DayTrading: Wtorek 5.02.2013
Re: DayTrading: Wtorek 5.02.2013
ja również podrzucam wykres z h4, ale na eurjpy. nie wiem czy strzałki są widoczne, więc w razie co napiszę, że up co najmniej na zasięg konsoli i albo odbicie od górnego ograniczenia kanału, albo od fibo 60% - down spowrotem do 121/120.
można w noc longa na rekonesans wypuścić i jutro/pojutrze wypatrywać odwrotu z wyższego poziomu.
uwaga! niezanegowana dywergencja z kierunkiem S...
można w noc longa na rekonesans wypuścić i jutro/pojutrze wypatrywać odwrotu z wyższego poziomu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"jako to żydzi mieli w zwyczaju powtarzać - lepsze kilo handlu niz 10 kilo roboty"
- w_ujek edek
- Stały bywalec
Trudno sie nie zgodzic.
Lecz ja rowniez stosuje FIBO w formie odwroconej. Rozszezajac zastosowanie FIBO przy wyliczaniu potencjalnego zasiegu.
neosb pisze:ja również podrzucam wykres z h4, ale na eurjpy. nie wiem czy strzałki są widoczne, więc w razie co napiszę, że up co najmniej na zasięg konsoli i albo odbicie od górnego ograniczenia kanału, albo od fibo 60% - down spowrotem do 121/120.
bardzo możliwy scenariusz ale jeszcze spadnie do niższej bandy żeby się wybić myśle że w nocy pomogą skośni żeby polecieć w dół a jutro z wejściem londonu poszybujemy up :]
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
w_ujek edek pisze:Trudno sie nie zgodzic.
Lecz ja rowniez stosuje FIBO w formie odwroconej. Rozszezajac zastosowanie FIBO przy wyliczaniu potencjalnego zasiegu.
No i OK. Krótka i sensowna wypowiedź. Po prostu do tej pory spotkałem się tylko z metodą, gdzie FIBO było głównie używane do wyznaczania możliwego zasięgu korekty.
@Rafmax
Dobra już nie "kurwam" , może i się spiałem - ciężki dzień.

A jeszcze co do tego fibo - na początku myślałem że może nieświadomie używasz do odwrotnie, dlatego ci link podrzuciłem. Jeżeli świadomie to grunt, że wiesz co robisz i dlaczego.
Ja fibo nie używam, więc nie chce Ojca uczyć dzieci robić ;P.
@Boczek
Racja i tego się trzymajmy wszyscy.
Dobra podyskutowalimy, pokłóciliśmy się , ale teraz to trzeba iść w kime bo jutro kolejny ciężki dzień.
Tony pipsów jutro wszystkim

neosb pisze:ja również podrzucam wykres z h4, ale na eurjpy. nie wiem czy strzałki są widoczne, więc w razie co napiszę, że up co najmniej na zasięg konsoli i albo odbicie od górnego ograniczenia kanału, albo od fibo 60% - down spowrotem do 121/120.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Mpapiez pisze:w_ujek edek pisze:Trudno sie nie zgodzic.
No i OK. Krótka i sensowna wypowiedź. Po prostu do tej pory spotkałem się tylko z metodą, gdzie FIBO było głównie używane do wyznaczania możliwego zasięgu korekty.
@Rafmax
Dobra już nie "kurwam" , może i się spiałem - ciężki dzień.

czy żółty korytarz oznacza kierunek na najbliższy czas? czy twego screena inaczej się odcyfrowuje?cugan pisze:neosb pisze:ja również podrzucam wykres z h4, ale na eurjpy. nie wiem czy strzałki są widoczne, więc w razie co napiszę, że up co najmniej na zasięg konsoli i albo odbicie od górnego ograniczenia kanału, albo od fibo 60% - down spowrotem do 121/120.
"jako to żydzi mieli w zwyczaju powtarzać - lepsze kilo handlu niz 10 kilo roboty"
- roberttheus
- Maniak
testuję ciekawą strategię.. otwieram pozycję w oparciu o odpowiednie sygnały na danej parze, oraz przeciwstawną na parze o wysokiej korelacji.. stopy są w oby dwóch przypadkach identyczne natomiast tp 2x większy.. narazie dość ciekawe rezultaty skrobanka ale na plusie
windsurfing na falach trendu
przydało by się wyjść z tych konsol gdziekolwiek bo się tu pozabijacie z nudów 

jest pipnie

bez pomysle na E J takie toc