1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
powermug
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: powermug »

mam nadzieję, że jeszcze będzie TP dzisiaj, chociaż blisko wyjścia na minus.
Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

powermug pisze:mam nadzieję, że jeszcze będzie TP dzisiaj, chociaż blisko wyjścia na minus.
Niestety sl 2 pipsy zachaczyło:(
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

Awatar użytkownika
statik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: statik »

W najlepszym wypadku będziesz stać w miejscu z depozytem, ale to tylko moje skromne zdanie i życzę Ci powodzenia :D

Awatar użytkownika
powermug
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: powermug »

tak widziałem. Ale i tak do tej pory nie szło tak źle. Mam nadzieje, że trend się utrzyma i będziesz powoli ale jednak szedł do przodu
Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.

Awatar użytkownika
marol21
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marol21 »

Mam nadzieje ze przekroczysz magiczna granice 5k w tym tygodniu, dzis bylo bardzo blisko..
"Zeby wygrac trzeba grac!" - Totalizator Sportowy

NerioLargo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: NerioLargo »

statik pisze:W najlepszym wypadku będziesz stać w miejscu z depozytem, ale to tylko moje skromne zdanie i życzę Ci powodzenia :D
Twoje skromne zdanie jest dokładnie takie jak moje skromne zdanie.
Zakładajmy np. że depozyt rośnie z większymi lub mniejszymi skokami oraz ma korekty mniejsze lub większe przez dłuższy okres czasu, czyli niby w długim czasie wychodzi na swoje..... niby wszystko ok ale i tak.....ile to niby trzeba zaliczyć SL aby się okazało że mamy depo początkowe? bardzo niewiele tych SL.... a więc..... walczymy miesiąc, pół roku, rok... i okazuje się że jednak stoimy w miejscu a nie idziemy do przodu...takie małe złudzenie że dobry system....
system aby móc go nazwać dobrym nie powinien tracić (olewać) ruchów na rynku moim skromnym zdaniem....
Czyli jak mantra... TREND IS YOUR FRIEND!
a tu widzimy że tak nie jest....czasem system nie wyciska z rynku to co można....czasem cudem osiąga TP choć nie było do tego podstaw albo te podstawy są już nieaktualne... albo dobrze byłoby odpóścić a system się niepotrzebie (z mojego skromnego punktu widzenia) ładuje na rynek... oczywiście mogę czegoś nie widzieć co inni widzą, moje spojrzenie na rynek może być inne.

Ale...jak najbardziej, testować zawsze trzeba, zawsze, wszystko i wszędzie.... więc na razie nie kończmy tylko sprawdzajmy. :-)

Awatar użytkownika
marol21
Stały bywalec
Stały bywalec

Po ponad 6 tygodniach system pomnozyl depo 3 razy. Oczywiscie sa spadki ale wiadomo ze przegrana jest czescia wygranej. Nie ma systemow ktore maja 100% wygranych wejsc. Zarzadzanie kapitalem przypomina troche strategie Martin Gale ale poki co wazne ze jest do przodu

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

marol21 pisze:Zarzadzanie kapitalem przypomina troche strategie Martin Gale ale poki co wazne ze jest do przodu
Eeeee ....... po pierwsze martingale (a po naszemu martyngał) to nie żaden gość o imieniu Martin jak wnioskować można by z Twojego wpisu :)
A pod drugie zarządzanie kapitałem nie ma tu nic z nim wspólnego: autor jak już wcześniej napisał zawsze ryzykuje 25% kapitału.
Po trzecie wynik bardzo dobry, jeśli utrzyma się skuteczność na poziomie 50% to strategia będzie zarabiać.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
marol21
Stały bywalec
Stały bywalec

Mylisz sie martingale to nazwisko goscia ktory wynalazl ten system. Dokladniej John Henry Martingale :) ale nie robmy offtopa bo to jeden z najciekawszych dziennikow

Awatar użytkownika
kashper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kashper »

marol21 pisze:poki co wazne ze jest do przodu
dwa słowa - klucze
żeby się udało - tak musi być zawsze, a nie "poki co"
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika

ODPOWIEDZ