Od frajera do milionera..

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Re: Od frajera do milionera..

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

A i prawie zapomnialem..jesli ktos jest z Londynu i ma ochote to jutro zapraszam na cykliczne spotkania..traderow.:) , ktore jak zawsze odbywaja sie w milych ..pubach..;) Tym razem to bedzie:

Wednesday, March 20, 2013
6:30 PM
The New Moon
88 Gracechurch Street
City of London

Szykuje sie calkiem spory "event" bo jest juz okolo 100 potwierdzen.. od "city boy's" ;) i nie tylko bo zawsze tez jest calkiem spora ilosc "rookie's" dla ktorych takie luzne spotkania sa super okazja do poznania nowych ludzi i pogadania na interesujace tematy..;)
Jesli ktos chce wiecej info sluze pomoca..
pozdr.
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Studiowałem ostatnio teksty J. Peter Steidlmayer'a oraz dokumenty z CBOT na temat MP. Właściwie ta licytacja to nic innego jak poszukiwanie ceny równowagi, czyli miejsca w którym popyt równoważy podaż. Oczywiście w całej gospodarce nie ma takiego ideału, a jak jest to utrzymuje się krótko. Zazwyczaj mamy do czynienia z nadwyżkami jednej albo drugiej strony. MP zrobiłem sobie na wykresie w formie wskaźnika i zauważyłem, że często POC z poprzednich dni fajnie reaguje jako sup/res. Z tego co diver prezentowałeś wnioskowałem, że szukasz momentów nierównowagi rynkowej (nadwyżek popytu lub podaży) i celujesz w miejsce równowagi... popraw mnie jeśli się mylę. Dodatkowo zastanawia mnie czy patrzysz na poprzednie dni (naked POC ? ).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

rayzeel pisze:Studiowałem ostatnio teksty J. Peter Steidlmayer'a oraz dokumenty z CBOT na temat MP. Właściwie ta licytacja to nic innego jak poszukiwanie ceny równowagi, czyli miejsca w którym popyt równoważy podaż. Oczywiście w całej gospodarce nie ma takiego ideału, a jak jest to utrzymuje się krótko. Zazwyczaj mamy do czynienia z nadwyżkami jednej albo drugiej strony. MP zrobiłem sobie na wykresie w formie wskaźnika i zauważyłem, że często POC z poprzednich dni fajnie reaguje jako sup/res. Z tego co diver prezentowałeś wnioskowałem, że szukasz momentów nierównowagi rynkowej (nadwyżek popytu lub podaży) i celujesz w miejsce równowagi... popraw mnie jeśli się mylę. Dodatkowo zastanawia mnie czy patrzysz na poprzednie dni (naked POC ? ).
Nie wiem czy sie mylisz..daleki jestem od stawiania takich ocen.. :) Mowiac w wielkim skrocie..mozna tak ujac to co probuje robic..Porzednie dni sa jak najbardziej brane pod uwage glownie zakres VA I POC..
Zas moj trading opiera sie na trzech parametrach*, ktore mam w "ladder" i MP, reszta mnie nie interesuje..
*A teraz maly quiz dla zainteresowanych.. o jakich parametrach mowa?

pozdr

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

diver3 pisze:
rayzeel pisze: *A teraz maly quiz dla zainteresowanych.. o jakich parametrach mowa?

pozdr
1. Initial Balance (IB)
2. Wolumen
3. Przewaga jednej ze stron w ilości kontraktów
Zgadłem? :mrgreen:
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

marcinx64 pisze:
diver3 pisze:
rayzeel pisze: *A teraz maly quiz dla zainteresowanych.. o jakich parametrach mowa?

pozdr
1. Initial Balance (IB)
2. Wolumen
3. Przewaga jednej ze stron w ilości kontraktów
Zgadłem? :mrgreen:

Calkiem niezle jak na poczatek mamy juz jedna poprawna odpowiedz, a jest nia..: volume.
No to jeszcze dwie I jestesmy w domu..;)

pozdr

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

hehe cena zapewne ;)
... no i moze czas... :564:
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

zealot pisze:hehe cena zapewne ;)
... no i moze czas... :564:
I tak oto..mamy naszego zwyciezce..moje gratulacje.. :564:
Dokladnie jak kolega/kolezanka dodal ..cena I czas ..czyli popularne TPV (time, price, volume) to jedyne parametry ktore mozemy "dostac" od rynku bez najmniejszych przeklaman, reszta jest..hmm nie bede dopisywal zeby nie narazic sie AT-ciakom..;)

pozdr

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Dzięki... analiza wszystkich Twoich wypowiedzi dała mi trochę wskazówek i na chwilę obecną nie mam więcej pytań ;) Udanego dnia, pozdrawiam!

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

diver3

Korzystasz z volume profile czy TPO?
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

marcinx64 pisze:diver3

Korzystasz z volume profile czy TPO?
Z jednego i drugiego, ze wskazaniem jednak na TPO..

pozdr.

ODPOWIEDZ