BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

co tak cisza nikt nic nie gra :)
Wiecie co tak patrzę na moją parę egzotyczą co pisaliście i TP2 miałem na 8447 dzisiaj z tego co patrzę doszli do 84471 :) i zaczeli w dół. Właśnie za jakiś czas może być okazja nalonga jak zawrócą. A na tę chwilę siedzę sell do zamknięcia luki na GBP/CAD i jedno TP mam jeszcze trochę niżej, ogólnie bedę poźniej lub jutro szukał longów ale dzisiaj rynek pokazuje jak narazie S.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Sprawa Cypru spowodowała we mnie poranną niechęć do otwierania pozycji, później jak się przełamałem to brok mi się wysypał i nie mogłem zamknąć pozycji, a później zostało z niej tak niewiele że skończyła się na BE. W okolicach 15 jakaś telekonferencja eurogrupy w sprawie Cypru, więc jak powiedzą coś głupiego (chyba na nic innego nie można liczyć) to będzie kolejny zjazd na parach eurowych, ale ja już kończę na dziś poprostu już mi się odechciało po tym wszystkim. Generalnie na Cyprze pojawi się tez podatek od zysków kapitałowych, więc wielu cypryjskich broków może zwinąć interes, lepiej uważać jeśli macie u nich konta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

no faktycznie dzisiaj rynek nie jest przycylny do grania mi też dzisiaj się trochę brok wysypał ale nie miałem nic otwarte bo zajob w robocie.
A gdzei grasz w Armadzie?
ja aktualnie liczę na TP na GBP/CAD chociaż nie chcą domknąć luki, chociaż plusem że zrobili na otwarciu podjazd do góry bez knota dolnego co daje duże szanse na dalszą jazdę w dół.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Ostatnio tylko w Armadzie, ale coraz więcej irytujących awarii im się zdarza. No zobaczymy, w sumie to jest w czym wybierać.

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam, dzisiaj kilku brokerów mialo problemy, problem był z nowym softem. WIe ktoś kiedy będzie ta konferencja o Cyprze dzisiaj/jutro o której?
Cenka opada

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

@czerwinek

może szorcik na aud/cad ?
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

może i tak, a narysuj jakiś powód bo patrzę na aud/cad i widzę że chcą iść w dół ale jakoś nie widzę konkretnych kresek które rysuję żeby jakoś to rozegrali, tak, ze tam gdzieś odbili od jakiegoś miejsca interesującego, chociaż jak najbardziej widziałbym tam sell.
Ja mam nadzieję, że zaraz skońćzę ten gbp/cad pozycje już zbabezpieczone, jeden TP wydłużyłem zobaczę czy dojdą.
Dzisiaj faktycznie te nowe pplatformy po aktualizacji coś mulą strsznie na dodatek jakoś inaczej zrzuty się robi.

EDIt:
Tak jeszcze patrzę na AUD/CAD i w sumie nie widzę najwazniejszej żeczy czyli BO do któego bysmy dążyli.
Aktualnie moje sytuacja tez nie zaciekawa do TP brakło 2,5 pipsa a teraz zawrócili zastanawiam się co zrobić.

Niestety dwie pozycje zamknąłem, wkurzyli mnie aktualnie jedną pozycję zostawiłem z SL 9 pipsów a tp założyłem jako TP 2 jednak nie za pięlnie to wygląda na tą chwilę, nie ma wyraźnych sygnałów na up ale jeżeli to korketa to dobijająca.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Pisze z kom wiec krotko radoslav wlasnie dwie godziny temu dali sygnal na s i przed chwila dali ponownie wejsc sam wszedlem zobaczymy co zrobia tp1 jest blisko 20 pipsow

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Hm.... Na aud CAD jakoś nie widzę tych sygnałów... Niby jakieś tam naciągane fbo jest ale myślałem że muszą jeszcze dojść do 1.0700 i tam dopiero fbo zrobić możecie to jakoś mi przybliżyć?
edit a oto wykres, cy o to chodzi?
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

według mnie jak dojdą do 0665 i zrobią odwrót to będzie można próbować shorcic.
Ale ogólnie wkurza mnie ta para zamula strasznie, niestety siedzę w tej pozycji i już mam ją w dupie do TP zabrakło jak narazie wartość spread, zabezpieczyłem. Zaccny ale ogólnie masz racje nie jest to jakiś super trajd trochę wymuszony, ogólnie czekamy na lepsze sytuacje, teraz tak patrzę to nie wiem czemu w to wchodziłem oczywiście TP 1 powinni dojść ale może już doszli i ten spread mnie wkurzył.
Podobna sytuacja z gbp/cad znowu to TP zabrakło około 2 pipsów i już odjechali i nie wiem co zrobić :( strasznie wkurzyli z rana mogło być już dawno po trajdach a tak to dupa nic może staram się za dokładny być warto czasem poświęcić 2-3 pipsy i wyjść niż czekać na TP z drugiej strony jak dochodzą do TP to człowiek takiej pewności nabiera że jego analizy są słuszne.

EDIT:
AUD/CAD doszło do TP ale po tym trajdzie ogólnie twierdzę że gra nie warto była świeczki dobrze że dobrze się skończyło, nie mówię że nei zjadą up dalej ale nie mogę patrzeć jak w ciągu nocy przez parę godzin robią około zasięg 20 pipsów strasznie to denerwujące :)
A tak poza tym jakieś propozycje na dzisiaj :)?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