AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

clayrat
Uczestnik
Uczestnik

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: clayrat »

Po reinstalacji DEMO nie dostrzegam zmian na gorsze :-) może nawet jakoś bardziej żwawo się spręża(To dobrze - większość znanych mi aplikacji leży po update'ach). Na dzień dobry pojawiła się dziura w notowaniach EUR/USD, 1D, między 26 lut - 14 mar. Poza tym nieco mnie irytuje, że dodane kolumny użytkownika w panelach np. "otwartych pozycjach" zmieniają z czasem nazwę z podanej przeze mnie na "Above ask blablabla..." - to akurat się nie zmieniło.
Nareszcie duplikacja ciut bardziej skomplikowanego panelu z visual advisorem się nie wysypuje - dzięki, mam nadzieje że to zamierzone :-)
A'propos advisora - jakiś czas temu chodziły słuchy, że któraś z kolejnych wersji ma zawierać pełen pakiet protradera z backtestami, programowaniem strategi etc., więc zapytuje czy przypadkiem aby nie jakoś niebawem?

Pozdrawiam

gervazy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gervazy »

Witam
od kilku dni testuję AliorTradera na koncie demo.
Jestem zadowolony, różnica na plus ze starym wysłużonym mt4 jest kolosalna. Nawet przyzwyczajenia jakoś szybko ustąpiły :)
Mam jednak pewien problem. Chciałbym używać starych wskaźników do mt4.
Przeczytałem instrukcję HOWTO pana Karola (swoją drogą chyba jest już nieaktualna, nie znalazłem na oryginalnym sofcie ProTradera zakładki Tools--> PTL Builder)
Mniejsza z tym. Potrafię dodawać wskaźniki z kodem źródłowym .mq4
Gorzej z tymi z rozszerzeniem .ex4. Czy jest możliwe dodanie wskaźnika mt4 do AliorTradera z pliku .ex4?
Chciałem także zapytać co ze wskaźnikami, które wykorzystują jakieś biblioteki czy szablony?
Pozdrawiam Pana Karola, ekipę AliorTradera i wszystkich pozostałych :)
ECN rules! :)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Karol na pewno odpowie jutro, dzisiaj jest off-linie.

Swoją drogą jak komuś podoba się Protrader zapraszam do darmowego konkursu tradingowego organizowanego przez Pfsoft (producenta platformy). Do wygrania w sumie 60k zł - całkiem sporo ;) A można zapoznać się z tą naprawdę dobra platformą.

Tutaj dyskusja na forum o konkursie Cross Trade: http://forex-nawigator.biz/forum/cross- ... 22811.html
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Expansion pisze:Panie Karolu - mysle ze PESEL to jednak za duzo... Jeżeli ktos poda imie, nazwisko i date urodzenia to i tak nie bedzie tu mogl manipulowac jakims multikontem czy czyms podobnym ;)
buchcik pisze:Po przemyśleniu jednak dochodzę do wniosku, że w sumie jest to konkurs na WIRTUALNYCH pieniądzach i jedyne czym "ryzykuję" to czas, imię nazwisko i pesel, więc może się jednak skuszę. Poczekam jednak na zapowiedziane zmiany w regulaminie przed zgłoszeniem, bo czasu jeszcze dużo :)
Zgodnie z obietnicą, zmiany w regulaminie zawodów CROSS TRADE: http://forex-nawigator.biz/forum/cross- ... ml#p566282

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- Dodano: ndz 17-03-2013, 21:19 --

Witam.
gervazy pisze:Witam
od kilku dni testuję AliorTradera na koncie demo.
Jestem zadowolony, różnica na plus ze starym wysłużonym mt4 jest kolosalna. Nawet przyzwyczajenia jakoś szybko ustąpiły :)
W imieniu PFSOFTu i swoim własnym, dziękuję za te miłe słowa :D
gervazy pisze:Mam jednak pewien problem. Chciałbym używać starych wskaźników do mt4.
Przeczytałem instrukcję HOWTO pana Karola (swoją drogą chyba jest już nieaktualna, nie znalazłem na oryginalnym sofcie ProTradera zakładki Tools--> PTL Builder)
HOWTO był pisany na pierwszą wersję platformy Protrader. Protrader 2 nie posiada już PTL Buildera. Jest za to AlgoStudio dostępne w menu Tools-->AlgoStudio.
gervazy pisze:Potrafię dodawać wskaźniki z kodem źródłowym .mq4
Gorzej z tymi z rozszerzeniem .ex4. Czy jest możliwe dodanie wskaźnika mt4 do AliorTradera z pliku .ex4?
Niestety, nie da się uruchomić plików z rozszerzeniem .ex4. Potrzebny jest kod źródłowy, który musi zostać skompilowany w AlgoStudio.
gervazy pisze:Chciałem także zapytać co ze wskaźnikami, które wykorzystują jakieś biblioteki czy szablony?
Generalnie nie ma problemów i wszystko powinno działać tak samo jak w MT4. W przypadku jakichkolwiek problemów ze wskaźnikami proszę o kontakt: karol.marchewka@pfsoft.com
gervazy pisze:Pozdrawiam Pana Karola, ekipę AliorTradera i wszystkich pozostałych :)
ECN rules! :)
Również serdecznie Pana pozdrawiam :)
Karol Marchewka

