BO & FBO
Re: BO & FBO
Mam nadzieję że uda Ci się z tym ejkiem, ja dzisiaj chyba odpuszczę chyba że coś się trafi jakiś skalp, jak widać wszystko zrobili tak jak trzeba można jeszcze było wczoraj esy trzymać na ejku i gbp/jpy poszli dużo dalej, a teraz to aż strach wchodzić po wczorajszym dniu w up, jak dadzą lepsze potwierdzenia to może na ejka się skuszę ale narazie pasuję odpoczywam po wczorajszym 

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
aha i jeszcze jedno wiesz dlaczego z ejka bym zrezygnował na razie bo zobacz co jest na edziu, miejsce gdzie dążą jest aż nadto widoczne więc dzisiaj pewnie s na edziu, więc mogą na ejku konsolę zrobić lub przebić to miejsce, no nic zobaczymy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Brawo panowie, cieszę się że idzie Wam dobrze!

Trader1 pisze:dużo można się nauczyć od ciebie, i jakoś psychicznie lżej w terjdy się wchodzi
A co jeżeli tak naprawdę nigdy nie potrzebowaliście mnie ani moich rad, a jedynie odrobinę wiary i pewności siebie?czerwinek pisze:Thorez nie wiem czemu ale jak coś napiszesz na forum do fx staje się dla mnie o wiele łatwiejszy

"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"
Wiara i pewność swoją drogąThorez pisze:
A co jeżeli tak naprawdę nigdy nie potrzebowaliście mnie ani moich rad, a jedynie odrobinę wiary i pewności siebie?

Wczoraj tak byłem pewny swoich wejść że nawet jak początkowo było na minusie to wiedziałem że będzie dobrze, po prostu nie widziałem innej drogi, zero paniki miałem przy trzymaniu pozycji i o to chodzi, najważniejsze to czuć się komfortowo w swoich zagraniach.
Ale gdybym nie przeczytał kilakanaście razy Twoich wpisów w strategiach ZL to raczej nigdy bym nie zrozumiał o co chodzi w tym wszyskim. Aktualnie wiem już jak to wszystko działa i dalsze losy zależą już tylko ode mnie, ale cudów na fx nie ma zawsze robią to co mają robić.
Jeszcze do Tradera, tak przejrzałem kilka par i eur wygląda mi na dalsze spadki, wiec miej rękę na pulsie, ja malutką pozycją wszedłem na eur/cad sell spróbuję na jakiś może dłuższy trade się załapać i zobaczę czy dam radę trzymać. cell ok 200 pipek

Będę oglądał jak coś pójdzie nie tak to zamknę. narazie H1 wygląda dobrze. Będę trzymał rękę na pulsie dzięki.
- DonForex:-)
- Gaduła
mógłbyś pokazać swoje wejście na ejkuczerwinek pisze:Thorez nie wiem czemu ale jak coś napiszesz na forum do fx staje się dla mnie o wiele łatwiejszy, dzięki
Dzisiaj piękny dzień, chyba jeden z najlepszych w ostatnim czasie. Nie będę wszystkich wejść pokazywał bo jeszcze dużo dało zarobić eur/jpy i załuję że na edzia się nie załapłem bo brakowało mi jednej rzeczy. jak widać robią na rynku to co mają robić, oczywiście ejek jak eur/cad widzę dużo dalej TP ale trzeba mieć cierpliwość aby długo trzymać ja biorę co moje z dzisiaj na eur/cad na w1 ładnie widać cell gdzie będą szli.

"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
ogólnie nie prowadzę pozycji, rzadko przestawiam na BE, chyba, że naprawdę nie mogę być albo przy kompie ale przy komórce bo dużo zagrań kontroluję z komórki, z regułu jak wszystko idzie OK to dokładam pozycję
Powiem Ci ogólnie tak według mnie wejście nie jest super ważne, choć ważne jest aby czuć się komfortowo w zagraniu. Ale najważniejsze to jest wiedzieć gdzie idą i po co idą. Jeżeli wiemy to można wchodzić każdy już według własnego uznania, wiadomo im precyzyjniej tym lepiej
Ale wszystko też zależy od stanu konto i kto na co może sobie pozwolić i jak trzymać długo pozycję.
wejście w załączniku, jeżeli chodzi o pytanie czemu tam, to odpowiedź jest wyżej, na drugim koncie miałem jeszcze gdzie indziej wejścia i trochę po gorszej cenie, ale sl był tam gdzie miał być w razie czego..
Aha jeszcze jakby doszli to tej kreski co wyżej maiłem narysowną trochę po SL to jeszcze bym załadował kolejną pozycję ale nie doszli więc grałem tym co już miałem.
Powiem Ci ogólnie tak według mnie wejście nie jest super ważne, choć ważne jest aby czuć się komfortowo w zagraniu. Ale najważniejsze to jest wiedzieć gdzie idą i po co idą. Jeżeli wiemy to można wchodzić każdy już według własnego uznania, wiadomo im precyzyjniej tym lepiej

wejście w załączniku, jeżeli chodzi o pytanie czemu tam, to odpowiedź jest wyżej, na drugim koncie miałem jeszcze gdzie indziej wejścia i trochę po gorszej cenie, ale sl był tam gdzie miał być w razie czego..
Aha jeszcze jakby doszli to tej kreski co wyżej maiłem narysowną trochę po SL to jeszcze bym załadował kolejną pozycję ale nie doszli więc grałem tym co już miałem.
Czerwieniek miałeś nosa 

E tam.. dobrze że wyszedłeś.Trader1 pisze:Czerwieniek miałeś nosa
TaTrader1 pisze:Będę oglądał jak coś pójdzie nie tak to zamknę. narazie H1 wygląda dobrze. Będę trzymał rękę na pulsie dzięki.
Tak się przyglądam i zastanawiam nad tym co napisałeś, ale H1 wygląda według mnie średnio dobrze, tzn. zrobili engolfa i co i nic więcej. Jeżeli mieliby iść up na M15 (M5) powinni jakieś solidne momentum zrobić i potem potwierdzać kierunek, tutaj nic miejsca nie miało takiego.
Wiem, żę człowiek mądry po fakcie, ale jeżeli miałbym ryzykować duże pieniądze to na pewno bym tam nie wchodził.
Ja dzisiaj ryzykuję małe pieniądze ale jak się trafi trade to i tak można dużo ugrać.
Aktualnie siedzę cały czas w eur/cad i eur/usd wszedłem po PB z M15 zobaczymy co z tego będzie.
Na eur/cad chciałbym dłużej potrzymać ale nie wiem czy dam radę, bo niedługo edzio może trochę odreagować, więc nie wiem jak to zrobią na eur/cad aby dojść do mojego TP

Daję zrzut z W1 tam ładnie widać gdzie idą, ale po drodze jeszcze masa problemów co widać na H1

Czerwieniek wiesz patrząc na H4 to tez up niezbyt to wyglądało ale to historia, uparłem się na te up od początku tygodnia i jak zobaczyłem H1 to wszedłem... wyszło jak wyszło...
Trudno chwila przerwy się należy
Powodzenia.. później zajrzę jak ich okroiłeś:)
Dzis - 40 pipek ... swoja droga widziałem już ze nie idą w moja stronę , ale miałem nadzieje, ze podejdą jeszcze trochę up żebym mógł zamknąć z mniejsza strata... dlatego tyle w plecy
zapomniałem .Wszedłem tez w eurcad tam ugrałem 10 pipek i zamknąłem bo idę do swoich spraw wiec -30.
Następny trad penie jutro dziś nie mam werwy już
Trudno chwila przerwy się należy

Powodzenia.. później zajrzę jak ich okroiłeś:)
Dzis - 40 pipek ... swoja droga widziałem już ze nie idą w moja stronę , ale miałem nadzieje, ze podejdą jeszcze trochę up żebym mógł zamknąć z mniejsza strata... dlatego tyle w plecy
zapomniałem .Wszedłem tez w eurcad tam ugrałem 10 pipek i zamknąłem bo idę do swoich spraw wiec -30.
Następny trad penie jutro dziś nie mam werwy już