Choć konkurs odbywa się na demo, chcieliśmy by był on jak najbardziej fair dla uczestników i by jedna osoba nie zakładała 10, 20 lub więcej rachunków konkursowych. Numer PESEL gwarantuje nam, że tylko jedna osoba może zarejestrować się w konkursie i tylko ona może odebrać nagrodę.KMarcin pisze:Witaj Marchew,
przegladałem już warunki konkursu i jest to jak najabrdziej ciekawa incjatywa, tylo jedna rzecz mnie tam razie ( zreszta nie tylko mnie, bo rozmawiaełm o tym w wiekszym gronie) i miałem własnie do Ciebie w tej sprawie pisać PM.
Chodzi o mianowicie o obligatoryjne podanie numeru PESEL przy zgłoszeniu do konkurus, wydaje mi (nam) się to zbedne na etapie rejstracji i ogólnego udziału. Podejrzewam, że chodziło o zabezpieczenia aby nikt nie rejstrował sobie kilku rachunków i nie oszukiwał, ale tak czy inaczej każdy podaje imie i naziwsko i w razie jakiekolwiek wygranej wtedy będzie można zidentyfikować dana osobę, a w razie jakiś niespójności zdyskwalifikować.
Numer pesel według mnie winien być podawany np. przez osobę, która zajęła jakieś premiowane miejsce.
Jeżeli podanie numeru jest podykotowane jakimis innymi wyższymi priorytetami, to przepraszam bardzo za "męcenie"
Pozdrawiam,
Marcin K.
Rejestracja kont tylko na imię i nazwisko nie rozwiązywała tego problemu, gdyż przysłowiowych "Janów Kowalskich" może być bardzo dużo.
W każdym razie dzięki za Twoje sugestie. Przedstawię je jutro w PFSOFTcie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka