szkola-forex

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Re: szkola-forex

Nieprzeczytany post autor: Above »

brother pisze: Po raz kolejny "krótko" zachwalasz Urbańskiego i przy okazji coś co nie jest w najmniejszym stopniu zawodowym podejściem do fx. Rzeczy które wydobywa się z siebie Urbański to banały, slogany, najbardziej oczywiste podstawy nic nie mówiące o rynku. Jeśli po 11 latach piszesz, że to jest "zawodowstwo" to chyba ciężko cokolwiek napisać. Ten gość sprzedaje "ebookową" "poradnikową" pseudo wiedzę. Miałem już nie pisać na temat szkoleń, ale nie można wytrzymać jak się takie słowa czyta.
Nie zgadzam się. Może tak to tobie się jawi ale mi się tak nie jawi. Ostatnio rozmawiałem z kolegą, który także się ustabilizował w tradingu i stwierdziliśmy, że zatoczyliśmy koło i wróciliśmy do podstaw. Stwierdziliśmy także, że to jest ironia losu, całej sytuacji i że większość tego nie wie - że u podstaw tkwi ten poszukiwany Graal...ludzie za bardzo kombinują. Nie musisz się zgadzać. To twoja opinia. Ja wiem swoje i odniosłem się do Urbańskiego.

Nie jestem tego w stanie wyjaśnić. Masz rację - banały. Ale to do nich wracamy, zataczając koło po latach niepowodzeń i "ocknięciu" się. Nie potrafię tego wyrazić. To stan umysłu.

I nikogo nie chwalę - stwierdzam fakt, który postrzegłem. A jak już to komuś się przedstawia to mało mnie interesuje - wybacz. Każdy robi i tak swoje.

Pozdr.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

vetisel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vetisel »

Rzeczy które wydobywa się z siebie Urbański to banały, slogany, najbardziej oczywiste podstawy nic nie mówiące o rynku. Jeśli po 11 latach piszesz, że to jest "zawodowstwo" to chyba ciężko cokolwiek napisać. Ten gość sprzedaje "ebookową" "poradnikową" pseudo wiedzę. Miałem już nie pisać na temat szkoleń, ale nie można wytrzymać jak się takie słowa czyta.
Nikt nikomu nie broni szkolić innych. Problem jednak polega na tym aby cena była dostosowana do jakości merytorycznej. 4K za takie szkolenie to jest zdecydowanie za dużo. Za podobna cenę można mieć szkolenie Golińskiego, który jest zawodowym traderem i w wolnej chwili szkoli i ma udokumentowaną historię a nie żyje ze szkoleń. A to bardzo duża różnica.

Pojawia się także bardzo dużo darmowych lub prawie darmowych webinarów (za ok 100pln) zawodowych traderów, co jest zdecydowanie mniej niż 4K, a jakość zapewne też sensowniejsza!

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

vetisel pisze:
Rzeczy które wydobywa się z siebie Urbański to banały, slogany, najbardziej oczywiste podstawy nic nie mówiące o rynku. Jeśli po 11 latach piszesz, że to jest "zawodowstwo" to chyba ciężko cokolwiek napisać. Ten gość sprzedaje "ebookową" "poradnikową" pseudo wiedzę. Miałem już nie pisać na temat szkoleń, ale nie można wytrzymać jak się takie słowa czyta.
Nikt nikomu nie broni szkolić innych. Problem jednak polega na tym aby cena była dostosowana do jakości merytorycznej. 4K za takie szkolenie to jest zdecydowanie za dużo. Za podobna cenę można mieć szkolenie Golińskiego, który jest zawodowym traderem i w wolnej chwili szkoli i ma udokumentowaną historię a nie żyje ze szkoleń. A to bardzo duża różnica.

