[GBP/USD]
Re: [GBP/USD]
Jeżeli wyjdziemy z kanału dołem wówczas zakładana korekta w ramach fali c/4 nie będzie ważna.
Ewentualnie szpulka na dziennym może ten scenariusz zrealizować.
Na godzinowym to już ostatni wariant dla korekty
-- Dodano: wt 12-03-2013, 10:18 --
Mamy dwie harmoniczne. Do poziomu linii wody już całkiem blisko. za 15 minut może sytuacja się wyklaruje w którą stronę pojedziemy
Ewentualnie szpulka na dziennym może ten scenariusz zrealizować.
Na godzinowym to już ostatni wariant dla korekty
-- Dodano: wt 12-03-2013, 10:18 --
Mamy dwie harmoniczne. Do poziomu linii wody już całkiem blisko. za 15 minut może sytuacja się wyklaruje w którą stronę pojedziemy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
przypadek ????????
-- Dodano: śr 13-03-2013, 9:35 --
Jeżeli to korekta w ramach fali c/4 to mamy wzrosty do wskazanych poziomów oznaczonych kolorem czerwonym.
Obecnie testujemy poziom lustra wody.
więcej będzie wiadomo o 11 i 13:30
-- Dodano: śr 13-03-2013, 9:35 --
Jeżeli to korekta w ramach fali c/4 to mamy wzrosty do wskazanych poziomów oznaczonych kolorem czerwonym.
Obecnie testujemy poziom lustra wody.
więcej będzie wiadomo o 11 i 13:30
żaden przypadek, dobra analiza
Z mojej strony generalnie nic nowego. Nie mogę się przekonać do tak wysokiej korekty, którą wskazujesz.
Patrząc na D1 wczoraj ładna siła byków, które dzisiaj zostały z powrotem sprowadzeni poniżej LT
Teraz tak się możemy bujać w zakresie 1.4830-1.50
Jeśli nie pojawią się jakieś dane znacząco osłabiające dolara, to widzę większe prawdopodobieństwo wybicia dołem z tego obszaru a więc i stanowcze wyjście dołem z kanały spadkowego, a więc możliwy kolejny big bang

Z mojej strony generalnie nic nowego. Nie mogę się przekonać do tak wysokiej korekty, którą wskazujesz.
Patrząc na D1 wczoraj ładna siła byków, które dzisiaj zostały z powrotem sprowadzeni poniżej LT
Teraz tak się możemy bujać w zakresie 1.4830-1.50

Jeśli nie pojawią się jakieś dane znacząco osłabiające dolara, to widzę większe prawdopodobieństwo wybicia dołem z tego obszaru a więc i stanowcze wyjście dołem z kanały spadkowego, a więc możliwy kolejny big bang

Kilka godzin i sytuacja się zmieniła (prawdopodobnie)
Arbitraż edka i kabla
Nada niestety nie wiem, czy zakończyliśmy duże 5 , czy B w 4/C
W dalszym ciągu nie można lekceważyć iny D
Arbitraż edka i kabla
Nada niestety nie wiem, czy zakończyliśmy duże 5 , czy B w 4/C
W dalszym ciągu nie można lekceważyć iny D
Dzisiaj sytuacja po godzinie 16 stała się nudna, (dzień się jeszcze nie skończył). Praktycznie wzrosty dotarły do zakładanego poziomu.
King miesza jak porąbany. Wczoraj stwierdził, że gospodarka UK idzie w bardzo dobrym kierunku a dzisiaj, że nie wyklucza się dalszego stymulowania. no ja pier***.
Przynajmniej zakladane shorty ze strefy 1.51 do 52 ładnie weszły, choć najtłuściejsza na poziomie 1.5190 się nie załapała.
Teraz technicznie walka o zamknięcie powyżej 1.51. No zobaczymy
Ale nie zapominajmy o fundamentach.
Z obecnego punktu widzenia cały czas przyszły tydzień widzę pod znakiem spadków. Po tak dobrej serii danych z US, FOMC musi coś napomknąć/ustosunkować się do poprawy sytuacji rynkowej.
Jedynie co mnie zadziwia, że dobre dane osłabiały dolara. Moim zdaniem dolar powinien się umacniać, bo dobre dane odbieram jako pretekst do możliwości wcześniejszego wyjścia z QE.
@Sebastian,
mógłbyś zdradzić ustawienia tej zielonej średniej? faktycznie technicznie ma całkiem fajną sprawdzalność
Przynajmniej zakladane shorty ze strefy 1.51 do 52 ładnie weszły, choć najtłuściejsza na poziomie 1.5190 się nie załapała.
Teraz technicznie walka o zamknięcie powyżej 1.51. No zobaczymy
Ale nie zapominajmy o fundamentach.
Z obecnego punktu widzenia cały czas przyszły tydzień widzę pod znakiem spadków. Po tak dobrej serii danych z US, FOMC musi coś napomknąć/ustosunkować się do poprawy sytuacji rynkowej.
Jedynie co mnie zadziwia, że dobre dane osłabiały dolara. Moim zdaniem dolar powinien się umacniać, bo dobre dane odbieram jako pretekst do możliwości wcześniejszego wyjścia z QE.
@Sebastian,
mógłbyś zdradzić ustawienia tej zielonej średniej? faktycznie technicznie ma całkiem fajną sprawdzalność

