BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Fajnie, że się odezwałeś Thorez, wiesz trzeba mieć cierpliwość do grania od początku tygodnia czekałem na ten trade ale zabrakło mi cierpliwości co wszedłem w trade to robili silną nawrotkę i tak dalej SL by wytrzymał ale cierpliwość nie wytrzymała, jak dla mnie trade oczywisty a do dupy trader.
Mógłbyś napisać dlaczego tam wszedłeś a nie dużo wcześniej, ja zaznaczyłem strzałkę gdzie mnie więcej wchodziłem, oczywiście jakbym trzymał to bym wygrał ten trade ale nie trzymałem, zastanawiam się tylko czemu tak późno wchodziłeś czy było tam jakieś potwierdzenei na niższych interwałach?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

Oj tak, cierpliwość jest bardzo ważną cechą, jak mawiał TRO "trading is waiting". Wynika z doświadczenia i umiejętności panowania nad emocjami, ale dosyć szybko można się jej nauczyć, wystarczy że się jest przekonanym o słuszności działania :)
Ja planowałem to wejście kilka dni, nie było tam szczególnie dobrych potwierdzeń, albo wręcz był ich nadmiar tak że były i potwierdzające i zaprzeczające. Nie wchodziłem w poniedziałek z powody bank holiday w USA i tylko dla tego :D
Poza tym Twoje miejsce jest lepsze, ale za cenę dłuższej pozycji / większej cierpliwości.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Thorez, mógłbyś napisać dlaczego na wykresie H4 tę linię przerywaną poprowadziłeś od takiego punktu a nie od tej świczki wcześniej która spadła niżej?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

DonForex:-) pisze:Thorez, mógłbyś napisać dlaczego na wykresie H4 tę linię przerywaną poprowadziłeś od takiego punktu a nie od tej świczki wcześniej która spadła niżej?
Można by było też od niej to namalować, to nie ma większego znaczenia. Ten obrazek powstał dla Was i ma na celu zwrócenie uwagi na FBO, nic więcej... ja podczas analizy czy wchodzenia nie mam nawet jednej kreski na wykresie :D
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Thorez pisze: ja podczas analizy czy wchodzenia nie mam nawet jednej kreski na wykresie :D
I Chuck ma być...
:lol:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

jedna pozycja zakończona na gbp/jpy na pewno dane pomogły trochę chociaz dobre dane były dla GBP a tu zjazd, wyszedłem bo może trochę odbić od tej świecy na up ale docelowo target większy może dadzą jeszcze wejść, czaję się jeszcze na eur.cad na sell i edka na sell

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Ładnie czerwinek, zastanawiam się tylko czemu tak późno?
Czy może sugerowałeś się w głównej mierze mniejszymi TF'ami niż H4? Dla mnie na H4 ładnie wygląda ta ZL nieco powyżej Twojego wejścia :D

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

muszę przyznać że już nie obserwowałem jakoś tej pary w tym tygodniu, ale ejka widzę na mocny spadek do BO, i od razu sprawdziłem gbp/jpy i ładnie wszystko wygląda z H4, oczywiście wejście mogłoby być przy lepszej analizie dużo wcześniej,
szczerze przyznam że najelpiej mi wychodzą trade nie tam gdzie się biją na samej gorze lecz jak już wszystko się wyjaśni i widać gołym okiem gdzie idą i wtedy bez nerwów można wejść :)
na gbp/jpy ja mimo wszystko widzę dalsze spadki tam gdzie mam brązową kreskę tam jest fajne BO z D1 i pewnie do niego będą dążyć

A tak jeszcze z innej beczki, Radoslav pamiętasz usc/cad o którym pisałeś kilka stron wcześniej miałeś nosa, ja jakby zrobili to co pisałem to też bym wchodził w longa a tak to poszli beze mnie.

Bartek jak tam gbp/cad udało coś się zostawić z zysku? Wczoraj było piękne miejsce na sell nie widziałem ale że aż tak zlecą?
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 11:44 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

czerwinek pisze:jedna pozycja zakończona na gbp/jpy na pewno dane pomogły trochę chociaz dobre dane były dla GBP a tu zjazd, wyszedłem bo może trochę odbić od tej świecy na up ale docelowo target większy może dadzą jeszcze wejść, czaję się jeszcze na eur.cad na sell i edka na sell
Hej czerwinek,

opisałbyś co skłoniło Cie do S w tym miejscu?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

W tym konkretnym miejscu to nie, ale ogólnie dla mnie jest jeden kierunek w tym momencie, przynajmniej tak to widzę kierując się analiza z wyższych interwałów, wejście już według uznania, według mnie trochę teraz skorekcę tam gdzie przebili te BO z H4 i dalsza jazda w dół ale rynek pokaże

ODPOWIEDZ