OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
waz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: waz »

luka...18 pisze:WItam
O to moja wersja systemu sami sprawdzcie ile zlych wejsc wskazniki odfiltrowaly :)
ZAznaczylem wejscia tylko ze wskaznikami i tylko te ktore byly by zgodne z moimi filtrami.
Czekam na opinie.

Pozdrawiam Łukasz

Ps. Zapomnialem dodac iz ta ostatnia pozycja nie jest dokonca taka zgodna poniewaz dokladnie na tej swieczce zostal przelamany gan.
Gdybys mogl skomentowac zamieszczony screenshot, bylibysmy bardzo wdzeczni. Jakie EMA, SMA, lub inne masz naniesione na wykresie glownym.

Pozdrawiam
Krzysiek

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Ehh zapomnialem usunac srednia sma jest tam niepotrzebna bo jak widac byly by tez wejscia niezgodne z nia.

Sorki na tym screenie nie ma zadnych srednich jedynie gan i din_fibo

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

jako sam szkielet zasad strategii OzFx jest bardzo dobry i nie ma co w nim manipulować,natomiast odfiltrowywanie poszczególnych wejść jest jak najbardziej na miejscu, a jakich my filtrów uzyjemy to zależy od naszej wobraźni kreatywnośći , ważne by sprawdzało się w praktyce i miało jak największą skuteczność i przynosiło zadawalające profity :D

bardzo dobrze że przedstawiane są tu różne metody filtrów... :D Im więcej tym będziemy mieli większy zakres możliwości uzyskania bardzo dobrych rezultatów.. :D

Pozdrawiam..

P.s właśnie minął mi roczek od kiedy na stałe zadomowiłem się na naszym zacnym forum :lol:

Awatar użytkownika
shakindudi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shakindudi »

luka...18 możesz zamieścić tego indyka VQ, szukałem go na tsd ale nie moge znaleźć :(

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Przyklad zagrywki odfiltrowanej przez moje wskazniki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
shakindudi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shakindudi »

Ok już mam. W załączniku do pobrania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

luka...18 pisze:Ehh zapomnialem usunac srednia sma jest tam niepotrzebna bo jak widac byly by tez wejscia niezgodne z nia.

Sorki na tym screenie nie ma zadnych srednich jedynie gan i din_fibo
Mógłbyś zamieścić tutaj te dwa wskaźniki?

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

przeglądałem sobie ostatnio kilka par uzywając sysa Ozfx sqeeza....i doszedłem do wniosku że kilka dobrze zapowiadających się transakcji osiągnęła 1 lota po czym całkowicie się cofnęła i zamknęła nam 2 loty pozostałe na - 100 pipsów z czego całkowity bilans transakcji wyniósł - 50 pipsów nie stosując BE i plus + 50 pipsów stosując BE...

ale pozostawiając tylko 1lota (grając tylko tym lotem bylibyśmy na ładnym plusie), z drugiej jednak strony jesli trafi sie dobry ruch to kończymy niestety tylko na +50...

więc zacząłem zmieniać wejśćia i tak...

gramy tylko 2 lotami 1lot= Sl=50 i tp=50 2lot=SL=50 tp=200 (grajac mini lotami ustawiamy 1 pozycje na 0,2 lota ),nie korzystając z BE (czasami na prawde przeszkadza to przesuwanie i zbyt szybko wychodzimy z rynku po złapaniu SL) po osiągnięciu 1 pozycji mamy 100 $ i bez wzgledu na wynik końcowy zawsze będziemy mieli min 50 $,
całkowity stosunek TP/SL wynosi 300/150$ czyli 2...
wrzuciłem to na wejścia i efekt jest bardzo dobry póki co...można było grając w ten sposób bardzo dużo zarobić....jutro postaram się przedstawić te założenia na niektórych parach... :)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

bawi się może ktoś EA do tego systemu,nie znam się na automatach ale
dla zainteresowanych podaje 2 nowe EA dla wejśc agresywnych i bardzo agresywnych,może się komus przyda :D

http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1206587177

http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1206587177
:)
Ostatnio zmieniony 27 mar 2008, 23:03 przez jaguarII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

nom :o mozna będzie jakieś backtesty szybkie przeprowadzić,trzeba to przejrzeć...

Dodano po 21 godzinach 44 minutach:

no więc zidentyfikowałem najmocniejsze wejścia i zrobiłem backtesta manualnego na mojej ulubionej parze GBPUSD...od 01.01.2008 do dziś 28.03.2008

wejścia bez zadnego filtra

grając w myśl zasady MM oziego (bez BE)
przeprowadziłem 22 transakcje z czego 13 było trafnych na (+) i 9 nietrafnych na (-)
GBPUSD
a więc nasze

WIN%= 59%
P/L = 1665/750 a więc wyszło RR=2,2 :1

a teraz szczegóły wyliczeń:
13 transakcji które zakończyły się na plusie oznacza że po zakonczeniu transakcji ( po 3 locie) pipsy miały wartość dodatnią
9 transakcji które zakończyły sie na minusie oznacza że po zakończeniu transakcji po 3 locie pipsy miały wartość ujemną

i tak:

9 nietrafnych
- 3 razy zaliczony SL (1lot= -50 2lot=-50 3lot=-50), 3X(-150)= -450
- 6 razy zaliczony 1lot = 1TP (1lot=+50 2lot=-50 3lot=-50) , =6X(-50)= -300 2lot i 3lot został złapany przez SL
13 trafnych
- 8 razy zaliczone 1lot i 2lot(1lot=+50 ,2lot=+100 ,3lot=-50) 8X100=800 3lot złapał SL
- 5 razy zaliczone łącznie 3loty (1lot=+50,2lot=+100,3lot=115) (5X150)+115=865 3lot jest sumą 5 wyjść w myśl reguł MM OzFX

tak więc system nie jest zły...wejścia nie były rozróżnaine na agresywne ani konserwatywne, :wink: mam nadzieja ze sie nie pomylilem w szacowaniu odpowiednich wejsc

ODPOWIEDZ