DayTrading: Wtorek 19.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 mar 2013, 23:58

Wzrost
22
41%
Bez zmian
5
9%
Spadek
27
50%

Liczba głosów: 54

Bemowo

Re: DayTrading: Wtorek 19.03.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

Upadek systemu bankowego.

Wydaje mi się, że nie rozumiemy dokładnie pojęcia, a zupełnie nie zdają sobie sprawy z tego politycy.
Ten kto wpadł na ten pomysł nie zdaje sobie spray z konsekwencji - długofalowych konsekwencji!

Zwróccie uwagę (pomijam legalność srodków ulokowanych na Cyprze), że te pieniądze były już opodatkowane.

Po zatwierdzeniu utopijnego pomysłu, nastąpi całkowity odpływ kapitału z banków (a te ziemniakami nie handlują), oprocentowanie lokat będzie musiało wzrosnąć, dalej kredytów, a to implikuje większą inflację

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

atlanticos pisze:co do 30% to pierwsza propozycja trojki była 40% !!! - dopiero potem padły propozycje 6, 9, 13
jakby nie ruscy to prawdopodobne że by im tyle oskubali, jeszcze Putin w tej Nikozji rząd obali

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

wczoraj podobno prezydent Cypru powiedział że CI którzy mimo tej sytuacji pozostawią na najbliższe dwa lata środki w bankach Cypryjskich będą mieli tą stratę zrekompensowaną w inny sposób....buhaaa haaaaa :)
Okradnij mnie i powiedz że jak CI dam resztę pieniędzy to za dwa lata mi te ukradzione oddasz:) Dom wariatów
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Bemowo

ForexTig3r pisze:ANALIZA KANGUR
nie potwierdzam, nie zaprzeczam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

biorąc po uwagę co się dzieje zastanawiam się czy w Szwajcarii nie plują sobie w brodę że nieco uszkodzili system bankowy w kwestii tajemnicy kto jak i dlaczego :)
a jakie wzmocnienie dla franka by było jakby wszyscy się tam rzucili :P

@Bemowo zgadzam się w pełni , ja w ogóle nie lubię odnoszenia terminów tego typu do sytuacji które tka na dobrą sprawę nie zaistniały, nie ma ani definicji upadku systemu bankowego ani dokładnie wytyczonych i ocenionych możliwych konsekwencji
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Chyba deflację jak pieniądz zniknie
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

laktor pisze:no ale powiedz mi od skąd wzieły się propozycje 9-15% i co komu nie pasuje w 30%? w sensie jakie wyliczenia doprowadziły do 15% np? apetyt rośnie w miarę jedzenia a w tego typu sprawach często jest jak na forexie- jeden test retest...pokonany lecimy dalej do następnego
a doktoratu gratuluje skoro już to podkreśliłeś:D
30% to dużo, chyba nikt by się na to nie zgodził skoro nawet z 9% są problemy. Widzisz problem polega na tym, że cypryjskie banki straciły płynność i albo je ktoś zasili, albo bankrut. A bankrut to utrata 100%. Nie jestem zwolennikiem eurokołchozu, ale akurat tutaj łunia nie jest tym złym. Cypr po prostu wystąpił do uni po "pożyczkę" (tak to ujmijmy), bo brak kasy w bankach i bankructwo za rogiem, a unia postawiła warunek. I to wszystko, jeśli cyprowi nie odpowiadają te warunki to niech nie bierze, podobnie jak nikt z nas nie musi brać pożyczki w providencie, skoro warunki są do dupy.

Ta dyskusja zresztą i tak chyba nie ma znaczenia, bo niezależnie od końcowych postanowień i tak większość ludzi postanowi chyba kasę wypłacić z banków tuż po ich otworzeniu "na wszelki wypadek", a co za tym idzie może być bankructwo tak czy siak. Rosjanie podobno już się szykuję do transferu: http://www.pb.pl/3046141,4748,rosyjskie ... orza-banki

ps. Skoro już temat zszedł na mnie to doktoratu (jeszcze) nie skończyłem i wcale nie jestem pewien czy go w ogóle skończę...

-- Dodano: 19 mar 2013, 12:22 --

Aha, pamiętajcie, że ludzie w zamian za tą kasę z banków dostaną akcje tych banków. Nie wiem dlaczego media to pomijają.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

skończysz skończysz doktorat dziś trzeba zrobić jak się zaczęło :569:
ja też kiedyś doktorat skończę ale mi się nie spieszy bo mam życie przy okazji xD dlatego wziąłem sobie z wolnej stopy, może skończę za 2lata może za 5:D wszystko jedno to dla przyjemności kasę wole robić na innych rzeczach :twisted:

a co do wyjmowania pieniędzy to pamiętajmy że zgodnie z austriacka szkołą ekonomiczną (sic!) to banki mają dużo wirtualnej kasy, może zabraknąć papierków :d

Bemowo

[quote="Vanitas Vanitatum"][quote="laktor"]

ps. Skoro już temat zszedł na mnie to doktoratu (jeszcze) nie skończyłem i wcale nie jestem pewien czy go w ogóle skończę...

Napisz doktorat, jak umrzesz będziesz miał na nagrobku

Śp.dr.mgr.inż. Vanitas Vanitatum :d

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Bemowo pisze:
Vanitas Vanitatum pisze:
laktor pisze:

Napisz doktorat, jak umrzesz będziesz miał na nagrobku

Śp.dr.mgr.inż. Vanitas Vanitatum :d
...ebłem :509:

cholera faktycznie nie pomyślałem o takiej wartości doktoratu!:D

Zablokowany