BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Hey paparapa. Nie zamknąłem pozycji bo wierzyłem, ze pójdzie w gore, do mojego TP.
Prawdę mówiąc RR było początku trejdu słabe, ale jak grałem na sl 15 lub w tych okolicach to bardzo często mnie wyrzucali, a później nie miałem odwagi wejść ponownie, mimo ze szlo w moja stronę.(z czego wynikały wciąż minusowe pipsy )

Wszedłem po wybiciu na m15 myślałem, tak już teraz... (chociaż rano miałem zaznaczona ta ZLh4 i tam chciałem wejść)
niestety wyszło jak wyszło było to tylko lokalne FBO i to tez później widziałem.. jednak postanowiłem zostawić pozycje, swoja droga jak bym był przy kompie na tej ZL to dolorzyl bym pozycje (wtedy już RR by się zgadzało :))

Jeżeli jednak zamknął bym ta pierwsza pozycje wcześniej z reki to dziś bym był na minusie a tak mam + 40 pipsow z tego trejdu (nie 20 :))

A dodam jeszcze, ze nie zarabiam na forexie - jest to jedynie hobby.

Analiza w zalaczniku :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

wkurzyli mnie trochę dzisiaj a raczej wczoraj wieczorem była piękna sytuacja na gbp/aud tylko po otwarciu rynku byl spread 8 pipsów i czekałem aż spread opadania niestety zasnąłem, wejście miało być tam gdzie strzałka, zrobili fajne FBO na ostatnim przebiciu, szkoda bo dzień mogłem mieć już spokojny, 100 pipek było do wyciągnięcia, mnie przynajmniej cieszy że analizy moja się sprawdziła i nadal działa cały czas to co ma działać :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Fajnie .. Ja czekam na eurusd na longa.. szczegóły na zrzucie.

I także widok z H1

edit:
Musze wyjść wiec nie będę mógł nadzorować, dzisiaj mam więcej pracy wiec może nie być więcej trejdow mam nadzieje, ze wejdzie:)

Nie lubię eurusd dużo razy mnie oszukał :)

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Ja siedzę w eur/cad pozycja short

Dorzucam jeszcze screena z ostatniego tygodnia w ramach samoukarania :D
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

radoslav wiesz co jeżeli chodzi o aud/cad to zobaczyłem dokładnie w piątek to samo tylko było już późno i piątek ale wszedłem w to i oczywiście pod koniec dnia wyszedłem, ale naprawdę aud/cad to było to na co czeka się czasami, idealny układ nic tutaj nie mogła się wydarzyć jak zesranie w dół, mieć cierpliwość i takich sytuacji szukać to było by coś :)

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Edek jeszcze walczy weszło mi tylko dziś aud cad mały skalp :)

Fajnie chyba zrozumiałem o co w tym chodzi :) Żarówka się zapaliła....
Najlepsze w tym jest to, ze jeżeli naprawdę to co widzę będzie działać w dłuższej przestrzeni czasu...
To wydaje się, ze forex jest bardzo prosty... zawsze dzieje się to samo....

Jak koledzy pisali kiedyś takie zdania to, myślałem, nabijają się... teraz widzę, wszędzie rynek chodzi tak samo.. od jednego punktu do drugiego :)

Przede mną jeszcze długi okres szkolenia... ale widzę duże postępy...
Dziękuję wszystkim którzy się do tego przyczynili ... Ostania osoba - krokiem milowym by Czerwieniek i jego dziennik dzięki Czerwieniek jeszcze raz :)))))))))))))))

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Mocno wymęczony eur usd :) zamknąłem na noc. Sl po dołkach na M5 w końcu mnie wywaliło.

Pewnie znając moje szczęście niedługo ruszy w moja stronę :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ja dzisiaj grałem longa n gbp/cad zakończony na małym plusie wyszedłem przed nocą oraz eur/nzd sell, do mojego TP zabrakło koło 20 pipsów ale wyszedłem bo zrobili fbo na longi ogólnie bym szykał okazji do longa na eur/nzd ale muszą trochę spaść, rynek dzisiaj znowu mulił ale były pary gdzie cena dążyła do BO, spójrzcie na gbp/cad tam jeszcze sporo pipsów do wzięcia ale zaczeli jakaś korektę robić
Cieszę się Trader1, że choć trochę mogłem pomóc. Jutro cały dzień mnie nie ma przed kompem może coś z komórki uda się zagrać ale to się zobaczy..

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

A powiedzcie mi co sądzicie o wczorajszej sytuacji na kabelku? Ja widziałem tam jakieś fbo i wszedłem i udało się ale czy to fart?

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

kabel tak jakby odwrócił trend wraz z początkiem miesiąca, ale to mogą być pochopne odczucia

w jakiś sposób wyhamował spadek, decyzje Banku Anglii mogą mieć znaczenie, chociaż dużo informacji w ostatnim czasie stamtąd oznaczało formę luzowania, jeśli tego akapitu zabraknie w najbliższym statemencie to według mnie istnieje powód aby inwestorzy "uśrednili" ostatnie spadki

ODPOWIEDZ