[GBP/USD]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Bemowo

Re: [GBP/USD]

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

Twoje argumenty są bardzo mocne

Przez kilka godzin sytuacja znacznie się zmieniła. Świece na H4 mają wydźwięk pro wzrostowy (czy to podpucha banków?)
Jesteśmy już trochę nad powierzchnią lustra wody.
Na różnych interwałach inaczej przebiega linia trendu, na H4 już wyszliśmy z kanału.

-- Dodano: czw 28-02-2013, 14:29 --

Sytuacja trochę się wyjaśniła
Prawdopodobnie zakończyliśmy dużą 5 lub 3 w 3. Jeżeli ten drugi wariant, czyli 3 w 3 to mamy już korektę abc (czy 4?)
Obecnie powstało coś na kształt Gartleya
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomson
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tomson »

EURGBP poleciało w dół po danych i jeśli odbije się od 0.86 wytrzyma to możemy znów się piąć w górę, co pociągnie kabla w dół.
poziom 1.5200-20 jak na razie nie do przejścia, chyba potrzebujemy najpierw zejścia do 1.5100-30 a stamtąd wybicie w górę powinno być na tyle mocne, że przebijemy w końcu ten opór.

H4 na kablu pokazuje, że ludziska nie wiedzą w którą stronę iść, dlatego obstawiam jeszcze jedno mocniejsze zejście, żeby następnie zrobić wybicie w górę :idea:

Bemowo

M15 możliwość rgr
Dzienny wyrysował dwie spadające gwiazdy
Edek nastawiony pro spadkowo
Jutro piątek więc dzień cudów - może ostro sypnąć
Cały czas jesteśmy w okolicach lustra wody na poziomie 1.5155

Tomson
Gaduła
Gaduła

dobrze gadasz :564:
ale w zakresie 1.5100-5070 siedzi sporo oczekujących longów, których zainicjowanie może zrobić od razu wybicie do góry, o czym pisałem wcześniej. No chyba, że ktoś postanowi te eLki od razu przytulić dosiebie a wtedy wysyp stop losów tylko pogłębi spadek. Jutro trzeba być czujnym po zejściu poniżej 1.51

Teraz spojrzałem na oandę i stwierdzam, że to naprawdę ciekawe źródło informacji. Tym fajniejsze, jeśli pokazane tam poziomy odpowiadają własnym analizom/przemyśleniom 8)

Bemowo

Odnośnie Oandy

U brokera Oanda aż 38% rachunków to rachunki zyskowne, czyli jest to jeden z niewielu brokerów, gdzie relacja transakcji zyskownych jest bardzo wysoka (na ogół 10-15%)
Jak widać na załączonym zdjęciu 36 % jest na krótko
Od kilkunastu tygodni ponad sześćdziesiąt procent jest na pozycjach długich (pomijam fakt jek musieli dostać po tyłku)
Zejście w okolice 1.5100 diametralnie zmieni sytuację techniczną na H4!!!! a biorąc pod uwagę wspomniane przez Ciebie zlecenia oczekujące i stopy to może być naprawdę gorąco.

Jeszcze h4 co by było gdyby....
wyjście ponownie ponad średnie może okazać się dość trudne (edek znajduje się w takim miejscu)
W nocy aktywność inwestorów jest niewielka, więc bardzo małym kapitałem można dowolnie manipulować kursem
cały czas 1.5155 to bardzo istotne miejsce

Tomson
Gaduła
Gaduła

Nieźle trzepnęło, ale 1.50 wytrzymało (raczej nie na długo).

Patrząc na układ miesięczny, LT prowadzona bo poziomach close przebiega na 1.5035. Może to być jakieś tam wsparcie, ale nie wróżę mu dłuższych sukcesów.

Teraz obszar 1.5070-1.5100 dla mnie będzie mocny oporem i tam będę czekał z eSką

Jak taki debil dołek dzisiaj złapałem :mrgreen:

Bemowo

W piątki nie wolno łapać dołków !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Banki znają emocje - otwarcie takiej pozycji wiąże się z trzymaniem jej przez weekend i jeszcze kilka dni, po czym zamykamy ją na zero lub stratą ze strachu.

Co do Oandy pozycje traderów, które są publikowane trzeba zrozumieć - najprościej, jeżeli 30% jest na sell szukaj sell
(70% to rachunki stratne)

Co do wykresu dziennego wierzcie mi na tych poziomach kurs zatrzymuje się, robi korekty, po prostu widzi te miejsca

-- Dodano: sob 02-03-2013, 16:35 --

Tomson pisze:

Teraz obszar 1.5070-1.5100 dla mnie będzie mocny oporem i tam będę czekał z eSką

A ja będę tam wchodził w buy

Tomson
Gaduła
Gaduła

Generalnie to nigdy nie powinno się łapać dołków :D Spokojnie to żadne emocje :wink: tam stało zlecenie oczekujące, dosłownie dotknięte (szpilka na minutowym TFie) utworzone wg mojej strategii, z tym że doszliśmy do tego poziomu za szybko. Teraz mamy cofkę, ale niedługo powinniśmy polecieć dalej w dół.
Bemowo pisze: -- Dodano: sob 02-03-2013, 16:35 --

Tomson pisze:

A ja będę tam wchodził w buy
Dlaczego tak nisko? po przekroczeniu 1.51 jak najbardziej (najlepiej po przejściu 1.5130), ale nie wczesniej.
Wyżeji tak co chwilę są kolejne opory, 1.5150-60, 1.52 które na chwilę obecną nie do przejścia. Wolę szukać miejsca na kolejne eSki niż elki

Bemowo

a jak będzie tak?

rozbiłem ostatnie ruchy na czynnki. Korekta mogła się już zakończyć. Docelowy zasięg 1.4900. Czy będzie luka bessy?

Ta analiza to tylko przypuszczenia. Chodzi mi o przedstawienie dlaczego niebezpieczne są zlecenia sell limit i buy limit.
Z niej także wynika jakość pozycji otwieranych w Oanda.
Prezentowana strategia jest swingowa.

Należy mieć na uwadze, to co dzieje się na EUR/GBP, a tam testujemy linię wody od spodu.

NitrOneT
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: NitrOneT »

Bemowo pisze:a jak będzie tak?

rozbiłem ostatnie ruchy na czynnki. Korekta mogła się już zakończyć. Docelowy zasięg 1.4900. Czy będzie luka bessy?

Ta analiza to tylko przypuszczenia. Chodzi mi o przedstawienie dlaczego niebezpieczne są zlecenia sell limit i buy limit.
Z niej także wynika jakość pozycji otwieranych w Oanda.
Prezentowana strategia jest swingowa.

Należy mieć na uwadze, to co dzieje się na EUR/GBP, a tam testujemy linię wody od spodu.
Ciekawy jestem na jakiej podstawie wyliczony jest "zasięg fali 5" ?
Bo z tego co widzę, jeśli byłaby to teoria fal Elliotta to fala nr 5 powinna być zbliżonej długością do fali 1 zakładając, że 3 jest już wydłużona, a wg. Elliotta tylko 1 fala w sekwencji może być wydłużona.

ODPOWIEDZ