IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: IronFx

Post autor: Akhh »

jacek-g pisze:dzięki,
a jak ogólnie wypada ocena tego brokera? obecnie jestem na admiralu i mam pytanie czego można się na IronFX spodziewać.
Porównaj sobie spready, ale w tygodniu:

http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads Pamiętaj, że prowizja w IronFX jest wliczona, przy Admiral Pro musisz ją jeszcze dodać do spreadu, żeby uzyskać koszt transakcji.

IronFX ma bardzo dużo instrumentów i ciekawe bonusy. Admiral z tego co słyszę ostatnio mocno spuścił z tonu.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Aroon
Gaduła
Gaduła

Post autor: Aroon »

Dostajesz 100% więcej niż wpłaciłeś. Maksymalnie 6000USD.
Bonusu nie da się wypłacić, ale służy jako "poduszka bezpieczeństwa". Czyli jeśli tracisz kasę to tracisz ją po równo z bonusu i ze swoich środków.
Czyli wpłacając 1k USD masz 2k USD. Jak stracisz 1k USD, czyli wyzerowałbyś konto, to zostaje Ci cały czas 1k USD. 500USD bonusu i 500USD Twoich środków.
Dodatkowo służy to oczywiście za margin.
Trudno to nazwać bonusem, skoro nie można wypłacić. Chyba że ktoś wpłaci 50 zł, dopiszą mu drugie 50 zł (o ile ta "promocja" dotyczy też kont złotówkowych), tylko po to, żeby sprawdzić jak chodzi platforma, z góry przeznaczając tę kwotę na straty. Ale jaki to ma sens? Jest tylu sprawdzonych brokerów. W każdym razie taki "bonus" nie jest dla mnie zachętą.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: MrYogi »

Ja dodam swoje "ale" do tego brokera.

nie interesowałem się nim, ani tez nawet oferty nie przeglądałem, oraz nie miałem konta.

"Ale" mam do pracowników.

Mianowicie, kilka dni temu ( czwartek ) dostałem maila na skrzynkę z portalu GoldenLine z pytaniem czy z racji prowadzenia działalności nie chciałbym zostać ich IB i ich rekomendować w zamian za prowizję.
Podziękowałem za ofertę i odmówiłem, gdyż w to się nie bawię.
Ogólnie oferta jak oferta, średnio 2 na miesiąc takie przychodzą, nic nadzwyczajnego.
zaraz po tym przyszedł kolejny maila gdzie kusili konkretnymi kwotami ( jak widać nie rozumieją słowa NIE )
Oczywiście odmówiłem.

Piątek rano
Następnego dnia, przysłali mi tą samą ofertę na służbowego maila, kiedy im odpisałem że nie oraz ze wczoraj dostałem od nich taka samom ofertę która odmówiłem, to przysłali mi kolejnego maila... z jeszcze większa kwota jako "na zachętę" ( tu mnie trochę zdenerwowali zdenerwowali )

Piątek popołudniu.
Dzwoni jakaś kobita ( nazwiska nie pamiętam ) znowu z tą oferta.
Jakimś cudem nie trzasnąłem słuchawką tylko powiedziałem co i jak i żeby więcej nie dzwonili.

Czekam teraz na poniedziałek co nowego wymyślą.

Ale teraz nasuwa się pytanie, skoro tak wciskają swoja ofertę, to najprawdopodobniej klienta maja gdzieś i liczą tylko na to aby mieć ich jak najwięcej. Kilkukrotnie widziałem podobne sytuacje i zawsze się tym kończyło ze z brokerem było coś nie tak.

Po tych telefonach generalnie odradzam tego brokera.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Zatrudnili nowych pracowników. Chcą się wykazać i taki mają pomysł. Pewnie najprostsze co mogą zrobić. Każdy ma prowizję od IB. Też się ostatnio zastanawiam na IronFX. Podobno regulacje należą do najostrzejszych, na ile to prawda to nie wiem. Broker raczej jest solidny, ale droższy stąd oferty wyższych prowizji i stąd nasilona kampania reklamowa na różnych stronach ;)
Od Traderów dla Traderów

yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: yot1 »

Akhh pisze:Zatrudnili nowych pracowników.
Ale i tak kontakt jest koszmarny, na czacie nie ma co liczyć na kogoś władającego po polsku, kontakt mialowy też jest nieciekawy. Kolorowa strona z krzyczącym bonusem to chyba troche mało.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

yot1 pisze:
Akhh pisze:Zatrudnili nowych pracowników.
Ale i tak kontakt jest koszmarny, na czacie nie ma co liczyć na kogoś władającego po polsku, kontakt mialowy też jest nieciekawy. Kolorowa strona z krzyczącym bonusem to chyba troche mało.
Przekażę uwagi. Coś mi się wydaje, że skupiają się na pozyskiwaniu nowych IB ;)

Jeśli możesz napisz na jakiego maila pisałeś, kiedy dostałeś odpowiedź, oraz w jakich dniach i mniej więcej godzinach (czy to np nie było w nocy ;) ) próbowałeś się skontaktować na czacie.

Na pewno się odniosą do tego. Jeśli mógłbyś napisać odrobinę więcej.

Pozdrowienia
Od Traderów dla Traderów

yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

Na czacie próby podejmowałem 2- 3 razy do południa (najaktywniejsi albo najliczniejsi są Azjaci ;-) ), a odpowiedzi na maile dochodziły po 2 dniach, ale nie zawsze teraz czekam od piątku , więc w razie jakichś problemów ewentualnym wyjaśnieniem może być różnie

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

yot1 pisze:Na czacie próby podejmowałem 2- 3 razy do południa (najaktywniejsi albo najliczniejsi są Azjaci ;-) ), a odpowiedzi na maile dochodziły po 2 dniach, ale nie zawsze teraz czekam od piątku , więc w razie jakichś problemów ewentualnym wyjaśnieniem może być różnie

Zaraz napiszę do nich i dam znać.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: MrYogi »

No i znowu dzwonili, upierdliwi są.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

MrYogi pisze:No i znowu dzwonili, upierdliwi są.
wiadomo już więc jakie mają priorytety

ODPOWIEDZ