisac dlaczego wszedzie dzisiaj czulem sie zesraja w dol po prostu nie bylo innej opcji, wyszedlem z tradu bo zrobilem dzisiaj tyle co zakladam przez 3 dni a czesto ostatnio tracilem duzo na korektach musze nad tym pracowac czesto patrze na kase zamiast na to co robia i wtedy glupie wyjscia, najlepsze to ze zadnych przeslanek na longanie bylo a wejscie mialem perfekcyjne no coz nie mozna narzekac jak jest sie do przodu przynajmniej za jakis czas bedzie czyj profit zjesc sorki za pisownie ale z kom pisze moze wieczorem lub jutro napisze cos madrego bo po dzisiejszym dniu jest o czym
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Racja żadnych przesłanek na longa... to tez widzę niestety na historii. Jak tak patrze jakie piękne ruchy dzisiaj były a ja od rana na longa się uparłem ... ach ..... szkoda gadać....

Edit: Wiecie co jest najgorsze, ze ja już liczyłem ile zarobie...
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 18:48 przez Trader1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Edek dziś dal pokaż a myślałem że już po ptakach rano. Na aud USD można teraz ładnie wchodzić na sell. Nawet jakieś tam potwierdzenie jest

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Dziś przed wyjściem dałem jeszcze drobnego L na usdcad

Edit. Dobra była ta wcześniejsza transakcja widoczna na wykresie. Niby doszło do TP a nie zebrało:)

Dodaję jeszcze obecny trejd na usdchf (zostanie na noc)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Fajne wejścia pozytyw. Na jakiej podstawie wchodzisz jeśli można wiedzieć? Szukasz momo i świecy potwierdzające na mniejszym interwale?

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Wszedł ktoś w tego aud usd.. ?
Niby wszystkie warunki spełnione. (moje oczywiście)
Ta para jest dobra do nauki (bardzo tani pips).

Nie ma kresek, bo ustawiłem szablon do zapisu zrzutu (i jak go uaktywnię to wszystko się kasuje), nie mogę ustawić przesunięcia.. i money mangament wszystko przysłania..

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

zaccny pisze:Fajne wejścia pozytyw. Na jakiej podstawie wchodzisz jeśli można wiedzieć? Szukasz momo i świecy potwierdzające na mniejszym interwale?
Dokładnie tak. W najprostszej postaci. Potwierdzeniem może być np. pinbar z M15 jeśli momo wystąpiło na H1. Niestety nie zawsze jest kolorowo:)

Moje usdchf się kisi ale zostawię bo widzę jeszcze S.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ja na chwilę wrócę do wczorajszego edka, idealna była sytuacja domknęli szybko lukę z tamtego tygodnia zrobili FBO potem na H1 zrobili ZL i na M15 i potem potwierdzili na M15, potem powinno być wejści, celem najbliższe BO ale ono było bardzo słabe więc w takich sytuacjach często robią nowy dołek i pewnie dzisiaj go zrobią. Trader1 jeżeli zobaczyłeś te FBO na luce to pownieneś wychodzić od razu z longa w którym byłeś.
Tak jeszcze chciałem poruszyć temat bo widze trader że mimo żę ostatnio dużo zarabiasz to dużo tracisz i nie chodzi mi o to że jesteś na minus ale o to, że jak masz jakiś spory zysk to trzymasz licząc na dużo więcej. Ja kiedyś też tak miałem o wygrałem to wejdę jeszcze w to i w tamto mam już zysk najwyżej dzisiaj mniej zarobią ale to jest zgubne myślnie. Z reguły potem stracisz jakiś tam zysk jest ale w psychice zostałą miałem tyle a już zostało mi tylko tyle no nic ale i tak byłem na plus tego dnia. Pomyśl jak by Twój zasób pieniężny się zwiększał jak tylko byś grał pewne trady a zysk zabierał. Jeżeli widzisz że idzie coś nie tak to lepiej wyjść i wejść ewentualnie pownoenei jeżeli dadzą znać, tak naprawdę jest lepiej przerabiałem to wiele razy.
Ostatnio staram się brać co moje, wczorajszego dnia oczywiściem moge żałować ale to już inna sprawa inaczej jest mniej zarobić a inaczej zarobić i później stracić bez sensu.
Według mnie to bardzo ważna rzecz brać co swoje i już. Wtedy naprawdę widać że konto puchnie, jezeli wyjdziesz z pozycji i będzie chciał wejść ponownie to się zastanowisz a jak jest w tradzie i masz dużo kasy i robią korektę to Cię wkurza wtedy lepiej wyjść przeczekać korektę i wejść ponownie, czyli na jednym ruchu tam gdzie idą można wejść dwa 3 razy i zarobić 2, 3 razy więcej niż na jednym ruchu.Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Masz racje Czerwieniek ... nawet nie wiesz jaki bylem zły na siebie samego wczoraj wieczorem... uparłem się na bui ok każdy się może pomylić zobaczyć coś inaczej niż powinien... spoko wybaczam to sobie... ale już to, ze bylem w trejdzie (małym ale sl bylo duże) i szukałem potwierdzeń dla mojego bui to już jest niewybaczalne widziałem, ze idą w dol bo nie dawali potwierdzenia na gore...
ale myślałem, na korekcie teraz (zobaczyłem zielona świeczkę która pojedynczo nie jest dla mnie zadnym sygnałem)... teraz odbija w gore, gdy ja przebili mocno- nie nie teraz ale przy następnym oporze na pewno odbija, teraz tylko się przygotowywali żeby zwolnic.. następny opór (zielona świeczka - tak już teraz- ale zaraz wystrzela... (w pewnych momentach musieli by bardzo mocno, zeby dac potwierdzenie)- i znów mocne przebicie w dol- i znów czekałem na następna okazje ) zamiast zamknąć tredjd przy pierwszym wahnieniach w dol i czekać na klarowna sytuacje....
I nie mowie, tu ze musiałem wejść w sell bo skoro tego wczoraj nie widziałem to lepiej żebym nie wchodził wogole, i napenwo byłbym zadowolony (nie z zarobku, ale z tego jak sie zachowałem)
Teraz jestem rozczarowany i podejrzewam , ze lepiej zebym sie czymal z dala od rynku, nie mogę jeszcze opanować emocji, chociaż nie tracę dużo - nawet jestem troszkę na plus (po wczorajszym nie dużo) ale w porownaiu do tego co miałem ------

Co do trejdow jestem jeszcze w czymś takim nie wiem co to jest ale dobrze wygląda .

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

tak przeglądam i widzę że pisaliście o aud/usd ; ja ogólnie nie widzę jakiegoś wejścia na tej parze zrobili tam na górze FBO i doszli na najbliższego ekstremum ale to chyba na tyle będzie, jak widzicie jakiś selle to dajcie zrzut z jakimś opisem jak to widzicie

ODPOWIEDZ