DayTrading: Piątek 8.03.2013
Re: DayTrading: Piątek 8.03.2013
A już chłopaki 1.40 widzieli...
- ForexTig3r
- Maniak
Się pochwalę, ale mogło być zdecydowanie lepiej w tym tygodniu....
-- Dodano: 08 mar 2013, 15:25 --
-- Dodano: 08 mar 2013, 15:25 --
NA kablu 1.4 na 100% na EDZIU min. 2660 do końca miesiąca.nubi1980 pisze:OK, widać ,że edziu i kabel się pośliznęli i lecą na mordę. Pytanie, jak nisko upadną bo ja osobiście to na kablu jestem na S od 1,50000 i się zastanawiam nad tym wyhamowaniem. jak dojdzie do 1,4950 to zamykam- emocje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
rafmax pisze:omi7 pisze:Euro długo chyba nie będzie bronić tego 1.30. Siła dolara dziś jest niesamowita. Nie to co ta padaka euro
uwierz mi ze wczoraj po połnocy jako pierwsz dałem ze bedzie spadek. były dwa głosy na wzrost i moj na spadek.
mój głos na spadek był drugi xD
nei wiem w sumie czy na 100% tak dzień się zakończy ale mnie 65 pipsów dzis wystarczy na plus, trzeba ochłonąć

Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
- atlanticos
- Maniak
laktor pisze:rafmax pisze:omi7 pisze:Euro długo chyba nie będzie bronić tego 1.30. Siła dolara dziś jest niesamowita. Nie to co ta padaka euro
uwierz mi ze wczoraj po połnocy jako pierwsz dałem ze bedzie spadek. były dwa głosy na wzrost i moj na spadek.
mój głos na spadek był drugi xD
nei wiem w sumie czy na 100% tak dzień się zakończy ale mnie 65 pipsów dzis wystarczy na plus, trzeba ochłonąć
ja też tylko zabezpieczyłem pozycje i dziś już nic nie puszczam... niech głowa odpocznie

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
coś cicho... wszyscy poszli albo oblewać sukces albo zapijać porażkę 

Albo muszą siedzieć na wykładzie...laktor pisze:coś cicho... wszyscy poszli albo oblewać sukces albo zapijać porażkę
"Pieniądza nie należy gonić, należy wyjść mu naprzeciw"
po 15 w piątek?:D oj nie fajnie dobrze że mnie już doktorat tylko został i nie muszę nigdzie siedzieć w tym celu:D
- ForexTig3r
- Maniak
Modlić się aby jeszcze dziś nie było karmagedonu, choć po weekendzie się uspokoi trochę...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
dlatego już dziś nic nie puszczam tylko obserwuje, bo zauważyłem dziwną prawidłowość że jak po udanym rajdzie dalej gram to przeważnie tracę większą część zarobku, także nauczony doświadczeniem wole dać na wstrzymanie, ciekawe który to etap ewolucji tradera? 

Panowie, jako ze zarobilismy dzisiaj juz co nieco, w portkach zrobilo sie nieco luzniej, emocje opadly, chce zwrocic sie do Panow z takim zapytaniem. W jaki sposob zarzadzacie swoimi zarobionymi pieniedzmi - zostawiacie na rachunku i traktujecie jako depozyt zwiekszajac pozycje, czy raczej wyplacacie co jakis czas zarobiond dudki?
I jeszcze druga sprawa, pomysl dla osob z ograniczonym kapitalem, dysponuje powiedzmy kwota 2000pln. duzo to i malo, sporo do nauki na realnej kasie, malo zeby cos sensownego wyciagnac. Teoretycznie wyglada to niezle, jak jest w praktyce - otoz, trading plan opracowany, przynosi regularne zyski, wszystko mamy obcykane jak nalezy, wejscia, wyjscia itd. no i ladujemy te 2000 kolka na konto brokera, zaczynamy ostroznie co by depo nie topnialo pozycja wartosci powiedzmy 0.08 lota co przy rachunku w pln daje ok 2,5pln za pipsa i jedziemy. kazda zaroniona zlotowke zostawiamy na koncie, nie ma mowy o wyplatach, co kilka setek zwiekszamy pozycje i ciulamy, ciulamy, ciulamy.
Teoretycznie, tak jak pisalem wszystko wyglada elegancko, w praktyce mozna stwierdzic tyle, ze trzymajac sie zasad (r/r, mm itp.) na rynku wytrzymamy bardzo dlugo, gdzie zatem lezy problem, skoro tak malo do szczescia potrzeba?
I jeszcze druga sprawa, pomysl dla osob z ograniczonym kapitalem, dysponuje powiedzmy kwota 2000pln. duzo to i malo, sporo do nauki na realnej kasie, malo zeby cos sensownego wyciagnac. Teoretycznie wyglada to niezle, jak jest w praktyce - otoz, trading plan opracowany, przynosi regularne zyski, wszystko mamy obcykane jak nalezy, wejscia, wyjscia itd. no i ladujemy te 2000 kolka na konto brokera, zaczynamy ostroznie co by depo nie topnialo pozycja wartosci powiedzmy 0.08 lota co przy rachunku w pln daje ok 2,5pln za pipsa i jedziemy. kazda zaroniona zlotowke zostawiamy na koncie, nie ma mowy o wyplatach, co kilka setek zwiekszamy pozycje i ciulamy, ciulamy, ciulamy.
Teoretycznie, tak jak pisalem wszystko wyglada elegancko, w praktyce mozna stwierdzic tyle, ze trzymajac sie zasad (r/r, mm itp.) na rynku wytrzymamy bardzo dlugo, gdzie zatem lezy problem, skoro tak malo do szczescia potrzeba?
nowa jakość