IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

rroberrt
Uczestnik
Uczestnik

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: rroberrt »

sgorn pisze:pytanko do tych co maja konto u nich. jaki jest sredni koszt otwarcia zlecenia na EURUSD? bedzie ponizej 1 pipsa?
W tym momencie spread wynosi 2 pipsy, w godzinach najwiekszego handlu jest mniejszy, ale nie zauwazylem, zeby byl ponizej 1 pipsa.
optimus128 pisze:Można wpłacić w pln aby otrzymać bonus, czy tylko w usd, bo nigdzie nie zauważyłem o tym informacji.
Uzyskałem odpowiedz, ze moze być w pln ale przynajmniej równowartość 500$, zeby otrzymac bonus.

Pozdro

Awatar użytkownika
agatalucz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: agatalucz »

Uważajcie na sposób realizacji zleceń Limit w lukach weekendowych.
W ostatniej luce na EurJpy straciłam około 17000 PLN, ponieważ 5 lotów otworzyli mi po cenie nierynkowej w luce.
W załączniku widać to. Od razu po otwarciu byłam stratna na zleceniach.
Sell Limity otworzyli po cenie w luce a Buy Stop po cenie otwarcia rynku.

Ewidentnie broker ma dużą przewagę nad klientami w systemie zleceń. Składałam reklamację i powiedzieli, że tak ma być i oni nie widzą problemu. Sama myślałam, że taka realizacja zleceń to już archaizm z czasów XTB kilka lat temu, ale jednak ten broker dalej to stosuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

LOL śmiech na sali. Jakim prawem jest taka rozbieżność pomiędzy sellem a buyem... Za takie coś broker powinien dostawać dożywotniego bana na forum... O rekompensacie nawet nie wspomnę, bo to naturalna rzecz.

Awatar użytkownika
agatalucz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: agatalucz »

Sam broker zasłania się tym wpisem w swoim regulaminie.

Section 6.15

Due to the levels of volatility affecting both price and volume, the Company seeks to provide client orders with the fastest execution reasonably possible. Client’s orders (Buy Limit, Buy Stop, Sell Limit, Sell Stop, Stop Loss and/or Take Profit) are executed by the Company at the requested price. However, under certain market conditions, orders may not be filled at the exact price requested but instead at the best available price. This may occur during news announcements, during periods of volatile market conditions, on opening gaps (trading session starts), or on possible gaps where the underlying instrument has been suspended or restricted on a particular market. Thus, by placing a stop loss order will not necessarily limit the Client’s losses at the intended amount.

Co o tym myśleć ?

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

agatalucz pisze: Co o tym myśleć ?
Tu nie ma co myśleć tylko szybciorem zmienić brokera.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

agatalucz pisze:Sam broker zasłania się tym wpisem w swoim regulaminie.

Section 6.15

Due to the levels of volatility affecting both price and volume, the Company seeks to provide client orders with the fastest execution reasonably possible. Client’s orders (Buy Limit, Buy Stop, Sell Limit, Sell Stop, Stop Loss and/or Take Profit) are executed by the Company at the requested price. However, under certain market conditions, orders may not be filled at the exact price requested but instead at the best available price. This may occur during news announcements, during periods of volatile market conditions, on opening gaps (trading session starts), or on possible gaps where the underlying instrument has been suspended or restricted on a particular market. Thus, by placing a stop loss order will not necessarily limit the Client’s losses at the intended amount.

Co o tym myśleć ?
Zapis jest poprawny. Tzn, że broker stara się otworzyć zlecenia po pierwszej możliwej cenie. Przy czym jeżeli jest luka, to pierwszą możliwą ceną, była cena otwarcia. A nie taka zupełnie z dupy wzięta.

Swoją drogą gdzie jest Paulina i inni obrońcy z wątku Armady ?

agatalucz: Ślij reklamację odnośnie tej transakcji do IronFX ( nawet jak już to robiłaś ) z widoczną kopią do : CySEC, ASIC. Jest też taka instytucja jak Ombudsman, rzecznik praw obywatelskich. Do poczytania tutaj : http://pl.wikipedia.org/wiki/Europejski ... watelskich i tutaj : http://pl.wikipedia.org/wiki/Ombudsman
Skargę wyślij również do niego.
Żądaj refundacji straty lub też całkowitego anulowania transakcji.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dokładnie jak pisze Cyb.
Kwota spora więc trzeba walczyć o swoje, bo ewidentnie tak nie powinno być, a sam zapis z regulaminu nie wskazuje na to, że mogą tak realizować transakcje. Nie wiem czy mają tam konta ECN czy to tylko MM ale tak czy inaczej nie mogli zabezpieczyć transakcji na rynku po cenie otwarcia więc są stroną transakcji, czyli wiadomo gdzie jest Twoje 17 000 USD jakkolwiek by się nie tłumaczono...

Zlecenie powinno być otwarte po cenie otwacia rynku i jeśli gdzieś jeszcze w luce byłby SL to wtedy mogłoby być zamknięte ale po takiej samej cenie co otwarcie. Lub jak też bywa to u części brokerów, cały zlecenie oczekujące byłoby anulowane i nie doszło do skutku.

Jeśli zakładałaś konto przez jakiegoś IB to polecam kontakt z nim. Powinien pomóc. Z resztą polski oddział/pracownicy (wiem, że jest ich przynajmniej paru) powinni także wyjaśnić sprawę, bo wiem, że zależy im na polskim rynku. Zawsze zostaje jeszcze droga prawna ale jak pokazują to doświadczenia forumowiczów bywa to długa i kręta droga przez mękę...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

AdamForexGuru

Nieprzeczytany post autor: AdamForexGuru »

He he widzę, że ta firma schodzi na psy, promuję obecnie Urbańskiego i jego szkolenia a o nim już jest ciekawy na tym forum wątek:
http://forex-nawigator.biz/forum/szkola ... 12855.html

Jaki "miszcz" taka firma :) trzymałbym się od nich z daleka.

-- Dodano: 27 lut 2013, 20:19 --

Agata uciekaj zanim Cię ogołocą do zera :)
agatalucz pisze:Uważajcie na sposób realizacji zleceń Limit w lukach weekendowych.
W ostatniej luce na EurJpy straciłam około 17000 PLN, ponieważ 5 lotów otworzyli mi po cenie nierynkowej w luce.
W załączniku widać to. Od razu po otwarciu byłam stratna na zleceniach.
Sell Limity otworzyli po cenie w luce a Buy Stop po cenie otwarcia rynku.

Ewidentnie broker ma dużą przewagę nad klientami w systemie zleceń. Składałam reklamację i powiedzieli, że tak ma być i oni nie widzą problemu. Sama myślałam, że taka realizacja zleceń to już archaizm z czasów XTB kilka lat temu, ale jednak ten broker dalej to stosuje.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Poprosiłem IronFx o komentarz do sprawy. Mam nadzieje, ze pojawia się na forum (mieli już tutaj przedstawicieli) i w jakiś sposób wyjaśnią sprawę.

polaczekfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: polaczekfx »

Witam widze ze same zle sprawy z tym Ironem wynikaja, mam pytanie do kogos kto tam ma rachunek odnosnie wyplat
jak to wyglada sa jakies problemy ???

ODPOWIEDZ