Od frajera do milionera..

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Re: Od frajera do milionera..

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

marcinx64 pisze:Mógłbyś jaśniej na jakie otwarcie i zamknięcie patrzysz i który IB? :roll:
Zawsze na to samo.;) Rozumiem , ze chodzi Ci o to ze Currency futers na CME sa notowane w systemie ciaglym tak jak spooty I nie ma codziennie zamkniecia tak jak np na FGBL; oczywiscie masz racje..;) Jednak jesli chcesz korzystac z MP trejdujac currency futures to musisz sobie sam ustalic pewne zlozenia I tak skonfigurowac MP zeby byl jak najbardziej odpowiedni dla ciebie.. Dla ulatwienia powiem..:) Moj MP na E6 jest tak ustawiony ze..
Wczorajsze close 12959
Dzisiejszy open 12960
Dzisiejszy IB H12963, L12957

pozdr.
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Dzis bez wiekszych fajerwerkow , przynajmniej dla mnie..;)
Jutro pewnie korekta..ale pozyjemy zobaczymy

Account Board Have Traded
Snapshot 14 Mar 2013 5:58:19 PM

Status Total P&L Total Cash Net Equity Total Working Market Net P&L Loss Limit
Unrestricted 1,300 165,288 165,288 0 (0) Euro FX Mar13 0 1,300 0

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Wczoraj na nowej serii (6EM13) ktoś po 2987 rzucił 5k kontraktów i zwinął je na 3013... to Ty diver3 ? :D ... Swoją drogą zastanawiam się czy dobrze to interpretuję. Popraw mnie jak się mylę.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

rayzeel pisze:Wczoraj na nowej serii (6EM13) ktoś po 2987 rzucił 5k kontraktów i zwinął je na 3013... to Ty diver3 ? :D ... Swoją drogą zastanawiam się czy dobrze to interpretuję. Popraw mnie jak się mylę.
To nie ja..ale wiem kto mogl byc..;) A co do reszty to..tylko pare uwag.. Widzac taki "clipping size" zazwyczaj masz do czynienia z.. maszyna.. bo nikt nie rzuca na rynek 5k jednorazowo z palca..:)... I jesli chcesz kupic/sprzedac takie ilosci to musisz to robic z glowa bo rekinow na rynku jest kilku I kazdy tylko czeka na twoj blad...a jak poczuja krew to nie ma litosci.;)... a 5k lotow to $62000..za tick

pozdr

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Uwielbiam takie piatki..

Czysto jak w ksiazce pisza, prawie tak samo jak dwa dni temu tylko kierunek odwrotny..;) Otwarcie praktycznie z poziomu wczorajszego zamkniecia, wielkosc IB zblizona do sredniej, wybicie gora ( co jak wiadomo sugruje kierunek polnocny), co dzieje sie dalej.. dystrybucja powyzej high IB, POC tak samo..czekanie na wiecej potwierdzen bylo by grzechem.. lekki pull back I wskakujemy w longa na "full size"..target po przejsciu jak przez maslo wczorajszego high, przesuwamy na high I zarazem "top of value area" ze srody czyli 13066.. Reszta jak na wstepie napisalem..ksiazkowo..;)
I czas na piatkowy relax..
CDN

Snapshot 15 Mar 2013 11:12:40 AM

Unrestricted 5,375 170,663 170,663 0 (0) Euro FX Jun13 0 5,375 0

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Maszyny takie okrągłe liczby rzucają ? ... Ostatnio byłem na szkoleniu z algo tradingu na gpw i był tam pan Peter Van Kleef i mówił co nieco o takich akcjach. W sumie to zależy od strategii. Była mowa o tym, że gracze często rozbijają sobie pozycje lub stosują takie wartości jak 98 kontraktów, a potem 102. Przykładowy automat mógłby wyprzedzić fakt wrzucenia 102 kontraktów widząc, że poszło 98. Od niedawna interesuję się HFT i LFT także na razie "newbie" jestem w temacie :) Twoją strategię podpiął bym pod Low Frequency Trading i coś w podobnym stylu chciałbym stworzyć, ale to pewnie trochę mi zajmie ;)

PS: Mi wychodzi $62500 jako, że "$.0001 per euro increments ($12.50/contract)", chyba, że coś pominąłem.

Pozdrawiam i gratki za udany dzień.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

rayzeel pisze: PS: Mi wychodzi $62500 jako, że "$.0001 per euro increments ($12.50/contract)", chyba, że coś pominąłem.

Pozdrawiam i gratki za udany dzień.
Nic nie pominales..nie chcialem byc az tak drobiazgowy..;)

Dzieki I pozdr.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Piatek dobry. I relaks tez dobry :564:
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Chciałem się tylko upewnić co do obliczeń...

Widzę większy obrót dzisiaj na szczycie, a obserwując od kilku dni to raczej szczyt/dołek dnia był na słabnącym obrocie. Biorąc pod uwagę fakt, że statystyczny dołek/szczyt tygodnia wypada jedno w poniedziałek a drugie w piątek to można to tłumaczyć realizacją profitów. W trakcie dnia to wygląda tak, że na większości crossów jest to 6-8 a następnie 15-17... to najczęściej, ale 12 też jest w miarę często. Część moich strategii gra na podobne zależności i tak widzę, że to wolumen mógłby mi dać jakąś wskazówkę na temat ekstremów. Obserwowałeś może coś podobnego diver ?

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Witam wszystkich zainteresowanych.. Tak oto dobieglismy do konca naszego 10-cio dniowego "show".. wprawdzie mialo ono pokazac ile mozna stracic ale..no coz znow sie nie udalo..;)

Wczoraj nie zdazylem wkleic wynikow, ale nadrabiam zaleglosci:

Snapshot 18 Mar 2013 3:56:49 PM

Unrestricted 2,825 173,488 173,488 0 (0) Euro FX Jun13 0 2,825 0

A teraz troche statystyk..
Saldo poczatkowe: 150,125
Saldo koncowe : 173,488
Zysk/strata: + 23,363 ..czyli jakies.. 15% depo
Ilosc kontraktow: 742
Nie bylo tak zle..target zrobiony prawie x 2, bez wiekszych strat..;), w zaden dzien nie przekroczylismy nawet polowy dopuszczalnego DD co mnie akurat bardzo cieszy..;)

Jezeli ktos jest zainteresowany trejdowaniem futures z wykorzystaniem DOM-a i mojego ulubionego MP..to zapraszam do dyskusji..

ODPOWIEDZ