[GBP/USD]
Re: [GBP/USD]
Dość trudno aby wszystkie fale były wydłużone. Fale 5 to 61,8 fali 3. Sugeruje nie zaśmiecac wątku i najpierw trochę poczytać, a może za rok dwa rozpocząć przygodę na foreksie.
-- Dodano: pn 04-03-2013, 1:02 --
Pomijając długość fali 1 (40 pipsów rozbieżności pomiędzy brokerami) mamy ciekawe rozbieżności:
zatrzymaliśmy się na 261.8% fali 1 oraz 170.7% fali 3.
Gra na krótko jest już moim zdaniem za bardzo ryzykowna.
ostatnia analiza nadal jest ważna.
Nadal mamy dywergencję i teraz bardziej mogę w nią wierzyć
-- Dodano: pn 04-03-2013, 1:15 --
aby nie było za kolorowo wersja ii
-- Dodano: pn 04-03-2013, 14:23 --
aktualnie na m 15 może tworzyć się fala 1 lub a
-- Dodano: pn 04-03-2013, 1:02 --
Pomijając długość fali 1 (40 pipsów rozbieżności pomiędzy brokerami) mamy ciekawe rozbieżności:
zatrzymaliśmy się na 261.8% fali 1 oraz 170.7% fali 3.
Gra na krótko jest już moim zdaniem za bardzo ryzykowna.
ostatnia analiza nadal jest ważna.
Nadal mamy dywergencję i teraz bardziej mogę w nią wierzyć
-- Dodano: pn 04-03-2013, 1:15 --
aby nie było za kolorowo wersja ii
-- Dodano: pn 04-03-2013, 14:23 --
aktualnie na m 15 może tworzyć się fala 1 lub a
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zmiana trendu, czy rozbudowana korekta?
Zdjęcie z demo
-- Dodano: wt 05-03-2013, 16:08 --
korekta? okolice 1.5100 - 1.5090 to silne wsparcie w mojej strategii
Zdjęcie z demo
-- Dodano: wt 05-03-2013, 16:08 --
korekta? okolice 1.5100 - 1.5090 to silne wsparcie w mojej strategii
Rozbudowana korekta IMHO.
pod względem technicznym eLka, ale nie podoba mi się dzisiejsza dzienna świeca (o ile się zamknie na obecnym poziomie)
Jeśli zamkniemy dzień powyżej 1.5130 (wczorajsze close 1.51286), wtedy większe prawdopodobieństwo na up.
Ale, żeby nie było za różowo. 1.5200-5230 po raz kolejny betonowy sufit.
Jedna wielka niewiadoma to fundamenty. Nie mam pojęcia czego się spodziewać po jutrzejszej wypowiedzi Kinga.
Na chwilę obecną nie widać, żeby BoE miał inny pomysł poza zwiększeniem QE, z drugiej strony niezły odczyt PMI.
W czwartek stopy procentowe raczej pozostawią bez zmian, co mimo wszystko może dać jakiś impuls do umocnienia funta
Wg mnie do jutra do 10:00 podbitka ponownie do okolic 1.52 i w tych okolicach wypowiedź Kinga nada kierunek. Albo w końcu przebijemy ten poziom i rozwijamy korektę co najmniej do 1.53 albo znowu się odbijemy i lecimy na nowe minima.
Rysunek załączam choć ameryki nie odkrywam
pod względem technicznym eLka, ale nie podoba mi się dzisiejsza dzienna świeca (o ile się zamknie na obecnym poziomie)
Jeśli zamkniemy dzień powyżej 1.5130 (wczorajsze close 1.51286), wtedy większe prawdopodobieństwo na up.
Ale, żeby nie było za różowo. 1.5200-5230 po raz kolejny betonowy sufit.
Jedna wielka niewiadoma to fundamenty. Nie mam pojęcia czego się spodziewać po jutrzejszej wypowiedzi Kinga.
Na chwilę obecną nie widać, żeby BoE miał inny pomysł poza zwiększeniem QE, z drugiej strony niezły odczyt PMI.
W czwartek stopy procentowe raczej pozostawią bez zmian, co mimo wszystko może dać jakiś impuls do umocnienia funta
Wg mnie do jutra do 10:00 podbitka ponownie do okolic 1.52 i w tych okolicach wypowiedź Kinga nada kierunek. Albo w końcu przebijemy ten poziom i rozwijamy korektę co najmniej do 1.53 albo znowu się odbijemy i lecimy na nowe minima.
Rysunek załączam choć ameryki nie odkrywam

