1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
green7
Maniak
Maniak

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Post autor: green7 »

marol21 pisze:Mylisz sie martingale to nazwisko goscia ktory wynalazl ten system. Dokladniej John Henry Martingale :)
Jeśli już to podobno "Martindale" - ale to bzdura. To teoria wyssana z palca i powielana jedynie przez strony zajmujące się hazardem i oferujące "cudowne systemy".
Zerknij sobie do jakichkolwiek źródeł.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Martynga%C ... %84stwa%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Martingale ... _theory%29
Green
Obrazek
Obrazek

Madins
Gaduła
Gaduła

Post autor: Madins »

NerioLargo pisze:
statik pisze:W najlepszym wypadku będziesz stać w miejscu z depozytem, ale to tylko moje skromne zdanie i życzę Ci powodzenia :D
Twoje skromne zdanie jest dokładnie takie jak moje skromne zdanie.

a tu widzimy że tak nie jest....czasem system nie wyciska z rynku to co można....czasem cudem osiąga TP choć nie było do tego podstaw albo te podstawy są już nieaktualne...

Nie wiem co wy macie do tego systemu... Ja widzę w nim duży potencjał. Robot ( o ile to robot, a nie gra ze zwykłym RR 1:2) zarabia, gdyby właściciel wypłacał zyski, to pewnie już byłby na poziomie "risk free", a może nawet byłoby na jakieś skromne wczasy.

A jeśli chodzi o drugi akapit, to wypadałoby wyciągnąć jakiś wniosek z tego co napisałeś. Odpowiedź jest bardzo prosta.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Post autor: 1MilionDolars »

Dzisiejszy trejd:
sell z 1,2935
SL: 1,2955
TP: 1,2895
Wielkość: 3,24 lota
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

1MilionDolars pisze:Dzisiejszy trejd:
sell z 1,2935
chyba SL:) saldo 1941,13$
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

1MilionDolars pisze:
1MilionDolars pisze:Dzisiejszy trejd:
sell z 1,2935
chyba SL:) saldo 1941,13$
Chyba muszę pomyśleć o modyfikacji systemu, bo coś to za długo to idzie, i jak jest Sl to zazwyczaj o kilka pipsów i cena idzie do TP. Pomyślę o otwieraniu kolejnej pozycji w miejscu SL, a TP w miejscu poprzedniej czyli wówczas byłoby 60, ale musze zrobić na to testy, czy bedzie to opłacalne.

sportii
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: sportii »

Witam

Może lepiej nie zmieniaj tak drastycznie metody. Ostatnie dwa wejścia były zgodne z późniejszym ruchem ceny (nie sprawdzałem jak było wcześniej ale pewnie podobnie), niestety zabrakło trochę szczęścia żeby zaliczyć TP i trochę szczęścia żeby nie zaliczyć SL. Może lepiej rozważ przesuwanie SL np. na +15 może +20pips zysku w chwili kiedy osiągniesz np. +30 pipsów? Jak się cofnie a widać po 2 ostatnich wejściach że cofa się dość skutecznie to przynajmniej będziesz miał zysk a nie dużą stratę.
nigdy nie jest tak źle aby nie mogło być gorzej, nigdy nie jest tak dobrze aby nie mogło być lepiej

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Harvey »

zostaw wszystko tak jak jest, a będzie dobrze. Tylko przeczekaj ten okres
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
marol21
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: marol21 »

Sportii ma racje, musisz pomyslec nad zabezpieczeniem pozycji. Pamietam ze kilka tygodni temu pozbyles sie opcji zabezpieczania pozycji na BE. Jak bedziesz mial czas to przeanalizuj wejscia I zobacz ile mialbyc na koncie gdybys tego nie zmienial. Najlepsze wyjcie to zabezpieczenie profitu na +20 kiedy cena jest juz kilkanascie pips od poczatkowego TP
"Zeby wygrac trzeba grac!" - Totalizator Sportowy

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MajorGC »

Harvey pisze:zostaw wszystko tak jak jest, a będzie dobrze. Tylko przeczekaj ten okres
Nie znam sie na automatach ale jestem podobnego zdania. Jesli jest juz Twoja cena tak daleko od wejsciowej poprostu niech automat przestawia SL na BE albo na przynajmniej BE+11. Zawsze to profit i zawsze ochroniony kapital. Nie stawiaj tylko zbyt blisko przestawiania bo bedziesz zbyt czesto lapal BE, a TP prawie w ogole i skonczy sie tym ze jedno SL zdominuje dwa potencjalne zyskowne wejscia ale zakonczone zbyt szybko przestawionym SL.
Sledzac Twoj dziennik widzialem ze bylo pare wejsc gdzie nie wiele braklo do TP, ale jednak niedociagnela cena do niego i zaliczyles SL. Szkoda takich wejsc, bo byly trafne, jedynie braklo odpowiedniego impulsu dla ceny.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
powermug
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: powermug »

ja bym zrobił TS powiedzmy po ruchu 20p (jeżeli TP masz 40) albo zmniejszył TP o te 5 oczek. Bo widać, że ten TP w kilku ostatnich był bardzo bliski realizacji wtedy jak by TS się włączył to byś miał jakis tam zysk, a lepsze to niż kolejny minus.
Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.

ODPOWIEDZ