Pojawia się także bardzo dużo darmowych lub prawie darmowych webinarów (za ok 100pln) zawodowych traderów, co jest zdecydowanie mniej niż 4K, a jakość zapewne też sensowniejsza!
A gdzie ty te wyniki widziałeś? żaden nie ma aktualnych wyników i mieć nie będzie sprawa jest jakby oczywista. A bajki o szkoleniach w wolnej chwili wstawia się w każdej reklamie szkolenia żeby stworzyć pozory "profesjonalizmu". Treść tego szkolenia jest dostępna z pewnością za free w sieci nawet kiedyś na navi był chyba ten oryginalny pdf napisany przez Joe Rossa także wystarczy poszukać, a nie płacić za coś zupełnie darmowego 4000zł. Wstaw mi linka do mfxbooka bo ja żadnego potwierdzenia wyników nie widziałem.

ps. ogólnie to wygląda jak "franczyza" szkoleń Joe Rossa
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

brother pisze:Treść tego szkolenia jest dostępna z pewnością za free w sieci nawet kiedyś na navi był chyba ten oryginalny pdf napisany przez Joe Rossa także wystarczy poszukać, a nie płacić za coś zupełnie darmowego 4000zł. Wstaw mi linka do mfxbooka bo ja żadnego potwierdzenia wyników nie widziałem.

Powiem tak. Z własnego doświadczenia oczywiście - tylko to dotyczy każdego, który siedzi na FX - przeważnie. Znów masz rację ALE tu jest drugie dno (jak nie więcej poziomów - subtelnych). Mimo, że przeorałem tony materiałów przez ostatnie 13 lat to powiem Ci, że dopiero naprowadzanie mnie przez kolegę, przyniosło skutki. Nie wiem, może jestem "słuchowcem" a nie wzrokowcem...tu potrzebny mentoring jest. Książka nie popchnie cię w odpowiednim kierunku w danej chwili...nie da kopa, nie przygasi tu, nie podpali tam, nie naprowadziu po prostu. To czcza dyskusja. Robię out bo nie mam nic do dodania. Każdy musi doświadczyć pewnych rzeczy na swojej skórze i nic tu gadanina nie pomoże.

PS. Osobą która mnie naprowadzała był kolega życzliwy - miałem to cóż, szczęście. To był mentor, który pozwolił ujrzeć negatywne nawyki i naprowadził na drogę, na której to zniewelowałem je. Czy na szkoleniach tak jest? Wyobrażam sobie że tak, widać to po tym co mówi w filmiku Urbański. Powtórzę się poraz ostatni - może to banały...ale one docierają do nas tak naprawdę dopiero gdy już dojrzejemy do rynku w pełni - to zmienia całkowicie percepcję, postrzeganie wszystkiego. Te banały widzi się w innym świetle - wtedy przestają być banałami - stają się fundamentem. Jeden z głównych powodów porażek na FX - ludzie za dużo komplikują. Amen.

Powodzenia, pozdrawiam.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Above pisze:
brother pisze:Treść tego szkolenia jest dostępna z pewnością za free w sieci nawet kiedyś na navi był chyba ten oryginalny pdf napisany przez Joe Rossa także wystarczy poszukać, a nie płacić za coś zupełnie darmowego 4000zł. Wstaw mi linka do mfxbooka bo ja żadnego potwierdzenia wyników nie widziałem.

Powiem tak. Z własnego doświadczenia oczywiście - tylko to dotyczy każdego, który siedzi na FX - przeważnie. Znów masz rację ALE tu jest drugie dno (jak nie więcej poziomów - subtelnych). Mimo, że przeorałem tony materiałów przez ostatnie 13 lat to powiem Ci, że dopiero naprowadzanie mnie przez kolegę, przyniosło skutki. Nie wiem, może jestem "słuchowcem" a nie wzrokowcem...tu potrzebny mentoring jest. Książka nie popchnie cię w odpowiednim kierunku w danej chwili...nie da kopa, nie przygasi tu, nie podpali tam, nie naprowadziu po prostu. To czcza dyskusja. Robię out bo nie mam nic do dodania. Każdy musi doświadczyć pewnych rzeczy na swojej skórze i nic tu gadanina nie pomoże.

PS. Osobą która mnie naprowadzała był kolega życzliwy - miałem to cóż, szczęście. To był mentor, który pozwolił ujrzeć negatywne nawyki i naprowadził na drogę, na której to zniewelowałem je. Czy na szkoleniach tak jest? Wyobrażam sobie że tak, widać to po tym co mówi w filmiku Urbański. Powtórzę się poraz ostatni - może to banały...ale one docierają do nas tak naprawdę dopiero gdy już dojrzejemy do rynku w pełni - to zmienia całkowicie percepcję, postrzeganie wszystkiego. Te banały widzi się w innym świetle - wtedy przestają być banałami - stają się fundamentem. Jeden z głównych powodów porażek na FX - ludzie za dużo komplikują. Amen.

Powodzenia, pozdrawiam.
Above ja widziałem jak "inwestuje" Seba U była wklejka na forum, którą zrobił swego czasu Kerimb. Nawet na demo ten "szpec" nie był w stanie opanować nerwów i po każdym spadku widział okazję do kupna i tak uśredniał przez pół dnia grając pod prąd, także wiem, że to amator i jestem pewny, że nigdy nie zarobił ani grosza na realnym koncie. Pomijam to, że nie potrafi się wysłowić dobrze w ojczystym języku, czy że pisze z błędami, ale z ludzkich ułomności śmiać się nie powinno więc nie będę tego rozwijał.
Żeby to zobrazować, czy zorganizował byś koncert potrafiąc zagrać na gitarze jeden kawałek dla początkujących? pewnie nie, a S. U i owszem nie tylko koncert by zorganizował, ale i akademię muzyczną zapewne by stworzył. Wszystko zależy od stopnia bezczelności, buty i cwaniactwa jakie ma w sobie człowiek. Jeden wykorzystuje czyjąś niewiedzę przy okazji na tym zarabiając, drugi tego nie zrobi wiedząc 100 razy więcej. Tyle ode mnie Pozdrawiam
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

AdamForexGuru

Nieprzeczytany post autor: AdamForexGuru »

PAwelPawel napisał też coś takiego:

Odkryłem...
Doszedłem....
Konkrety...
Olbrzymie pieniądze....
Sekretny system... bla bla bla

na laików te słowa działają jak słowa klucze, mają pokazać ze zaczynają obcować z czymś co nie otrzymają nigdzie indziej i mają go zmanipulować. Urbański to się naczytał ale książek o NLP i marketingu internetowym a nie o forexie :)

A teraz rozbieżny te jego tajne systemy, które są dostępne za free w Internecie i nie trzeba płacić kasy aby je poznać.
Strategia nr 1
Teoria BOX to Phil Newton's Break out Strategy | Price Action Forex Trading za free np tutaj :)
http://www.youtube.com/watch?v=3gN-6D8nH0E

Strategia nr 2
Analiza Fraktali - to Easy Fractal Breakout Strategy
Za darmo tu: http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=164704 :)

Strategia nr 3 Analiza podaży i popytu to znowu zwykła analiza ilości zleceń na rynku, którą Urbański robi w sposób nieudolny opowiadając coś w stylu zanim wzrośnie to musi spaść i ja już jestem na S od 500 pipsów (500 pipsów na minusie oczywiście) - byłem tego świadkiem podczas webinaru na początku roku gdzie "przepowiadał" zachowanie rynków w 2013 roku. :) Nadal można ten film zobaczyć w internecie, ciekawe jak tam jego pozycje na jenach, pewnie mają już po -1500 pipsów straty

ale idźmy dalej

Strategia nr 4
Cytuje: "Unikalne metody określania „momentum” (siły inwestorów - order flow) - jest to jedna z najczystszych metod Price Action" - (unikalne - znowu słowo klucz, no bo jak moga byc nie) znowu za darmo tutaj lub w kilkunastu wątkach na tym forum: http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=255586
To zwykła teoria Wsparć i oporów

Strategia nr 5
Technical Value Strenght (TVS) - dla zaawansowanych. TVS to mój autorski styl inwestycji wymagający doświadczenia oraz obycia z rynkiem. - znowu słowa klucze :) Jak nie masz obycia to nigdy nie będziesz miał efektów. A strategia to gra pod prąd, na maxa, bez stawiania SL`i i bez przyznawania się do porażki co widziałem na wspomnianym wcześniej webinarze.

Generalnie też Seba w zwykłych wskaźnikach pozmieniał nazwy i kolory :) i nazwał ze są jego :)
Laik się nie spostrzeganie i myśli ze to guru wymyślił :)

Niechce mi się dłużej pisać o "kwiatkach" Seby ale to co się naoglądałem ze ściągnietych materiałów to można by stworzyć odzieliny temat.

Generalnie jak słucham tego gościa to nie dziwie się ze on mieszka na Teneryfie a jego klienci w Polsce, nie dziwie się dlaczego on ma kasę a ci co się przeszkolili to nie :)

Nic tylko sprzedać te szkolenia przepraszam Marzenia ;)

No i jaki ten mistrz teraz goły, żadnych sekretów.

Zamiast na szkolenie to lepiej obejrzeć taką prezentację i już będzie się wiedziało więcej niż po takim szkoleniu:
http://satrf.org/UserFiles/file/AT%20DA ... tion-1.pdf

GIGNFR78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GIGNFR78 »

Domy maklerskie platformy organizują darmowe szkolenia stacjonarne webinery. Nawet fajnie prowadzą i można się coś dowiedzieć.

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PawelPawel »

Odkryłem...
Doszedłem....
Konkrety...
Olbrzymie pieniądze....
Sekretny system... bla bla bla

na laików te słowa działają jak słowa klucze, mają pokazać ze zaczynają obcować z czymś co nie otrzymają nigdzie indziej i mają go zmanipulować. Urbański to się naczytał ale książek o NLP i marketingu internetowym a nie o forexie
Adam pokaż mi jakiś element NLP. Taki przykład kopiuj wklej z ostatnich mailingów lub wideo. Te powyższe przykłady nie są NLP (a sporo czytałem na ten temat)

Byłem również na wczorajszym webinarze SU i zrobiłem kilka slajdów.

Obrazek
Obrazek

Na samym początku mówi, że nie dostaniesz magicznych systemów.
Później, że nie ma 100% skutecznego systemu.
Że fx nie jest dla tych co chcą szybko i dużo zarobić bez ryzyka.
Im chcesz więcej zarobić tym więcej ryzykujesz. Jeśli nie masz wiedzy, doświadczenia i pod wpływem emocji inwestujesz całością wtedy to hazard i prawdopodobnie szybko zbankrutujesz.

Uczciwie postawił sprawę? moim zdaniem tak.

Nic nie było o sekretnych sposobach, zarabianiu olbrzymich pieniędzy itd. i NLP również nie widziałem.

Całe webinarium widać, że dla początkujących.

Znalazł ktoś coś do czego można by się przyczepić?

AdamForexGuru

Nieprzeczytany post autor: AdamForexGuru »

Przestań opowiadać ludziom dyrdymały PawelPawel.... to co pokazujesz to jest zwykła teoria, którą za darmo można przeczytać w książce.

Urbański cały czas mówi o sekretnych systemach, a to jakie są sekretne to opisałem powyżej. Nic nie jest jego, większość gdzieś po kopiował i przetłumaczył albo pozmieniał nazwy. I mówi o tym jakby to była jakaś wielka tajemnica za którą chce 6000 zł a warte to to jest może 600 zł max. Problem w tym ze one nie działają.

Aby być bardziej wiarygodnym zmienia nawet nazwy wskaźników powszechnie dostępnych internecie na własne co jest zwykła kradzieżą.

PS.
Zauważyłem, że próbuje uciec od nazwy Forex Szkoła i nazywa się teraz Trading Academy SL :)

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PawelPawel »

Przestań opowiadać ludziom dyrdymały PawelPawel
W którym miejscu, konkretnie.
to co pokazujesz to jest zwykła teoria, którą za darmo można przeczytać w książce.
Pokazałem jego darmowy webinar dla początkujących. Skoro w książce również jest za darmo to z czym masz problem?
Urbański cały czas mówi o sekretnych systemach
Konkretnie, link do źródła/slajdu/minuty wideo. Potwierdź swoją tezę dowodem.
Zupełnie co innego mówi w pierwszych 10 sekundach tego wideo:
http://forexexclusive.pl/video1.html
Nic nie jest jego, większość gdzieś po kopiował i przetłumaczył albo pozmieniał nazwy.
1. Trudno aby wszystko miał swojego autorstwa. Nie znam takiego autora. Swoją drogą doktoranci, profesorowie etc. myślisz, że co robią? tworzą nowe książki, które są kompilacją wiedzy zebranej z wielu źródeł.

2. "po kopiował i przetłumaczył". I w czym problem? zrobisz to samo za darmo?
była jakaś wielka tajemnica za którą chce 6000 zł a warte to to jest może 600 zł max.
Dowód poproszę na tą "wielką tajemnicę". Gdzie o tym wspomina? nie znalazłem czegoś takiego.

Odnośnie wartości. Temat bardziej złożony i indywidualny. Każdy widzi taką wartość jaką korzyść może odnieść z danej wiedzy i na ile może sobie pozwolić. Osoba, która na tym zarobi poda znacznie większą kwotę. Ten kto stracił powie, że to nic nie warte. Inwestor, który ma kilkaset tysięcy i brak czasu na gromadzenie wiedzy wyda 6 tys na kurs i będzie zadowolony mimo, że to samo było rozrzucone w różnych miejscach sieci za darmo. Dla osoby, która zarabia 2000 miesięcznie takie działanie będzie zupełnie nielogiczne.

Realna wartość tego co mamy a cena po której kupiliśmy to dwie różne sprawy. Idąc tym tokiem myślenia trudno byłoby wymienić chociaż jedną rzecz w naszym domu która byłaby warta swoich pieniędzy. Choćby klawiatura na której piszesz. Ile za nią zapłaciłeś? 100 zl? ... a ile realnie kosztuje ten kawałek plastiku włącznie z kosztem wytworzenia w Chinach? 5 zł?

Inny przykład. Domeny internetowe. To przecież tylko litery a mimo to są ludzie, którzy kupują je za dziesiątki tysięcy złotych. Jeszcze ciekawsze przypadki to zegarki, samochody klasy premium itd. Czy komputery appla, które są po 10 tys a składając je samodzielnie zapłacisz max 3-4 tys. Mimo to ludzie te produkty kupują i zgadnij, które chcieliby mieć najbardziej.
Zauważyłem, że próbuje uciec od nazwy Forex Szkoła i nazywa się teraz Trading Academy SL
Bystrzacha :) ... zobacz na ostatnie wideo. Coś tu się nie zgadza. Ma podpis mentor trading academy a chwilę później mówi "prowadzę szkołę forex" i pokazana strona. Natomiast co do zmiany kierunku i wizerunku zgadzam się.

Adam, nie odbierz tej wiadomości jako atak (bo nim nie jest). Chcę porozmawiać merytorycznie a nie emocjonalnie bazując na tym jak jest faktycznie a nie co się wydaje (i jest to powtarzane n-ty raz bez sprawdzenia). Ja sprawdzam :)
I nie pisz proszę "bo wszystko co piszesz to farmazony" ale odnieś się merytorycznie do tego co napisałem i powiedz, że nie mam racji.

Pozdrawiam życząc miłego wieczoru.

ODPOWIEDZ