Wednesday, March 20, 2013
6:30 PM
The New Moon
88 Gracechurch Street
City of London
Szykuje sie calkiem spory "event" bo jest juz okolo 100 potwierdzen.. od "city boy's"

Jesli ktos chce wiecej info sluze pomoca..
pozdr.
Nie wiem czy sie mylisz..daleki jestem od stawiania takich ocen..rayzeel pisze:Studiowałem ostatnio teksty J. Peter Steidlmayer'a oraz dokumenty z CBOT na temat MP. Właściwie ta licytacja to nic innego jak poszukiwanie ceny równowagi, czyli miejsca w którym popyt równoważy podaż. Oczywiście w całej gospodarce nie ma takiego ideału, a jak jest to utrzymuje się krótko. Zazwyczaj mamy do czynienia z nadwyżkami jednej albo drugiej strony. MP zrobiłem sobie na wykresie w formie wskaźnika i zauważyłem, że często POC z poprzednich dni fajnie reaguje jako sup/res. Z tego co diver prezentowałeś wnioskowałem, że szukasz momentów nierównowagi rynkowej (nadwyżek popytu lub podaży) i celujesz w miejsce równowagi... popraw mnie jeśli się mylę. Dodatkowo zastanawia mnie czy patrzysz na poprzednie dni (naked POC ? ).
1. Initial Balance (IB)diver3 pisze:rayzeel pisze: *A teraz maly quiz dla zainteresowanych.. o jakich parametrach mowa?
pozdr
marcinx64 pisze:1. Initial Balance (IB)diver3 pisze:rayzeel pisze: *A teraz maly quiz dla zainteresowanych.. o jakich parametrach mowa?
pozdr
2. Wolumen
3. Przewaga jednej ze stron w ilości kontraktów
Zgadłem?
I tak oto..mamy naszego zwyciezce..moje gratulacje..zealot pisze:hehe cena zapewne
... no i moze czas...
Z jednego i drugiego, ze wskazaniem jednak na TPO..marcinx64 pisze:diver3
Korzystasz z volume profile czy TPO?