DayTrading: Wtorek 5.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
rafmax
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 5.02.2013

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Mpapiez pisze:
rafmax pisze:Ktory z Was sie pod tym podpisze?
Koszyczek tych linii jest OK, ale interwał tygodniowy to dla mnie za duży jest :).

Przy okazji ci muszę zniszczyć pewne przekonanie, bo przecież pomagajmy sobie.

Sam z fibo przestałem dawno korzystać (choć przyznam że często działają), ale proszę bardzo:

http://forexindicators-metrader.blogspo ... nacci.html

Na pewno ci się przyda i spójrz gdzie masz błąd na swoim wykresie.

Ps. Fibo nie mówi gdzie cena dojdzie, tylko gdzie cena może dojść po odbiciu od danego zniesienia jeżeli przekroczy dany poziom na korekcie i ruszy dalej w trendzie. Są na to wzory odpowiednie.

@Klimokrates

Rozyebałeś mnie tym rysunkiem :P
To jest po prostu kwintesencja rozmów o RGRach tutaj %-).
1. To nie jest interwał tygodniowy tylko 4 godzinny.
2. Zasieg nie jest wyznaczony w oparciu o samo fibo lecz konfluencje S/R dłuterminowego + fibo extension ostatniej fali spadkowej.
3. Sa rozne szkoły rysowania fib. Jesli negujesz to co zaprezentowałem to narysuj sobie to w skali cn D1 i zobacz gdzie wypadaja kolejne głowne dalsze rozszerzenia: 261 oraz 426. Powiem ci ze nie w powietrzu.
4. Skupiłes sie na krytyce, a pytanie było czy sie pod tym podpisujesz. Rozumiem ze nie, wiec byłbym wdzieczny chociaz za jedno zdanie tyczace sie czemu nie/jak widzisz to ty.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

RGRy (i nie tylko) rysuje korHarmonic lub AMP monitor tam sie ładnie nazywają z angielska SHSy.. a dla mnie to takie kutaski ze swieczek :D
jest pipnie

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

:?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

rafmax pisze:
1. To nie jest interwał tygodniowy tylko 4 godzinny.
2. Zasieg nie jest wyznaczony w oparciu o samo fibo lecz konfluencje S/R dłuterminowego + fibo extension ostatniej fali spadkowej.
3. Sa rozne szkoły rysowania fib. Jesli negujesz to co zaprezentowałem to narysuj sobie to w skali cn D1 i zobacz gdzie wypadaja kolejne głowne dalsze rozszerzenia: 261 oraz 426. Powiem ci ze nie w powietrzu.
4. Skupiłes sie na krytyce, a pytanie było czy sie pod tym podpisujesz. Rozumiem ze nie, wiec byłbym wdzieczny chociaz za jedno zdanie tyczace sie czemu nie/jak widzisz to ty.

1. Ok zasugerowałem się tym W1. Na szybkiego. Akurat i 4h to spory interwał.
2. Nic napisałem nic takiego, że wyznaczyłeś cel tylko w oparciu o fibo. Napisałem jedynie do czego fibo nie służy.
3. Skoro tak twierdzisz. Napisałem to co jest ogólnie przyjęte. Np na forexlive.com w ten sposób własnie tamtejsi analitycy rysują fibo - i tak rysuje zdecydowana większość. A układy działają wtedy, gdy większość z nich korzysta.
4. Kurwa ja już nie mogę. Kolejny się znalazł co twierdzi że ja wszystkich atakuję i krytykuję. Skrytykowałem bo podałem link do "poprawnego" malowania zniesień fibo. Przeczytaj jeszcze raz i zobacz co napisałem - bo wydawało mi się że napisałem:
Koszyczek tych linii jest OK,
. Więc tak - zgadzam się z tym co narysowałeś i podpisuję pod tym. Często gram podobnie na takie crossy.

A że myślałem że to W1 to nie byłem pewien co do zasiegu - dlatego napisałem że dla mnie (DLA MNIE OSOBIŚĆIE) interwał duży.

Ps. Jeszcze trochę to tu zostane wrogiem publicznym numer jeden...

rafmax
Maniak
Maniak

Na przyszłosc czytaj uwazniej.

I nie obchodzi mnie jak analizuja na forex live ani chmurki na oandzie... :)

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Mpapiez pisze:

Obstawiam, że jesteśmy w TOP 10 :564:
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

rafmax pisze:Na przyszłosc czytaj uwazniej.

Aha ja mam czytać uważniej :). OK.

Uparciuszek jesteś, mógłbyś podać mi chociaż jeden link, gdzie któraś szkoła pokazuje malowanie zniesień przy spadkach właśnie w ten sposób jak ty to zrobiłeś ? Tak dla mnie dla poszerzenie horyzontów.

Chmurki na oandzie to abstrakcja OK - ale na forexlive są często ciekawe informacje w zakładce ordersboard. Wyśmiewasz generalnie jeden z lepszych portali w tej "branży" :) i porównujesz do strony brokera.

Ps. http://en.wikipedia.org/wiki/Fibonacci_retracement ostatnia próba %-).

-- Dodano: wt 05-03-2013, 22:45 --
klimokrates pisze:
Mpapiez pisze:

Obstawiam, że jesteśmy w TOP 10 :564:
Numer jeden to pewnie Zeuss jest :P, bo nawet mnie wkurzał czasami - ale powoli zaczynam go rozumieć.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

:cry: tyle tych rgrów, jak teraz grać na m5... :cry:

Papież, grunt to grać pod swoje analizy :564:
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Może dojść do destabilizacji Wenezueli a zatem i cen ropy :!: :!: :!:
http://wpolityce.pl/depesze/48499-bardz ... go-chaveza
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

rafmax
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze:
rafmax pisze:Na przyszłosc czytaj uwazniej.

Aha ja mam czytać uważniej :). OK.

Uparciuszek jesteś, mógłbyś podać mi chociaż jeden link, gdzie któraś szkoła pokazuje malowanie zniesień przy spadkach właśnie w ten sposób jak ty to zrobiłeś ? Tak dla mnie dla poszerzenie horyzontów.

Chmurki na oandzie to abstrakcja OK - ale na forexlive są często ciekawe informacje w zakładce ordersboard. Wyśmiewasz generalnie jeden z lepszych portali w tej "branży" :) i porównujesz do strony brokera.

1.Kolego, nie zamierzam tutaj z nikim wojowac, z toba tez nie.
2. Co do sporu odnosnie tego jak narysowałem fibo. Wiem ze najchetniej widziałbys zero na wczorajszym szczycie i odtad mierzył dlasze rozszerzenia. Jest tylko jedno ALE. Czy wczorajszy szczyt jest potwierdzony? A jesli kurs pojdzie 20 pips wyzej? Bedziesz przesuwał punkt zero i powiesz " sorry chłopaki ale podciagneli jeszcze wiec musze przesunac"? W tej chwili jedynym potwierdzonym szczytem od ktorego mozna zaczac rysowac JAKIEKOLWIEK rozszerzenia zewnetrze fibo WG mnie jest szczyt z zeszłego tygodnia. Dlaczego? Dlatego ze jest potwierdzony przez nowe LL z h4 (bo na nim analizowałem). Zwczorajszego szczytu bedzie mozna rysowac rozszerzenia zewnetrze dopiero jak przebija ostatnie LL. Byc moze sie myle.
3. Nie wysmiewam zadnego portalu tylko pisze ze guzik mnie on obchodzi i to co na nim robia i jak analizuja. Nie porownuje go równiez do brokera. To była ironia dla rozluznienia rozmowy. Chyba byłes na tyle spiety ze tego nie wyczułes.
4. Nie "kurwaj" mi tu :)

Zablokowany