OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

wszystkich tych których interesuje ten system najlepiej w momencie wejścia niech zrobią screena i dzieki temu sprawdzimy czy i jak często AC i AO zmieniają kolor...jeśli chodzi AO to prawdopodobieństwo zmiany koloru jest bardzo małe albo przynajmniej małe,AC niestety robi to troche częściej :?

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

No dokladnie - historia historia, a w real-time czesto bywa tak ze na ac jest czerwone swiatlo, po jakims czasie patrzyszna wykres i ac jest juz jak trzeba, tylko ze cena juz uciekla. I to jest nie tylko frustrujace, ale moze byc tez tragiczne w skutkach jak podlaczysz sie pod ruch a on sie skonczy, a ty nie masz miejsca na zabezpieczenie pozycji. Co prawda mnie podlaczanie raczej nie dotyczy, bo zawsze staram sie czekac na korekte, ale byla ze po korekcie kurs tylko drgnie w pozadanym kierunku i i tak szczyt zlapany.

Miniony tydzien byl ogolnie do dupy bo wiekszosc par stalo od wtorku, o w poniedzialek nie mialem kompa takze nie bylo jak zarobic (za to stracic od srody bylo jak, a jakze).
W zwiazku z tym opracowalem idee zeby nie grac w takim czasie, wydaje mi sie ze sluszna, jednak niestety na tyle nowatorska :D ze trzeba ja przelozyc na mq4.

Dlatego jak ktos choc troche zna sie na programowaniu fajnie gdyby zajrzal wlasnie do tego subforum - wspolnymi silami moze sie udac, a na pewno kazdy skorzysta :wink:

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

właśnie złapałem pierwsze wejście na USDJPY...na razie ładny shorcik sie wyklarował,zobaczymy czy cos sie zmieni... :)otwarcie nastapiło na 99.04

Dodano po 10 godzinach 53 minutach:

a więc mielismy przypadek że pokazane wejście na short usdjpy na 99,04 objawiło sie w postaci AC i AO koloru czerwonego świeczka jednak była typowo wzrostowa i nie spowodowała zmiany koloru na przeciwny (zielony),zresztą ta nastepna też nie...co swiadczy ze zmiana kolorów zachodzi gwałtownie np na publikowane jakies dane macro odbiegające znacznie od przewidywanych na co raczej wpływu nie mamy....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Ale tutaj byly male szanse na zmiane koloru. Takie istnieja gdy slupki maja podobna wielkosc a tam roznica byla wyrazna.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Yankee pisze:Takie istnieja gdy slupki maja podobna wielkosc a tam roznica byla wyrazna
to prawda ale takich przypadków znowu nie jest az tak duzo , ale obserwacji nigdy za dużo :wink: zreszta to jest związane z bardzo gwałtownymi zmianami nastrojów bo już nie wiem jak to inaczej wytłumaczyc

wojtazo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtazo »

Jesli dobrze rozumiem ta strategie to czy to wejscie (long) z dnia dzisiejszego jest dobre? Dodatkowo staralem sie wejsc w pozycje zgodnie z trendem D1 i na wykresie 4H szukalem dolka- poprawnie mi to wyszlo? Prosze o analize:)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

teoretycznie tak ale....masz platformę z XTB czyli naszą a tu działa czas GMT+1

ja korzystam z platformy rekomendowanej przez OzFx czyli ODL a tu czas działa GMT-1 więc momenty wejścia będą różne...

spójrz na swoje wejśćia i na moje...w tym przypadku opóźniony czas działa na moją korzyść bo kiedy ty wchodzisz ja już realizuje zysk z 1 LOTA... :)

ale może być w innym przypadku tak że moje wejśćie złapie SL natomiast ty wejdziesz w czysta pozycje , ale idea wejść jest dobra :)

wojtazo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtazo »

No mi zadzialaly stopy rowniez na pozycji krotkiej na usd/shf, ktora otwieralem ok 12 (wowczac ost kreska wskaznika AO byla czerwona). Chyba jednak te wejscia lepiej by wyszly na innej strefie czasowej:)
Swoja droga ciekawe czy ta strefa czasowa ma znaczenie rowniez dla innych strategii np dla gmma in color?

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Tym razem lepsza okazala sie gmt-1 jutro moze byc calkiem inaczej.
Moim zdaniem najlepiej wchodzic w sygnal jak najwczesniej...
Tu: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=5138 podalem brokerow z 4 stref czasowych na swieczki 4h jak znalazl, sprawdzasz co godzine, bo co godzine u jakiegos brokera zamyka sie swieczka 4h i wchodzisz w pierwszy sygnal. Ale to tylko dla tych co maja czas.
Dla tych co nie maja mozna tak samo robic co 2h, albo pozostac przy 4h.
Ale moim zdaniem szybsze wejscie ma duzo wiecej plusow, teoretycznie moze byc wiecej sl, ale lapanie wchodzenie na h4 po duzym ruchu moze sie okazac zlapaniem szczytu- nie ma szans na obrone. Tutaj szanse powinny byc wieksze.

Tylko propozycja bo sam nie gram obecnie na 4h

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Yankee pisze:Ale moim zdaniem szybsze wejscie ma duzo wiecej plusow, teoretycznie moze byc wiecej sl, ale lapanie wchodzenie na h4 po duzym ruchu moze sie okazac zlapaniem szczytu- nie ma szans na obrone. Tutaj szanse powinny byc wieksze.

Zgadzam się w zupełności... wejścia szybkie czyli w tym przypadku agresywne zdecydowanie lepiej opłacaja się w perspektywie wiekszości transakcji tak jak napisał Yankee po dużych ruchach nie ma co wchodzić bo "juz jest po ptokach" :wink:

ODPOWIEDZ