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

MaRCHeW pisze: Zgodnie z obietnicą, zmiany w regulaminie zawodów CROSS TRADE: http://forex-nawigator.biz/forum/cross- ... ml#p566282
To ja tylko w kwestii "korekcyjnej". Było w pierwszej wersji, a nie zostało poprawione w nowej, więc zwracam uwagę na punkt IV.2.a, konkretnie na 3-krotne podanie "GBP/PLN" i "EUR/PLN" :D
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

gervazy
Stały bywalec
Stały bywalec

Bardzo dziękuję Panie Karolu za wyczerpującą odpowiedź.
Mam jeszcze wielką prośbę. Dwa ze wskaźników których używam nie chcą się się adaptować do AliorTradera.
Mam na myśli to że w MT4 "chodzą" normalnie a przy kompilacji w aglo studio wyskakują błędy.
Wskaźniki ściągnąłem za darmo z ogólnodostępnych stron o forexie, więc chyba można zmienić ich kod.
Tylko, że ja tego nie potrafię. :( Przy jednym z nich (Cash Spitting Sensor.mq4) wyskakuje 1 błąd natomiast przy drugim (MarketScalper Pro 5,5.mq4) cała masa błędów. W tej chwili działam tak, że mam otwarte dwa programy. w MT4 mam odpalone w/w wskaźniki a na AliorTraderze obserwuję wykresy. Na dłuższą metę to bardzo uciążliwe. Zechce mi Pan pomóc?
W razie gdyby tak :) załączam pliki.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 mar 2013, 20:21 przez gervazy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
gervazy pisze:Bardzo dziękuję Panie Karolu za wyczerpującą odpowiedź.
Mam jeszcze wielką prośbę. Dwa ze wskaźników których używam nie chcą się się adaptować do AliorTradera.
Mam na myśli to że w MT4 "chodzą" normalnie a przy kompilacji w aglo studio wyskakują błędy.
Wskaźniki ściągnąłem za darmo z ogólnodostępnych stron o forexie, więc chyba można zmienić ich kod.
Tylko, że ja tego nie potrafię. :( Przy jednym z nich (Cash Spitting Sensor.mq4) wyskakuje 1 błąd natomiast przy drugim (MarketScalper Pro 5,5.mq4) cała masa błędów. W tej chwili działam tak, że mam otwarte dwa programy. w MT4 mam odpalone w/w wskaźniki a na AliorTraderze obserwuję wykresy. Na dłuższą metę to bardzo uciążliwe. Zechce mi Pan pomóc?
W razie gdyby tak :) załączam pliki.
pozdrawiam
Niestety nie mogę Panu pomóc. Obydwa wskaźniki poddane były dekompilacji, a to znaczy, że ich autorzy nie udostępnili kodów źródłowych i pewnie sobie tego nie życzą.
Proszę usunąć wskaźniki ze swojego postu ze względu na regulamin forum.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

voyt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: voyt »

Czy długo będą utrzymane tak absurdalne, złodziejskie swapy, np. na COM.GOLD ? Ponad 10 razy większe, niż u innych brokerów (np. w porównaniu do FxPro, dla pozycji S na gold: ok. 25 razy większe) !!! Aktualnie już nie korzystam z Aliora m.in. ze względu na te wysokie koszty.

gervazy
Stały bywalec
Stały bywalec

Bardzo dziękuję za odpowiedź Panie Karolu.
Hmm, Naprawdę ściągnąłem je z szanowanych stron o forexie. Wyglądało tak jakby współpracowali z autorami wskaźników.
No cóż, na tym też się nie znam. :)
Bardzo dziękuję za informację i dobre chęci
Pozdrawiam :)
p.s. Gdybym zdobył kody źródłowe ( zakupił licencje) to wtedy można je będzie używać w AliorTraderze?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
gervazy pisze:Bardzo dziękuję za odpowiedź Panie Karolu.
Hmm, Naprawdę ściągnąłem je z szanowanych stron o forexie. Wyglądało tak jakby współpracowali z autorami wskaźników.
No cóż, na tym też się nie znam. :)
Bardzo dziękuję za informację i dobre chęci
Pozdrawiam :)
p.s. Gdybym zdobył kody źródłowe ( zakupił licencje) to wtedy można je będzie używać w AliorTraderze?
W jednym ze wskaźników był link do tej strony: http://mnikolic.com
Proszę napisać do autora, być może udostępni Panu kody źródłowe tego wskaźnika.

Niestety, drugi wskaźnik nie posiada informacji o autorze.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