DayTrading: Wtorek 19.03.2013
Re: DayTrading: Wtorek 19.03.2013
Upadek systemu bankowego.
Wydaje mi się, że nie rozumiemy dokładnie pojęcia, a zupełnie nie zdają sobie sprawy z tego politycy.
Ten kto wpadł na ten pomysł nie zdaje sobie spray z konsekwencji - długofalowych konsekwencji!
Zwróccie uwagę (pomijam legalność srodków ulokowanych na Cyprze), że te pieniądze były już opodatkowane.
Po zatwierdzeniu utopijnego pomysłu, nastąpi całkowity odpływ kapitału z banków (a te ziemniakami nie handlują), oprocentowanie lokat będzie musiało wzrosnąć, dalej kredytów, a to implikuje większą inflację
Wydaje mi się, że nie rozumiemy dokładnie pojęcia, a zupełnie nie zdają sobie sprawy z tego politycy.
Ten kto wpadł na ten pomysł nie zdaje sobie spray z konsekwencji - długofalowych konsekwencji!
Zwróccie uwagę (pomijam legalność srodków ulokowanych na Cyprze), że te pieniądze były już opodatkowane.
Po zatwierdzeniu utopijnego pomysłu, nastąpi całkowity odpływ kapitału z banków (a te ziemniakami nie handlują), oprocentowanie lokat będzie musiało wzrosnąć, dalej kredytów, a to implikuje większą inflację
jakby nie ruscy to prawdopodobne że by im tyle oskubali, jeszcze Putin w tej Nikozji rząd obaliatlanticos pisze:co do 30% to pierwsza propozycja trojki była 40% !!! - dopiero potem padły propozycje 6, 9, 13
- atlanticos
- Maniak
wczoraj podobno prezydent Cypru powiedział że CI którzy mimo tej sytuacji pozostawią na najbliższe dwa lata środki w bankach Cypryjskich będą mieli tą stratę zrekompensowaną w inny sposób....buhaaa haaaaa 
Okradnij mnie i powiedz że jak CI dam resztę pieniędzy to za dwa lata mi te ukradzione oddasz:) Dom wariatów

Okradnij mnie i powiedz że jak CI dam resztę pieniędzy to za dwa lata mi te ukradzione oddasz:) Dom wariatów
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
nie potwierdzam, nie zaprzeczamForexTig3r pisze:ANALIZA KANGUR
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
biorąc po uwagę co się dzieje zastanawiam się czy w Szwajcarii nie plują sobie w brodę że nieco uszkodzili system bankowy w kwestii tajemnicy kto jak i dlaczego 
a jakie wzmocnienie dla franka by było jakby wszyscy się tam rzucili
@Bemowo zgadzam się w pełni , ja w ogóle nie lubię odnoszenia terminów tego typu do sytuacji które tka na dobrą sprawę nie zaistniały, nie ma ani definicji upadku systemu bankowego ani dokładnie wytyczonych i ocenionych możliwych konsekwencji

a jakie wzmocnienie dla franka by było jakby wszyscy się tam rzucili

@Bemowo zgadzam się w pełni , ja w ogóle nie lubię odnoszenia terminów tego typu do sytuacji które tka na dobrą sprawę nie zaistniały, nie ma ani definicji upadku systemu bankowego ani dokładnie wytyczonych i ocenionych możliwych konsekwencji
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
- ForexTig3r
- Maniak
Chyba deflację jak pieniądz zniknie
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
-
- Gaduła
30% to dużo, chyba nikt by się na to nie zgodził skoro nawet z 9% są problemy. Widzisz problem polega na tym, że cypryjskie banki straciły płynność i albo je ktoś zasili, albo bankrut. A bankrut to utrata 100%. Nie jestem zwolennikiem eurokołchozu, ale akurat tutaj łunia nie jest tym złym. Cypr po prostu wystąpił do uni po "pożyczkę" (tak to ujmijmy), bo brak kasy w bankach i bankructwo za rogiem, a unia postawiła warunek. I to wszystko, jeśli cyprowi nie odpowiadają te warunki to niech nie bierze, podobnie jak nikt z nas nie musi brać pożyczki w providencie, skoro warunki są do dupy.laktor pisze:no ale powiedz mi od skąd wzieły się propozycje 9-15% i co komu nie pasuje w 30%? w sensie jakie wyliczenia doprowadziły do 15% np? apetyt rośnie w miarę jedzenia a w tego typu sprawach często jest jak na forexie- jeden test retest...pokonany lecimy dalej do następnego
a doktoratu gratuluje skoro już to podkreśliłeś:D
Ta dyskusja zresztą i tak chyba nie ma znaczenia, bo niezależnie od końcowych postanowień i tak większość ludzi postanowi chyba kasę wypłacić z banków tuż po ich otworzeniu "na wszelki wypadek", a co za tym idzie może być bankructwo tak czy siak. Rosjanie podobno już się szykuję do transferu: http://www.pb.pl/3046141,4748,rosyjskie ... orza-banki
ps. Skoro już temat zszedł na mnie to doktoratu (jeszcze) nie skończyłem i wcale nie jestem pewien czy go w ogóle skończę...
-- Dodano: 19 mar 2013, 12:22 --
Aha, pamiętajcie, że ludzie w zamian za tą kasę z banków dostaną akcje tych banków. Nie wiem dlaczego media to pomijają.
skończysz skończysz doktorat dziś trzeba zrobić jak się zaczęło
ja też kiedyś doktorat skończę ale mi się nie spieszy bo mam życie przy okazji xD dlatego wziąłem sobie z wolnej stopy, może skończę za 2lata może za 5:D wszystko jedno to dla przyjemności kasę wole robić na innych rzeczach
a co do wyjmowania pieniędzy to pamiętajmy że zgodnie z austriacka szkołą ekonomiczną (sic!) to banki mają dużo wirtualnej kasy, może zabraknąć papierków

ja też kiedyś doktorat skończę ale mi się nie spieszy bo mam życie przy okazji xD dlatego wziąłem sobie z wolnej stopy, może skończę za 2lata może za 5:D wszystko jedno to dla przyjemności kasę wole robić na innych rzeczach

a co do wyjmowania pieniędzy to pamiętajmy że zgodnie z austriacka szkołą ekonomiczną (sic!) to banki mają dużo wirtualnej kasy, może zabraknąć papierków

[quote="Vanitas Vanitatum"][quote="laktor"]
ps. Skoro już temat zszedł na mnie to doktoratu (jeszcze) nie skończyłem i wcale nie jestem pewien czy go w ogóle skończę...
Napisz doktorat, jak umrzesz będziesz miał na nagrobku
Śp.dr.mgr.inż. Vanitas Vanitatum

...ebłemBemowo pisze:Vanitas Vanitatum pisze:laktor pisze:

cholera faktycznie nie pomyślałem o takiej wartości doktoratu!:D