BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Z moim gbp/cad pewnie zaraz się pożegnam no nic szkoda tylko tylko mogę powiedzieć moja głupota, ale nadal liczę na S na tej parze najlepiej jakby zawrócili na tej strzałce co na rysowałem jak wezmą mojego SL to raczej tam dojdą i zobaczymy co zrobią, wczoraj z D1 taki PB jakby więc mogą tam zawrócić i strzelić mocnego S ale trzeba obserwować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Można powiedzieć że co do pipsa doszło do Twojego TP tylko spread. Dlatego wydaje mi się ze przy shortach powinno się zwracać uwagę na wartość spreadu i odjąć ja od potencjalnego TP. Grunt ze analiza była poprawna

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

niby tak ale ja odjąłem spread od luki luka była chyba na 11 a ja dałem tp na 13 a spread na tej parze to 1-5 2 pipsy więc według mnie nie doszli idealnie tam gdzie mieli ale rynek nie zawsze jest idealny chociaż według mnie rzadko większość się sprawdza, często jest tak że specjalnie to robią i często na tym się łapie że pierwszy ruch jest taki, że nie dojdą do TP zawrócą np. 10 pipsów wcześniej i wtedy korekcę a ty siedzisz przed kompem i nie wiesz co robić kurcze miałem 50 pipsów do przodu zabrakło do TP 5 pipsów i zawracają i teaz czy wychodzić czy brać, potem jak była porpawna analiza to okazuje się że skorekcą i dojdą i tak do TP czyli dobry gracz dwa razy by ugrał na tym samym trejdzie a ja często ugram te TP ale po męczarniach bo nie wiem czy wywalą mnie i czekać aż korekta się skończy, nad tym muszę pracować.
Poza tym jak mają solidnie zawrócić to muszą zrobić solidne FBO a nie tam jedno pipsowe. Jeżeli robią takie FBO na 5-10 pipsów to z reguły dojdą do TP1 i tyle a jak zrobią solidne FBO to i sporo pipsów do ugrania. Tak ja zaobserwowałem, przykładem była ostatni sytuacja na edziu z czwartku i kontynuacja z piątku czyli solidne FBO to i solidny zysk mógł być.

Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ale to są tylko moje takie obserwacje.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: BO & FBO

Ciekawa teoria. Ogólnie to może to i być prawda ponieważ na solidnym fbo większość nowicjuszy myśli ze dany poziom został przebity i zaczynają wchodzić w pozycje. Wtedy do gry wkraczają profesjonaliści którzy zeruja profity nowych łapią ich na sl bądź be i dostarczywszy sobie płynności obieraja dobry kierunek. Jeśli zaś fbo jest małe oznacza małe zainteresowanie nowicjuszy a co za tym idzie profesjonalistów co owocuje małym zasięgiem danego ruchu.

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

Awatar użytkownika
kashper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kashper »

czerwinek pisze:Z moim gbp/cad pewnie zaraz się pożegnam no nic szkoda tylko tylko mogę powiedzieć moja głupota, ale nadal liczę na S na tej parze najlepiej jakby zawrócili na tej strzałce co na rysowałem jak wezmą mojego SL to raczej tam dojdą i zobaczymy co zrobią, wczoraj z D1 taki PB jakby więc mogą tam zawrócić i strzelić mocnego S ale trzeba obserwować
Czemu chcesz się żegnać? Para ma jeszcze potencjał do spadków.

Obrazek
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

tak ale mój SL ustawiłem niedaleko wyżej niż ten ostatni PB z H1, nawet jakbym się pożegnał to bym szukał wejścia wyżej bo również uważam że spadną trochę, ale aktualnie nie mogłem sobie pozwolić na wyższy SL to znaczy mogłem ale jak by przebili to wyszedłbym na zero a później próbował najwyżej ponownie wejść, aktuanie sytuacja wygląda lepiej niże godzinę temu, natomiast docelowo liczyłbym tam gdzie mam Tp2 powoli na odwrót i jazda go góry. ale zobaczymy co rynek pokaże nie ma co się spieszyć.

EDIt:
10:30 dane dla funta ciekawe co zrobią....

Dałem jeszcze jedną pozycję S na kablu, mają trochę profitu do zjedzenia, chociaż docelowo liczę na up jak dojdą do ostatniego Bo z H4

no i gbp/cad powywalało :(

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

czekam teraz na reakcję na tym poziomie co zaznaczyłem strzałką zobaczymy cyz będą chcieli iść S

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

moje wejscie na dzis zobaczymy co z tego bedzie

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

jakby H4 jakimś PB zakończyli to można by było kilkadziesiąt pipsów ugrać, nie gram narazie na tej parze ale będe obserwował bo sam jestem ciekawy co zrobią

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Zaccny - też to obserwowałem, ale jak widać ta ostania m15 to po prostu była zmyłka, żeby zamknąć świecę H1 jako PB, dać ludziom wejśc w shorty i polecieć w górę.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

ODPOWIEDZ