Witam wszystkich forumowiczow..!
Koncowka roku zawsze sprzyja pewnym podsumowaniom i przemysleniom, w moim przypadku do tego jeszcze dochodzi pewna okragla rocznica "marketowych" zmagan. Jak kazdy z Was wie , droga kariery w tym bussinesie jest dluga, ciezka , a czasami wrecz bolesna i co najgorsze bez gwarancji sukcesu. U mnie wcale nie bylo inaczej, tez byl pot, krew i lzy,a w tej chwili nawet nie jestem wstanie powiedziec czego bylo wiecej:) Mialem jednak i musze to uczciwie przyznac sporo szczescia, bo na swej trejdingowej "sciezce kariery" spotykalem ludzi, nie waham sie uzyc dzis tego slowa - Mentorow; dzieki ktorym udalo mi sie wiele nauczyc, uniknac wielu bledow i zaoszczedzic ogromne ilosci czasu, za co szczegolnie jestem im wdzieczny.
Przez dlugi okres , zastanawialem jak moglbym splacic ten swoisty dlug..bo przeciez nie pieniedzmi/pomijam fakt, ze wszyscy sa znacznie bogatsi ode mnie;)/.. Tak zrodzil sie w moje glowie pomysl opisania tej mojej drogi w formie swego rodzaju "Pamietnika tradera" , ze szczegolnym uwzglednieniem bledow jakie popelnilem, a ktore z perspektywy czasu sa bardziej wyraziste i latwiejsze do opisania. Tym samym w mojej ocenie dla innych moze to byc pewnego rodzaju wskazowka czego nie robic, a jezeli juz beda robic, to beda tez wiedziec jakie konsekwencje moga z tego byc:). Oczywiscie nie bede pisal o samych tylko porazkach, o dobrych decyzjach rowniez, zeby zachowac rownowage i pozytywne myslenie..

Mam nadzieje, ze to bedzie najwlasciwsza forma splaty mojego "dlugu"
Pierwszy rozdzial juz w poniedzialek.
Pozdrawiam
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.