BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Również gratuluje :):) największego szczęścia .... :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

ciekawa sytuacja już długo czekam tutaj na jakiś odwrót i czekam i czekam i doczekać się nie mogę, dzisiaj doszli do punktu dokładnie na który czekałem i zrobili na nim PB z H1 jako że Pb za dużo nie powie to czekam aż na tym PB zrobią FBO z oznakami momentum, jeżeli dzisiaj taki myk zrobią to jest szansa na długoterminowego longa, zobaczymy co rynek pokaże

Tam kiedyś była duża formacja ORGR i właśnie teraz powrócili do linii która przebili sam jestem ciekawy co tam zrobią.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

niespodzeiwanie ale dzisiaj zagrałem aktualnie aud/jpy bardzo fajny setup dwa wejścia wyszły na Tp1 drugie zostawiam do dalszego TP czy dojdzie nie wiem,
szkoda trochę eur/aud próbują coś wybić ale im nie wychodzi ale ogólnie cały czas czekam na tej parze na longa.
Ejek fajnie w dół szedł chociaż bym się nie spoedziewał bo na edku jest jakaś tam mini szansa na up ale jak widzę usd dzisiaj w dupę dostaje o jpy więc ogólnie fajne setupu można było dzisiaj na parach z jpy zagrać. czekam aktualnie na rozwój na eur/aud i nadzoruję aud/jpy swoją drogą jak parzę na wykres eur/nzd fajnie wygląda na wzrosty tylko mozolnie jakos chodzi brak momentum na mniejszych interwaalch ale jak patrzę na większe interwały to też szansa na up.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

A ja dupa ... jestem zły jak nikt na świecie :/ miałem nie wchodzić na reala ale wpłaciłem grosza (niedluzego ) i wiecie co jestem na zero 2 tredy do przodu później plecy....... a najgorsze jest to, ze na demo widziałem co robię a teraz .... siweczki latają w ta i z powrotem a ja nic nie widzę .... nic jakbym pierwszy raz usiadł do wykresu .....wrrrrrrrr.... odpuszczam ..... dziś grę
Dodam, ze gram 0,01 lota wiec dużych strat nie było depo kilka zl minimalnie większe niż wplata.... nie gram dziś...
macie jakaś rade ??

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

rada to grać real :) pewnie nie jedno konto wtopisz jak większość, ale na realu przynajmniej człowiek trochę się chamuje przed wejściem.

też mi ciężko czasem z tym, że ciągle muszę coś zagrać a jak masz poświęcić większe pieniadzę to człowiek zastanowi się czy warto wejść w to czy w tamto czasem jest lepiej poczekać i zagrać większą pozycja ale wtedy komfortowo się czujemy w tradzie.
A swoją drogą zobacz jak ostatnio roszyfrowałeś ejka dzisiaj jak narazie robią to co narysowałeś ostatnio.
A na czym straciłeś w ogóle, daj może zrzut, chyba że nie chcesz :) bo zaraz masa krytyki będzie :)

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Czerwieniek krytyki się nie boje... . Ja wiem w czym tkwi rzecz... jak grałem demo myślałem racjonalnie, stawiałem dłuższe stopy nawet jeżeli wejście miałem złe to często kierunek okazywał się dobry.
Teraz jak gram na real jak widzę plus to od razu wychodzę ... niestety stratę trzymam... (bo przecież nie mogę się mylić!!!!)
Wcześniej tez już tak miałem (jak bylem na realu.. zrobiłem 300%(tez widziałem co robi) rachunku i wtedy zagrałem większym lotem i strata... i później miałem jak dziś jakby ktoś usunął mi z pamięci to czego się uczyłem przez ten cały czas...

Co do wejść mam odwrotnie na demo czekałem na potwierdzenie (które jak dla mnie działa) a na real wchodzę .... Bo może się uda.... bo przecież mogą uciec... bo lepiej wejść na dole . Później jest gniew i flustracja...,dalej strach przed otwarciem nowej pozycji i szybko zamkniecie jezelei jest na + i tak w kolko

Edit: i znow "starsi" koledzy maja racje real to nie demo...

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

I następne.. można dodać tylko 3 zalczniki

Tylko nie piszcie, ze strzelam jak z karabinu... sam to wiem... i uwierzcie mi, ze na demo coś takiego nie miało miejsca..

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Trader1 raczej Cię nie bedę krytykował bo sam widzisz że większość wejść bez sensu, wiem że traudno ale zagraj jeden raz dziennie wyczekaną pozycję, gdzie na coś czekasz, czekasz tam na potwierdzenie, dostaeniesz potwierdzenie to wejdź w to, zobaczysz jak gra się komfortowo jak robią to czego oczekujesz, wchodzisz i nagle już z automatu zaraz jesteś na plus, jeżeli jest dobre wejście to raz dwa idą tam gdzie mają iść i wtedy masz spokój. Ja sam wiele błędów też popełniam, dzisiaj się trochę nabrałem na eur/aud mimo, że wiem że trzeba potwierdzeń to jednak chciałem wejść na samym dole oczywiście już dawno zamknąłem z ręki jak zobaczyłem że nie chcą robić to czego ja chcę. Tak jak pisał Thorez cena nie skacze z miejsca w miejsce jak będą chcieli iść up to zrobią to i pokazą, mimo że nieposzli up na eur/aud to ja cały czas czekam na up, mogą ostro zjechać po to aby ostro pójść w górę i zrobić np solidnego PB z D1 ale rynek pokaże, ogólnie jestem dzisiaj na niezłym plusie bo aud/jpy dał zarobić. Jak ja czasem się zagubię to patrzę ponownie na rysunek ten:
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/42566
tutaj jest wszystko jak na tacy, jak cena chodzi może Ci też pomoże :)
Powodzenia

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki .. Musze może przyzwyczaić się do reala.. masz racje większość z tych pozycji było bez sensu bez jakiego kol wiek potwierdzenia.... mało tego na wyższych interwalach często widziałem, ze raczej nikle szanse są na mój profit (ale wchodziłem).

Jakbym to nie robił ja..

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Mam do was pytanie. Jeśli mówicie o potwierdzeniu macie na myśli momo w waszym kierunku? Jeśli cena robi fbo i powiedzmy jest to cały swing to ostatnia świeca danego fbo powinna być momo która swoim impetem pokazuje kierunek? I jeszcze jedno jakie fbo jest ważniejsze jedno swiecowe(długi knot) czy jednak wickowany swing.? Mam nadzieje ze jasno się wypowiedzialem:-) pozdrawiam

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

ODPOWIEDZ