BO & FBO
Re: BO & FBO
no niestety aud/usd zaliczony SL ale nie ma co się dziwić słabe potwierdzenia to i słaby trade chociaż moga jeszcze zrobić FBO teraz ale jak narazie beze mnie wszedłem jedną pozycją na cad/jpy sell, pewnie ogólnie bedą mulić do kolejnych danych
EDIt:
CAD/JPY również zamknąłem na minusie, czekam na dane o 15 i zobaczymy co zrobią.
Dziwnie brak mi cierpliwości przekonany jestem że pójdą sell ale niestety trzeba wyczekać na swoją szanse
EDIt:
CAD/JPY również zamknąłem na minusie, czekam na dane o 15 i zobaczymy co zrobią.
Dziwnie brak mi cierpliwości przekonany jestem że pójdą sell ale niestety trzeba wyczekać na swoją szanse
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Ja też dziś rano nie widziałem nic w co warto wchodzić. Aktualnie też nie. Ogólnie czasem mam dni bez trejdów bo gdy rano nic nie widzę do zagrania to potem jestem po południu przelotem w domu i też ciężko w coś wejść. No a wieczorem to wiadomo jak jest.czerwinek pisze:spokojnie trader poczekaj na coś konkretnego się wyklaruje, aktualnie ciężko cokolwiek grać po wczorajszych spadkach trzeba by jakoś się podłączyć do ruchu
.
Usdchf zamknąłem na minus trzy bo zaczęli negować moje S.
Spiesz się powoli.
Ja jestem w gbp usd sell, już dość ładny profit ale liczę na wiecej
Kurde mam problem z potiwerdzeniami. Otóż gdy widzę fajnie wyrysowana sytuacje i czekam na samo potwierdzenie to się gębie i nic nie widzę zazwyczaj a pipsy uciekają. Mógłby ktoś poświęcić troszkę czasu temu zagadnieniu? Rozumiem momo i potwierdzenie ale ja takie patterny rzadko widuje....
Wiec tak... Znajdujesz sobie jakieś FBO na powiedzmy H1 - jest to sygnał wstępny nie wchodzisz , najczęściej cena zawraca i idzie do góry i tam szukasz jakiegoś miejsca pina engulfa lub następnego fbo na mniejszym tf w twoja stronę..
Czyli nie wchodzisz odrazu po fbo tylko czekasz na odreagowanie i wchodzisz możliwie jak najwyżej poprzedniego szczytu.
Ja tak próbuje robić,bardzo ciężko wyczekać odpowiedniego miejsca (tylko praktyka)
Jeszcze kwetia co nazywasz fbo bo samo przebicie ostatniego szczytu dolka nic nie daje .( to wcale nie jest takie proste jak sie wydaje)
Czyli nie wchodzisz odrazu po fbo tylko czekasz na odreagowanie i wchodzisz możliwie jak najwyżej poprzedniego szczytu.
Ja tak próbuje robić,bardzo ciężko wyczekać odpowiedniego miejsca (tylko praktyka)
Jeszcze kwetia co nazywasz fbo bo samo przebicie ostatniego szczytu dolka nic nie daje .( to wcale nie jest takie proste jak sie wydaje)
Re: Odp: BO & FBO
Ogólnie to z wyznaczanie fbo nie mam problemów bo od około 2 miesięcy je wyznaczam i widzę że działają. Problem jest w potwierdzeniu czyli ZL. Czasem ale rzadko widzę jak robi się momo i reakcja potwierdzająca słuszność kierunku. W pozostałych przypadkach nie widzę jakichś wspólnych cech które mógłbym uznać za potwierdzenie.
A co powiecie o tym?

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2
A co powiecie o tym?

Trader1 pisze:Wiec tak... Znajdujesz sobie jakieś FBO na powiedzmy H1 - jest to sygnał wstępny nie wchodzisz , najczęściej cena zawraca i idzie do góry i tam szukasz jakiegoś miejsca pina engulfa lub następnego fbo na mniejszym tf w twoja stronę..
Wg moich obserwacji samo FBO nic nie znaczy (mogą robić je w powietrzu i to nie oznacza ze zaraz gdzieś pójdą.
Najczęściej po fbo w powietrzu dochodzą do pierwszej napotkanej (najświeższej) świecy momentum. I odbijają w tym punkcie.
Ale jeśli owe FBO np h4 występuje na historycznym poziomie BO,(będziemy to widzieć jako ZL powiedzmy tygodniowe czy dzienne z przed tygodnia) jest to już ładne miejsce do zjazdu. Cena zawsze wraca do miejsca z którego wyszła, by potem zrobić kolejny dołek/ kolejny szczyt. Ja to umownie nazwałem cyklem ceny. Często bywa tak, że cena najpierw robi poziom ZL np na h4 (małą i dużą świeczkę) potem na h1 widzimy jak po tym zjeździe cena wraca i robi na tej ZL FBO i zaczyna się ruch, gdzie na h4 widzimy to jako test knotem - owe potwierdzenie i kolejny ruch. Strasznie ciężko to połączyć i zrozumieć, kiedy jest właściwy odjazd pociągu. Grunt by to się nie działo bez poziomów ZL. Jak nie ma naszego wydarzenia na ZL to jest to kupa nie akcja

Re: Odp: BO & FBO
No na USD jpy juz 50 pips w moim kierunku. Teraz ładny setup na EUR jpy z poziomu 121.60 gdzie wystąpiła reakcja na zl. Nie mam zabrakło czasu żeby wstawić screena
Witam. Poniżej wklejam dzisiejsze wejścia. Audcad na minus (wyjście przed sl bo nie widziałem szansy odwrotu), gbpjpy na plus i nzdusd na plus.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiesz się powoli.
Ja jade na kablu wczoraj jedno wejscie - zamkniete wieczorem
Dzisiaj ponowienie i jazda ..
Dzisiaj ponowienie i jazda ..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.