Ja niestety mam bardzo mieszane odczucia.
Analiza, którą załączam oparta jest jedynie na oznaczeniach eliotowskich!!!!
Co to oznacza?
Nie uwzględniam w niej średnich, nie uwzględniam czasu.
Przyjąłem w niej następujące założenia:
Spadająca gwiazda, która wyrysowała się w piątek zakończyła falę 4/C (161,8% względem A) i obecnie powinna realizować się fala 5 w (3).
Miejsce na dziennym jest dość ciekawe - to dynamiczny opór szybkich średnich.
Cały duży układ powinien zakończyć się na początku maja, a fala (5) raczej nie powinna pokonać minimów zlokalizowanych jako (3)
Na najbliższy tydzień zakładam jednak konsolidację. Nie ukrywam, że 5 fal, które wyrysowały się na interwale godzinowym są tak szablonowe i książkowe, że ciężko mi uwierzyć, że struktura się zakończyła. (w piątek korekta 100 pips daje do myślenia.... wnioskuję z tego, że dużo traderów ma podobne poglądy do moich)
Ciekawa sytuacja może mieć miejsce na AUD/USD (warto to obserwować) analizy załączyłem
Analiza, którą załączam oparta jest jedynie na oznaczeniach eliotowskich!!!!
Co to oznacza?
Nie uwzględniam w niej średnich, nie uwzględniam czasu.
Przyjąłem w niej następujące założenia:
Spadająca gwiazda, która wyrysowała się w piątek zakończyła falę 4/C (161,8% względem A) i obecnie powinna realizować się fala 5 w (3).
Miejsce na dziennym jest dość ciekawe - to dynamiczny opór szybkich średnich.
Cały duży układ powinien zakończyć się na początku maja, a fala (5) raczej nie powinna pokonać minimów zlokalizowanych jako (3)
Na najbliższy tydzień zakładam jednak konsolidację. Nie ukrywam, że 5 fal, które wyrysowały się na interwale godzinowym są tak szablonowe i książkowe, że ciężko mi uwierzyć, że struktura się zakończyła. (w piątek korekta 100 pips daje do myślenia.... wnioskuję z tego, że dużo traderów ma podobne poglądy do moich)
Ciekawa sytuacja może mieć miejsce na AUD/USD (warto to obserwować) analizy załączyłem
Szczerze nie znam się na analizach aż tak bardzo, dopiero się uczę, ale czy dobrze widzę na Twoim wykresie, iż zakładasz konsolidację w przyszłym tygodniu na kablu a potem przebicie linii oporu na 1.4870 i spadek do 1.4677?
Tego nie wyklucza Eliott, to jest prognoza. Należy pamiętać o tym, że obecny ruch ma już blisko 350 pips i na H4 mocno powyginał tam średnie. Teoretycznie średnie 21 i 100 które informują o zmianie trendu nie przecięły się.psxor pisze:Szczerze nie znam się na analizach aż tak bardzo, dopiero się uczę, ale czy dobrze widzę na Twoim wykresie, iż zakładasz konsolidację w przyszłym tygodniu na kablu a potem przebicie linii oporu na 1.4870 i spadek do 1.4677?
Sytuacja się zmieni po pokonaniu wspomnianej piątkowej świecy, i wówczas test górnej linii kanału spadkowego będzie możliwy.
Stąd Kolego uważaj!!!!
Na Eliocie się nie znam, ale natrafiłem na poniższą analizę na fxstreet, więc może Cię zainteresuje
Twoja duża trójka wypada mniej więcej tam gdzie ich piątka

Twoja duża trójka wypada mniej więcej tam gdzie ich piątka