BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Post autor: Pełnomocnik »

Trader1trzy uwagi:
1) piszesz więcej niż właściciel wątku - to chyba jurnal czerwinka...
2) używaj mniej emotikonów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
3) http://pl.investing.com/economic-calendar/
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 15:09 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Trader1 »

Jeżeli właścicielowi to przeszkadza to przestane - z tego co wcześniej czytałem to czerwienikowi nigdy nie przeszkadzało, ze ktoś u niego wstawia swoje komentarze, zagrania i pytania,
a nawet jeżeli ktoś go pytał to zachęcał do tego.

Co do emotikon będę się starał, zęby nie było tak kolorowo

Dzięki za kalendarz.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Post autor: czerwinek »

faktycznie założyłem ten jorunal ale z drugiej strony nie chcę i nie czuję się właścicielem tego journla, po prostu ma to być jorunal dla wszystkich chętnych grającyhc wiadomo co, czyli FBO i BO i różne tam inne, ja już sam coraz mniej wrzucam zrzutów bo nie zawsze mi się chce muszę mieć jakieś natchnienie, lubię patrzeć na innych analizy i dodać swój komentarz :)
Swoją drogą Tader 1 nie wiem jak długo grasz na FX ale faktycznie trzeba uważać przy danych tylko nie wiem czemu dzisiaj aż tak silnie rusyzli czasmi są dane i pierdnie tam 40-50 pipsów a dzisiaj to nieźle strzeliło
Wracając do FX widzimy teraz jakie małe ptaszki jesteśmy na tym rynku wpływu na nic nie mamy a jedynie możemy przewidywać co zrobią.

Dzisiaj już mnie NZD/USD do szału doprowadzał, komibnowałem i tak dalej ale w końcu ruszyli w moją stroną i doszli do 0.8242 czyli mojego TP, jak widać mają robić to co robią a już przez chwilę utraciłem wiarę tą świecą z H4, jednak napiszę poraz kolejny robią to co mają robić tylko dużo razy w inny sposób.
Swoją drogą dzisiaj zrobili na eur/cad to na co czekałem od dłuższego czasu, ciekawy jestem czy trzymał do tej pory radoslav bo jakiś czas temu wchodził w to ale raczej wątpie chyba że ma mego cierpliwość :)

Jeszcze podsumowując tydzień jak na mnie kiepski trochę grałem za dużymi pozycjami i sporo stresu w tym tygodniu. czasami się zapominam...
Cieszę się na weekend i odpoczynek, ogólnie po raz kolejny raz sprawdziłem w tym tygodniu solidne FBO to jest coś pięknego, przeanalizujcie dzisiaj to co dałem z nzd/usd zrobili idealnie wszystko jak mieli a ja się bałem cały czas sam już nie wiem czego, poźniej potiwerdzenie codziennie a ja nada miałem wątpliwości, to wszystko is easy a najważniejsze jest bycie cierpliwym oraz szukanie pewnych okazji wtedy można grać rzadziej ale więcej zaryzykować
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze: Swoją drogą Tader 1 nie wiem jak długo grasz na FX ale faktycznie trzeba uważać przy danych tylko nie wiem czemu dzisiaj aż tak silnie ruszyli czasami są dane i pierdnie tam 40-50 pipsów a dzisiaj to nieźle strzeliło
Jestem raczkującym w temacie FX ale szybko się uczę, tematem zająłem się około rok temu (nauka mt4, obycie z wykresem - tak naprawdę próbuje coś analizować może około 4 miesięcy. )
Od niedawna z bardzo dobrym skutkiem.

Co do kalendarza z danymi - na które zwracacie uwagę?
Tylko na te oznaczone 3 bykami?
Większość par jest skorelowawne wiec każde dane mogą zaszkodzić ewentualnie pomoc ....
Wczoraj stosując tylko analizę techniczna na parach których grałem (gbp cad wspomagałem się gbp aud) było widać ,ze zawracają... wiec robili przygotowanie, przy dołku (szczegóły w zalaczniuku nie- było setupu na bui) , dlatego tez jeszcze przed tym wystrzałem pisałem do czerwienika, ze ma racje co do kierunku down...
Rano przed moim wejściem up cena wychamowala i dawała sygnały na up tak w popołudniowym przypadku leciała bez hamulca i jak dla mnie nie było już tam opcji na kupna... mimo, ze wyszła z zakresu zl H1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Tak sobie przeglądam ejka i wydaje mi się, ze może być setup na sell.
wejdę jeżeli otworzy się powyżej zamknięcia piątkowego i na m15 albo mniejszym Tf zrobi FBO najlepiej w okolicach (powyżej)125,286
z Sl powyżej szczytu piątkowego TP jak na screene.

I mam pytanie do Czerwienika. (w załączniku szczegóły)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Darkey »

czerwinek czyli powinno być pytanie do czerwinka a przynajmniej tak mi się wydaje, czerwienika to jakiś hardcore jest :D
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nie mam za bardzo czasu aby tak szczegółowo Twój zrzut obejrzeć. Ale na ejku ogólnie trudna sytuacja. Dla mnie trochę się różni BO od ZL. Bo to jak samo nazwa mówi break out, czyli przebicie a ZL to w prostym rozumowaniu świeca dwa razy większa od poprzedniej. Na ejku zawrócili na BO, natomiast ja czekałbym aż dojdą do ZL i zrobią tam FBo dodatkowo dla przykładu jeszcze niżej zazanczyłem BO. Teoretycznie ciężko na ejku w coś wejść dla mnie w tym momencie bardziej liczyłbym na dalsze spadki ale jak by potwierdzili to mogą dojść to tej ZL gdzie zaznaczyłem zrobią tam FBO i może być jazda go góry, druga opcja to mogą przebić tą ZL robią przy nie BO i to tyle narazie w ejka nie mogą wchodzić bo sam nie wiem gdzie pójdą muszą się określić a jak narazie sytuacja niejasna dla mnie.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Post autor: Kazik »

czerwinek pisze: ZL to w prostym rozumowaniu świeca dwa razy większa od poprzedniej. .

Widzę, że znowu nowa koncepcja :P
W tej chwili to chyba mało kto panuje nad tym :P :P

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

mógłbyś rozszerzyć swoje stwierdzenie co do nowej koncepcji? Bo nie za bardzo rozumiem co masz na myśli.

A poza tym kto ma tutaj nad czym panować? Każdy gra na swój rachunek i każdy gra to co widzi na swoim wykresie, więc sorry ale nie rozumiem Twojego wpisu, ogólnie nic nie wnosi w tym journalu.

Kazik
Gaduła
Gaduła

Post autor: Kazik »

czerwinek pisze:mógłbyś rozszerzyć swoje stwierdzenie co do nowej koncepcji? Bo nie za bardzo rozumiem co masz na myśli.

A poza tym kto ma tutaj nad czym panować? Każdy gra na swój rachunek i każdy gra to co widzi na swoim wykresie, więc sorry ale nie rozumiem Twojego wpisu, ogólnie nic nie wnosi w tym journalu.

Przeczytaj jeszcze raz co Thorez i inni piszą na ten temat. Pomijam nazewnictwo, bo nazywanie korpusu
"ciałem" zawsze kojarzy mi się z "dawaniem ciała"

ODPOWIEDZ