prawdopodobnie lecimy na dół
-- Dodano: śr 06-03-2013, 14:19 --
Jak b nie wytrzyma to scenariusz Thomsona
-- Dodano: śr 06-03-2013, 16:28 --
i jesteśmy przy B. Czy zadziała zasada zmiany biegunów?
-- Dodano: śr 06-03-2013, 14:19 --
Jak b nie wytrzyma to scenariusz Thomsona
-- Dodano: śr 06-03-2013, 16:28 --
i jesteśmy przy B. Czy zadziała zasada zmiany biegunów?
Krótkotrwałe odbicie tak, zmiana biegunów - nie sądzę.
Jutro dzień fundamentów. Stopy procentowe oraz QE
Scenariusz A:
stopy procentowe bez zmian, QE bez zmian
odreagowanie up dzisiejszych spadków (ale krótkotrwałe), dołożenie shortów na górkach
Scenariusz B:
stopy procentowe bez zmian, QE zwiększenie o 25mld
jeśli na chwilę odczyu danych będziemy poniżej 1.51 to 1.50 przejdziemy jak masło, tłusta S po przejściu low na 1.4985
Na oandzie ubyło eLek poniżej 1.50, więc może być lawina
Jutro dzień fundamentów. Stopy procentowe oraz QE
Scenariusz A:
stopy procentowe bez zmian, QE bez zmian

Scenariusz B:
stopy procentowe bez zmian, QE zwiększenie o 25mld

Na oandzie ubyło eLek poniżej 1.50, więc może być lawina

Ja jeszcze nie przekreślam wzrostów.
Najbardziej prawdopodobnym scenariuszem dla mnie będzie dość długotrwała konsolidacja.
Wiem, 3 ostatnie dzienne świece jednoznacznie sugerują dalsze spadki. Na godzinowym brakuje jeszcze jednej podfali spadkowej. Średnie na H4 napięte są jak proca (podobnie edek)
Reasumując, uwierzę w dalsze spadki po pokonaniu 1.4980
dzisiejsze minima dojechały do ekspansji 127.2 fali 1 lub a to ostatni poziom dla wariantu abc.
-- Dodano: czw 07-03-2013, 7:22 --
Kuchnia pełna niespodzianek rys. Kabel H1
-- Dodano: czw 07-03-2013, 14:24 --
Testujemy linię lustra wody
wyjdziemy nad nią - scenariusz korekty abc/4 (duże 4)
jeżeli nie porządny zjazd na dół
Najbardziej prawdopodobnym scenariuszem dla mnie będzie dość długotrwała konsolidacja.
Wiem, 3 ostatnie dzienne świece jednoznacznie sugerują dalsze spadki. Na godzinowym brakuje jeszcze jednej podfali spadkowej. Średnie na H4 napięte są jak proca (podobnie edek)
Reasumując, uwierzę w dalsze spadki po pokonaniu 1.4980
dzisiejsze minima dojechały do ekspansji 127.2 fali 1 lub a to ostatni poziom dla wariantu abc.
-- Dodano: czw 07-03-2013, 7:22 --
Kuchnia pełna niespodzianek rys. Kabel H1
-- Dodano: czw 07-03-2013, 14:24 --
Testujemy linię lustra wody
wyjdziemy nad nią - scenariusz korekty abc/4 (duże 4)
jeżeli nie porządny zjazd na dół
Wszystkie decyzje zgodne z prognozami, zgodnie z przewidywaniami spowodowało to odreagowanie w górę. Zaskoczyło mnie, że ten up był strasznie słaby. Naprawdę liczyłem, że chociaż spróbujemy podejść do 1.52
Od dołu też każde wyjście poniżej 1.50 jest podkupywane.
Jutro payrollsy, jak to nie nada jakiegoś konkretnego impulsu w którąkolwiek stronę to, tak jak pisałeś, może nas czekać dłuższa konsola
Od dołu też każde wyjście poniżej 1.50 jest podkupywane.
Jutro payrollsy, jak to nie nada jakiegoś konkretnego impulsu w którąkolwiek stronę to, tak jak pisałeś, może nas czekać dłuższa konsola

Kluczowym jest poziom 1.5084 - jest to klasyczny zasięg formacji harmonicznej 61.8%. Jeżeli ten poziom nie zostanie pokonany wówczas mamy zjazd w ramach ostatniej piątej fali, czyli nawet 400 pipsów do dołu.
Jeżeli pokonamy wówczas test okolic 1.5180. Powyżej 1.52 zaryzykuję zmianę trendu.
Obecnie możliwość testu 1.50 - na dziennym wisielec
Kolejny problem to para EUR/GBP tam szansa na nowe maksima.
-- Dodano: czw 07-03-2013, 22:12 --
Mamy jeszcze trójkąt
-- Dodano: pt 08-03-2013, 15:20 --
Coraz bardziej prawdopodobnym jest wariant korekty pędzącej w ramach dużej fali 4
Dzisiejsze spadki mogą wpisywać się w falę B.
Jeżeli pokonamy wówczas test okolic 1.5180. Powyżej 1.52 zaryzykuję zmianę trendu.
Obecnie możliwość testu 1.50 - na dziennym wisielec
Kolejny problem to para EUR/GBP tam szansa na nowe maksima.
-- Dodano: czw 07-03-2013, 22:12 --
Mamy jeszcze trójkąt
-- Dodano: pt 08-03-2013, 15:20 --
Coraz bardziej prawdopodobnym jest wariant korekty pędzącej w ramach dużej fali 4
Dzisiejsze spadki mogą wpisywać się w falę B.
Całkiem sensownie to wygląda. Tym bardziej, że IV wypadałoby przy górnej bandzie kanału spadkowego, który sobie rano wyrysowałem
Payrollsy dały ładnie zarobić, tylko po takim spadku trudno uwierzyć, żebyśmy zobaczyli 1.51 przed dalszymi spadkami
Patrząc od teraz opory widzę na:
- 1.4950-60 (LT po ostatnich dołkach)
- 1.5000 (LT po wierzchołkach + okrągły poziom)
- 1.5050 (okolice dzisiejszego high)
- 1.5075-1.5100 (wczoraj wyraźnie odrzucony poziom)
Od dołu dolna banda kanału jako wsparcie 1.4890
Dolarowi póki co nie kończy się paliwo rakietowe

Payrollsy dały ładnie zarobić, tylko po takim spadku trudno uwierzyć, żebyśmy zobaczyli 1.51 przed dalszymi spadkami
Patrząc od teraz opory widzę na:
- 1.4950-60 (LT po ostatnich dołkach)
- 1.5000 (LT po wierzchołkach + okrągły poziom)
- 1.5050 (okolice dzisiejszego high)
- 1.5075-1.5100 (wczoraj wyraźnie odrzucony poziom)
Od dołu dolna banda kanału jako wsparcie 1.4890
Dolarowi póki co nie kończy się paliwo rakietowe

w ironie dzisiejsze spadki wyniosły dokładnie 1500 pips
Wszystko będzie zależało od potencjalnej korekty (i od tego czy będzie - na dziennym wybicie z konsoli dołem) - nie powinna ona pokonać 1.5150. Pokonanie 1.5200 nie zmieni trendu, ale może spowodować przejście w kilkunastotygodniowy trend boczny.
Zwróccie uwagę, że dzisiaj nie było cięcia stopów do końca dnia (dzień się jeszcze nie skończył)
Wszystko teraz zależy od korekty ona nada dalszy rytm, potencjalny przedział korekty oznaczyłem kwadratem
Załączam jeszcze wynik dzisiejszej pracy automatu na rachunku demo, jeszcze muszę trochę go poprawić
Wszystko będzie zależało od potencjalnej korekty (i od tego czy będzie - na dziennym wybicie z konsoli dołem) - nie powinna ona pokonać 1.5150. Pokonanie 1.5200 nie zmieni trendu, ale może spowodować przejście w kilkunastotygodniowy trend boczny.
Zwróccie uwagę, że dzisiaj nie było cięcia stopów do końca dnia (dzień się jeszcze nie skończył)
Wszystko teraz zależy od korekty ona nada dalszy rytm, potencjalny przedział korekty oznaczyłem kwadratem
Załączam jeszcze wynik dzisiejszej pracy automatu na rachunku demo, jeszcze muszę trochę go poprawić