DayTrading: Wtorek 5.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 5.02.2013

Nieprzeczytany post autor: cajto »

tomek123 pisze:Nie mam takiej kasy żeby grać przeciwko ale już pewnie się na niego szykują poczekamy zobaczymy jak popłynie jak przedawkują w USA już się szykują na niego pewnie żeby zagrać przeciwko to jest jak dobrze wyreżyserowany film
WOJNA WALUTOWA trwa ;)
Aaa... już rozumiem, jak w Ojcu Chrzestnym taki i tutaj spotkają się członkowie 5 Wielkich Banków aby wspólnie obmyśleć plan przeciwko temu dostawcy. Są na tyle zdesperowani i silni, że po tym spotkaniu jak na wykresie zobaczysz podwójny szczyt z gwiazdą wieczorną, to śmiało wchodź w longi, ty już wiesz co się święci.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

cajto pisze:
tomek123 pisze:Nie mam takiej kasy żeby grać przeciwko ale już pewnie się na niego szykują poczekamy zobaczymy jak popłynie jak przedawkują w USA już się szykują na niego pewnie żeby zagrać przeciwko to jest jak dobrze wyreżyserowany film
WOJNA WALUTOWA trwa ;)
Aaa... już rozumiem, jak w Ojcu Chrzestnym taki i tutaj spotkają się członkowie 5 Wielkich Banków aby wspólnie obmyśleć plan przeciwko temu dostawcy. Są na tyle zdesperowani i silni, że po tym spotkaniu jak na wykresie zobaczysz podwójny szczyt z gwiazdą wieczorną, to śmiało wchodź w longi, ty już wiesz co się święci.
Wiesz Cajto bo oni nie mają nic innego do roboty tylko śledzą internet w poszukiwaniu dostawców przeciw którym można grac :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

atlanticos pisze:a ja na m5 i m15 widze rysującego się właśnie rgr'a z zasięgiem w okolicach 1.2980
Niezłe, rgr to na szczytach.
Masz pieluchomajtki założone ?

Bez urazy, sam korzystam, jak wczoraj na złocie :)
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:a ja na m5 i m15 widze rysującego się właśnie rgr'a z zasięgiem w okolicach 1.2980
Ludzie, zrozumcie, że żeby formacje miały sens, to musi być dla nich dobre miejsce.
Widzisz RGR'a takich rozmiarów, na lekkim podbiciu do góry ? Jak by się odnieść globalnie, to właśnie ujrzałeś RGR'a właściwie na dnie.

Wczoraj mieliście wyjście z konsolidacji, można powiedzieć wręcz że tymczasowe obranie kierunku.
Powiem dosadniej, że bez potwierdzonego przebicia 1.3018, zapomnijcie o spadkach.

Na ten moment moim zdaniem, wszystko wskazuje na dalsze wzrosty. (Przebicie + świeczki od m15 do h4).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

spójrz na wolumen, myslę że jest dość istotny przy tworzeniu się rgra.
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

antoniZ pisze:
Niezłe, rgr to na szczytach.
Masz pieluchomajtki założone ?

Bez urazy, sam korzystam, jak wczoraj na złocie :)
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... w tym przypadku od TF - dla Ciebie szczytem bylo 1.37 a dla mnie dzisiejszy maks i obaj się nie mylimy... rynek zweryfikuje

to co Ci daje broker to nie wolumen tylko podróba... nawet się tym nie sugeruję
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 13:37 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
fajnynick21
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fajnynick21 »

chyba jednak zatrybi ten rgier:D

Na forexie cos takiego jak wolumen nie istnieje
Nie grasz, nie wygrasz

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Przypoinam o ECHF, ciekawe miejsce, dobre potencjalne RR

Oraz cos o EJ
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

Mpapiez z tego wykresu 1.3150 tjak na widelcu.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

atlanticos pisze:
cajto pisze:
WOJNA WALUTOWA trwa ;)
Wiesz Cajto bo oni nie mają nic innego do roboty tylko śledzą internet w poszukiwaniu dostawców przeciw którym można grac :)

W sumie forex jest zdecentralizowany ale czy można gdzieś otrzymać prawdziwe dane co do volumenu i zawartych wszystkich transakcji na całym świecie ? Bo jak się orientuę volumen który widzę na MT to dane tylko z mojego broka ?

Ja to rozumiem tak że gdzieś jest jedna główna maszyna która ceny przechowuje, kwotuje itp.
Jak dużo może kosztować info o wszystkich zawartych transakcjach, kto jest zainteresowany taką wiedzą i czy ma taką możliwość?

Tak tylko gdybam bo skoro można wdrożyć Echelona do gromadzenie i analizy rozmów to zbieranie cyferek z Forexu jest przy tym małym pikuś.
jest pipnie

Zablokowany