Witam.
Expansion pisze:Panie Karolu - mysle ze PESEL to jednak za duzo... Jeżeli ktos poda imie, nazwisko i date urodzenia to i tak nie bedzie tu mogl manipulowac jakims multikontem czy czyms podobnym

buchcik pisze:Po przemyśleniu jednak dochodzę do wniosku, że w sumie jest to konkurs na WIRTUALNYCH pieniądzach i jedyne czym "ryzykuję" to czas, imię nazwisko i pesel, więc może się jednak skuszę. Poczekam jednak na zapowiedziane zmiany w regulaminie przed zgłoszeniem, bo czasu jeszcze dużo

Zgodnie z obietnicą, zmiany w regulaminie zawodów CROSS TRADE:
http://forex-nawigator.biz/forum/cross- ... ml#p566282
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: ndz 17-03-2013, 21:19 --
Witam.
gervazy pisze:Witam
od kilku dni testuję AliorTradera na koncie demo.
Jestem zadowolony, różnica na plus ze starym wysłużonym mt4 jest kolosalna. Nawet przyzwyczajenia jakoś szybko ustąpiły

W imieniu PFSOFTu i swoim własnym, dziękuję za te miłe słowa
gervazy pisze:Mam jednak pewien problem. Chciałbym używać starych wskaźników do mt4.
Przeczytałem instrukcję HOWTO pana Karola (swoją drogą chyba jest już nieaktualna, nie znalazłem na oryginalnym sofcie ProTradera zakładki Tools--> PTL Builder)
HOWTO był pisany na pierwszą wersję platformy Protrader. Protrader 2 nie posiada już PTL Buildera. Jest za to AlgoStudio dostępne w menu Tools-->AlgoStudio.
gervazy pisze:Potrafię dodawać wskaźniki z kodem źródłowym .mq4
Gorzej z tymi z rozszerzeniem .ex4. Czy jest możliwe dodanie wskaźnika mt4 do AliorTradera z pliku .ex4?
Niestety, nie da się uruchomić plików z rozszerzeniem .ex4. Potrzebny jest kod źródłowy, który musi zostać skompilowany w AlgoStudio.
gervazy pisze:Chciałem także zapytać co ze wskaźnikami, które wykorzystują jakieś biblioteki czy szablony?
Generalnie nie ma problemów i wszystko powinno działać tak samo jak w MT4. W przypadku jakichkolwiek problemów ze wskaźnikami proszę o kontakt:
karol.marchewka@pfsoft.com
gervazy pisze:Pozdrawiam Pana Karola, ekipę AliorTradera i wszystkich pozostałych

ECN rules!

Również serdecznie Pana pozdrawiam

Karol Marchewka