Przestań opowiadać ludziom dyrdymały PawelPawel
W którym miejscu, konkretnie.
to co pokazujesz to jest zwykła teoria, którą za darmo można przeczytać w książce.
Pokazałem jego darmowy webinar dla początkujących. Skoro w książce również jest za darmo to z czym masz problem?
Urbański cały czas mówi o sekretnych systemach
Konkretnie, link do źródła/slajdu/minuty wideo. Potwierdź swoją tezę dowodem.
Zupełnie co innego mówi w pierwszych 10 sekundach tego wideo:
http://forexexclusive.pl/video1.html
Nic nie jest jego, większość gdzieś po kopiował i przetłumaczył albo pozmieniał nazwy.
1. Trudno aby wszystko miał swojego autorstwa. Nie znam takiego autora. Swoją drogą doktoranci, profesorowie etc. myślisz, że co robią? tworzą nowe książki, które są kompilacją wiedzy zebranej z wielu źródeł.
2. "po kopiował i przetłumaczył". I w czym problem? zrobisz to samo za darmo?
była jakaś wielka tajemnica za którą chce 6000 zł a warte to to jest może 600 zł max.
Dowód poproszę na tą "wielką tajemnicę". Gdzie o tym wspomina? nie znalazłem czegoś takiego.
Odnośnie wartości. Temat bardziej złożony i indywidualny. Każdy widzi taką wartość jaką korzyść może odnieść z danej wiedzy i na ile może sobie pozwolić. Osoba, która na tym zarobi poda znacznie większą kwotę. Ten kto stracił powie, że to nic nie warte. Inwestor, który ma kilkaset tysięcy i brak czasu na gromadzenie wiedzy wyda 6 tys na kurs i będzie zadowolony mimo, że to samo było rozrzucone w różnych miejscach sieci za darmo. Dla osoby, która zarabia 2000 miesięcznie takie działanie będzie zupełnie nielogiczne.
Realna wartość tego co mamy a cena po której kupiliśmy to dwie różne sprawy. Idąc tym tokiem myślenia trudno byłoby wymienić chociaż jedną rzecz w naszym domu która byłaby warta swoich pieniędzy. Choćby klawiatura na której piszesz. Ile za nią zapłaciłeś? 100 zl? ... a ile realnie kosztuje ten kawałek plastiku włącznie z kosztem wytworzenia w Chinach? 5 zł?
Inny przykład. Domeny internetowe. To przecież tylko litery a mimo to są ludzie, którzy kupują je za dziesiątki tysięcy złotych. Jeszcze ciekawsze przypadki to zegarki, samochody klasy premium itd. Czy komputery appla, które są po 10 tys a składając je samodzielnie zapłacisz max 3-4 tys. Mimo to ludzie te produkty kupują i zgadnij, które chcieliby mieć najbardziej.
Zauważyłem, że próbuje uciec od nazwy Forex Szkoła i nazywa się teraz Trading Academy SL
Bystrzacha

... zobacz na ostatnie wideo. Coś tu się nie zgadza. Ma podpis mentor trading academy a chwilę później mówi "prowadzę szkołę forex" i pokazana strona. Natomiast co do zmiany kierunku i wizerunku zgadzam się.
Adam, nie odbierz tej wiadomości jako atak (bo nim nie jest). Chcę porozmawiać merytorycznie a nie emocjonalnie bazując na tym jak jest faktycznie a nie co się wydaje (i jest to powtarzane n-ty raz bez sprawdzenia). Ja sprawdzam

I nie pisz proszę "bo wszystko co piszesz to farmazony" ale odnieś się merytorycznie do tego co napisałem i powiedz, że nie mam racji.
Pozdrawiam życząc miłego wieczoru.