DayTrading: Wtorek 19.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 mar 2013, 23:58

Wzrost
22
41%
Bez zmian
5
9%
Spadek
27
50%

Liczba głosów: 54

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 19.03.2013

Post autor: pr7emo »

jeśli edek chce rosnąć to najpewniej po głosowaniu na Cyprze
tymczasem jen jest coraz mocniejszy, nie są to wartości szczytowe indeksu jena, w ciągu kilku poprzednich dni znajduje się w połowie stawki, kasa może zostać ulokowana w dolarze jeśli amerykańce będą tak chcieli, największa swoboda w przepływie kapitału jest w tym momencie za ocean

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Post autor: ForexTig3r »

.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: laktor »

JA tu się łudziłem że jak zasiąde do kompa zobaczę wyklarowaną sytuację a tutaj padaka na wykresach:D

hmm ciekawe że ludzie dziś kopiują różne teksty i info o Cyprze z jakiś blogów kiedy to wszystko ja już napisałem od siebie wczoraj albo przedwczoraj:D takie jak dane o Kulczyku i Polsacie itd:P

@ Vanitas Vanitatum mówisz że Cugan bzdury pisze a zarazem sam napisałeś że "albo 10% albo upadek systemu bankowego"
a takim tekstem potwierdzasz że mówisz fragmentami jakiś krzykliwych artykułów, no bo powiedz mi masz pojęcie o tym jak stoi cypryjski system bankowy że upadnie? powtarzasz cudze kwestie a Cugana krytykujesz za Jego własne przemyślenia wynikające m in z doświadczenia którego, wybacz ale skoro robisz maturę to po prostu nie masz i nie jest to żadna wada bo w tym wieku nikt go nie ma(no chyba że o maturze napisałeś dla żartu)
Wiesz ile razy w historii zaczynali od iluś tam procent a kończyli hoho? weź najbliższy przykład z brzegu- rozbiory Polski :mrgreen:
myślisz że teraz jest inaczej? że siła będzie respektować prawa etc? oj czeka Cie rozczarowanie w życiu, dużo rozczarowań i uwierz mi nie piszę tego złośliwie

@Cugan mówisz że nie wiadomo nic co do rus pieniędzy na Cyprze i że ich flota już by tam stała,
dwa małe fakty
- rosyjskie okręty po raz pierwszy od lat wpłynęły na Morze Śródziemne, a obecność floty na Morzu Czarnym zostałą wzmocniona
-Putin wypowiedział się w temacie ostro- sugerując CYpryjczykom wywieszenie niemieckiej flagi

oczywiście że nie wiem na 100% ale z drugiej strony pewność w takich sprawach możliwa jest dopiero jak się zobaczy, a czy w takich sprawach to czy te pieniądze tam były są czy będą to nikt nie dopuści żeby postronni się dowiedzieli.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Post autor: Vanitas Vanitatum »

laktor pisze:JA tu się łudziłem że jak zasiąde do kompa zobaczę wyklarowaną sytuację a tutaj padaka na wykresach:D

hmm ciekawe że ludzie dziś kopiują różne teksty i info o Cyprze z jakiś blogów kiedy to wszystko ja już napisałem od siebie wczoraj albo przedwczoraj:D takie jak dane o Kulczyku i Polsacie itd:P

@ Vanitas Vanitatum mówisz że Cugan bzdury pisze a zarazem sam napisałeś że "albo 10% albo upadek systemu bankowego"
a takim tekstem potwierdzasz że mówisz fragmentami jakiś krzykliwych artykułów, no bo powiedz mi masz pojęcie o tym jak stoi cypryjski system bankowy że upadnie? powtarzasz cudze kwestie a Cugana krytykujesz za Jego własne przemyślenia wynikające m in z doświadczenia którego, wybacz ale skoro robisz maturę to po prostu nie masz i nie jest to żadna wada bo w tym wieku nikt go nie ma(no chyba że o maturze napisałeś dla żartu)
Wiesz ile razy w historii zaczynali od iluś tam procent a kończyli hoho? weź najbliższy przykład z brzegu- rozbiory Polski :mrgreen:
myślisz że teraz jest inaczej? że siła będzie respektować prawa etc? oj czeka Cie rozczarowanie w życiu, dużo rozczarowań i uwierz mi nie piszę tego złośliwie
Bzdury pisze o 30%, bo nigdzie takiej propozycji nie było. Są propozycje 9-15% oraz 0% dla niskich wkładów i tego się trzymajmy.

ps. Maturę to ja robiłem... hmm dawno, po drodze były jeszcze studia i studia doktiranckie. Teraz udzielam korepetycji z matmy i wczoraj miałem jedną delikwentkę, którą do matury przygotowuję, jeśli do tego pijesz.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Post autor: ForexTig3r »

ANALIZA KANGUR
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
omi7
Gaduła
Gaduła

Post autor: omi7 »

Vanitas Vanitatum pisze:Maturę to ja robiłem... hmm dawno, po drodze były jeszcze studia i studia doktiranckie. Teraz udzielam korepetycji z matmy i wczoraj miałem jedną delikwentkę, którą do matury przygotowuję, jeśli do tego pijesz.
Hmm, a już myślałem, że są tu rówieśnicy :)
"Pieniądza nie należy gonić, należy wyjść mu naprzeciw"

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: laktor »

no ale powiedz mi od skąd wzieły się propozycje 9-15% i co komu nie pasuje w 30%? w sensie jakie wyliczenia doprowadziły do 15% np? apetyt rośnie w miarę jedzenia a w tego typu sprawach często jest jak na forexie- jeden test retest...pokonany lecimy dalej do następnego
a doktoratu gratuluje skoro już to podkreśliłeś:D
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: pr7emo »

Russian envoy to EU says Cyprus’ proposed deposit tax raises risks of a Cypriot banking system collapse
jak podnosi ryzyko upadku?
jak to ma wzmocnić sektor bankowy, ludzie nie są tacy głupi żeby wszystko do skarpety schować bo znają tego konsekwencje
ruscy niech teraz nie wpierniczają się w suwerenność Cypru, bo to oni napompowali im bańke, zdawali sobie sprawę z ryzyka powierzania kapitału tak małej gospodarce, wiedzieli w jakich ryzykownych aktywach Cypryjczycy lokują pieniądze
obywatele stracą pieniądze, a ciekawe czy ludzie odpowiedzialni za ten kryzys cypryjski zostaną osądzeni

nie mieli gdzie spuszczać brudnych pieniędzy, to teraz będą płakać nad rozlanym mlekiem, ta strata to na akcjach okres 6-12 miesięcy. tyle są w plecy
Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 12:12 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

koniaczek
Gaduła
Gaduła

Post autor: koniaczek »

Vanitas Vanitatum pisze:
laktor pisze:JA tu się łudziłem że jak zasiąde do kompa zobaczę wyklarowaną sytuację a tutaj padaka na wykresach:D

Bzdury pisze o 30%, bo nigdzie takiej propozycji nie było. Są propozycje 9-15% oraz 0% dla niskich wkładów i tego się trzymajmy.

ps. Maturę to ja robiłem... hmm dawno, po drodze były jeszcze studia i studia doktiranckie. Teraz udzielam korepetycji z matmy i wczoraj miałem jedną delikwentkę, którą do matury przygotowuję, jeśli do tego pijesz.
Też zrozumiałem, że idziesz się sam do matury uczyć ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Post autor: atlanticos »

co do 30% to pierwsza propozycja trojki była 40% !!! - dopiero potem padły propozycje 6, 9, 13
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany