DayTrading: Wtorek 5.02.2013
Re: DayTrading: Wtorek 5.02.2013
Może być tłusta eska do wyjęcia na edku 3045 jak dojdzie do górnej bandy
Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim się poddasz spróbuj !
ok mam z tego może być up?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Walkiria, na edku są dwie bandy
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Dobra ja już naprawdę nie wiem o co ci chodzi. Szkoda mojego pisania bo i tak wyjdę na gościa, który się próbuje dowartościować.atlanticos pisze: dzięki tej koncepcji gdy Ty czekałeś inni łapali pipsy wiec się nie "yebła" - to po pierwsze... a po drugie nie zauważyłem żebyśmy mieli już zanegowanego tego rgr'a - nadal linia szyi nad nami... więc cierpliwie poczekaj na bieg wydarzeń, nie będzie rgr'a to świat się na nim nie skończy... jeśli się zrealizuje to Tobie zapewne też się świat nie zawali... nikt Twoich teorii i analiz nie podważa choć czasami głowa od nich boli więc też pokaż odrobinę klasy... nie po to jest forum żeby pokazać że miało się rację bądź jej nie miało ale od merytorycznych dyskusji... chyba że jak napisałem wcześniej ktoś musi się dowartościować... wtedy zwracam honor i rób to każdego dnia...
Co do rgr'a na dnie to prosze nie pisz bzdur bo ktoś kto zaczyna też czyta to forum i potem bedzie podobne głupoty pisal i opowiadał... od piatku miales korekte na ktorej koncu moze sie pojawic rgr oznaczający powrót do trendu spadkowego... to nie TF h4 ze rgr Ci sie tworzy tydzien... i jeśli się nie zrealizuje to nie dlatego że go nie było tylko dlatego że zostanie zanegowany...
Zacznijmy od tego że od piątku to nie było korekty, tylko właściwie konsolidacja. Wybicie z pierwszej linii trendu spadkowego i konsolidacji miałeś wczoraj wieczorem. RGR zaraz po wybiciu ?
Ta obsuwa o 20-30 pipsów wynikała tylko i z ISM'a - krótko mówiąc z fundamentów - nie z techniki i pojawiła się prawie na wszystkich parach USD. Kolejna linia trendu głównego spadkowego jest w okolicach 1.3100. Tam najwcześniej może się pojawić powrót do trendu spadkowego. Przebicie go, to dalsza kontynuacja.
A to, że napisałem że się yebło, bo widziałem nagłe odobicie - to bardziej było ostrzegawcze dla innych. Np. dla tych nowych co tu wpadają korzystać.
Trzeba obserwować kilka interwałów danej pary, a nie tylko 1-2.
Ps. Dowartościowałem się

korekta w formie konsolidacji ???Mpapiez pisze:
Zacznijmy od tego że od piątku to nie było korekty, tylko właściwie konsolidacja.
p.s. o jakim rgr piszecie z jakiego interwiu??
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- klimokrates
- Pasjonat
Ostatnio postanowiłem sobie, że przestanę się czepiać ludzi którzy piszą bzdury, bo w zasadzie ok, każdy ma prawo do własnego zdania i każdy ma prawo się mylić, ja też się mylę nie jestem omnibusem. Ale jak widzę, że ktoś uparcie wmawia mi coś, że to jest taka a taka formacja, niczym tego nie popierając lub pisząc: " to czyste AT" to mi się nóż otwiera. Jeśli odnosisz się do AT to proszę o konkrety a nie jakieś wyimaginowane linie naciągane pod formację.
Bardzo proszę narysuj mi na tym M15 długość lewego ramienia, linie szyi i zasięg prawego ramienia ( to można policzyć wiesz ? a skąd ? z AT !)atlanticos pisze:
dzięki tej koncepcji gdy Ty czekałeś inni łapali pipsy wiec się nie "yebła" - to po pierwsze... a po drugie nie zauważyłem żebyśmy mieli już zanegowanego tego rgr'a - nadal linia szyi nad nami...
Jeśli RGR jest jedną z formacji odwrócenia trendu a wg Ciebie jest spadkowy to z czego ma się odwracać ? Czy znasz warunki, podaj chociaż 5 z nich proszę by RGR zaistniałwięc cierpliwie poczekaj na bieg wydarzeń, nie będzie rgr'a to świat się na nim nie skończy... jeśli się zrealizuje to Tobie zapewne też się świat nie zawali...
Uwierz mi, marzy mi się od kiedy tu jestem merytoryczna dyskusja, marzy mi się w spokoju z kimś porozmawiać z technicznego punktu widzenia, a nie posty typu: "na M15 rgr !!!" i to cała analiza. Ludzie widzicie 3 szczyty i dla was już potencjalny RGR, 3 dołki to oRGR murowany,3 posty o tym muszą być. Czy nie lepiej się nauczyć wyznaczać wsparć i oporów na wszystkich TF i fal elliota ? ludzie to jest normalna kolej rzeczy, korekty itp.nie po to jest forum żeby pokazać że miało się rację bądź jej nie miało ale od merytorycznych dyskusji... chyba że jak napisałem wcześniej ktoś musi się dowartościować... wtedy zwracam honor i rób to każdego dnia...
5 warunków na RGR poproszę, by dyskusja mogła być bardziej merytoryczna.Co do rgr'a na dnie to prosze nie pisz bzdur bo ktoś kto zaczyna też czyta to forum i potem bedzie podobne głupoty pisal i opowiadał... od piatku miales korekte na ktorej koncu moze sie pojawic rgr oznaczający powrót do trendu spadkowego... to nie TF h4 ze rgr Ci sie tworzy tydzien... i jeśli się nie zrealizuje to nie dlatego że go nie było tylko dlatego że zostanie zanegowany...
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
Górna banda już jest na 3050 machnęłam się o 5 pipsów widzisz ją ? JAK dobrze pójdzie to zasięg 2996 pyknie . To taka kobieca intuicja 

Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim się poddasz spróbuj !
Wyraźnie napisałem, że nie było korekty, tylko cena konsolidowała. Przecież w piątek i w poniedziałek do południa to jakaś chora szarpanina była od bandy do bandy.BOCZEK pisze:korekta w formie konsolidacji ???Mpapiez pisze:
Zacznijmy od tego że od piątku to nie było korekty, tylko właściwie konsolidacja.
p.s. o jakim rgr piszecie z jakiego interwiu??
Właśnie cały czas chodzi o to, że dla mnie jako takiej korekty jeszcze nie było. Jak pisałem że to nie miejsca na RGR'a i formacje nie mają sensu jeżeli są w nie tym miejscu co trzeba, to się dowiedziałem że próbuję się dowartościować.
A chodzi o "RGR"'a stworzonego przez "fajnynick" parę stron wcześniej, gdzie go nawet jeszcze nie przypominał.
bo konsole to takie korekty....
-- Dodano: wt 05-03-2013, 21:08 --
klimokrates, dziś nie wyglądałeś za okno
widzę 
klimokrates, dziś nie wyglądałeś za okno

Tak myślę!
Tak myślę!
No dobrze wyjechał z tymi warunkamiBOCZEK pisze:bo konsole to takie korekty....
klimokrates, dziś nie wyglądałeś za oknowidzę

Tak a propo, dla nowych jak tu patrzą. Na stronie z nazwą pewnego gryzonia można sobie z friko pobrać książkę Johna Murphyego pt. Analiza Techniczna Rynków Finansowych. W niej jest powiedzmy prostszym językiem napisane czym tak naprawdę jest "RGR"

Długa bo dluga, czasami nudnawa - ale warto przeczytać.