BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Post autor: czerwinek »

No zobaczymy jak z tym ejkiem wyjdzie, rynek powie gdzie chce iść edek nie za bardzo na wzrosty wygląda więc zobaczymy jak ejek na to zareaguje, ja aktualnie będę obserwował gbp/cad i gbp/aud w piątek wchodziłem w gbp/cad fajnie dał zarobić.
Ale aktualnie w fajnym miejscu na g/c zrobili objęcie na D1 dodatkowo dywergencja bardzo fajna. Poza tym na wielu parach wydaje mi się że gbp będzie rosnął, tylko kabel słabo wygląda ale większość par na usd gorzej wygląda aktualnie :) Także ogólnie będę przeglądał pary z GBP i szukał longów jak dobrze się wejdzie to gbp naprawdę daje dużo zarobić ma silne ruchy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Trader1 »

Jeszcze do ejka zaznaczyłem poziom który musi zostać przebity, żeby mogło być wzrostowo,
aktualnie jesteśmy na ZL spadkowym, najchętniej widział bym male up, później reakcja w dol do ZL wzrostowego i duże
UP.
Jeżeli nie przebija tej ZL spadkowej, będę myślał dalej.

Nie wykluczam tez innego scenariusza, analiza w euryjpy h4 down. wszystko może się zdarzyć... Trzeba uważać na szczegóły :)

Ja jednak bardziej jestem za up.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Sildra »

Ciekawie wygląda EUR/USD. Dobre momentum na świecy piątkowej i ładny pinbar z ZL H1 up. Na sesji azjatyckiej nie chcieli zejść niżej.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

tez obserwuję jedną pozycją wsiadłem w to już, wszedłem również w GBP/CAD ale ciut za wcześnie czekam aktkualnie na potwierdzenie i obserwuję

EDIT:
nie cierpię normalnie takiego zachowania do TP było nie daleko a oni musieli zawrócić :) Aktualnie trzymam cały czas longi, na edziu do 393 i jeden do 425 ale zaraz jak zaczęli ruszać ponownie up to przestawię na BE, bo tu początek a człowiek straci zbyt dużo zrowia :)
Mój GBP/CAD w miarę fajnie się podnosi liczę tutaj na duży zysk chociaż gbp ciągle mnie zaskakuje,
dodatkowo wszedłem w gbp/aud podobna sytuacja co na gbp/cad

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

wczoraj mnie strasznie edzio wkurzył tyle już zysku było a wyszło na 0, na szczęście gbp/cad dał zarobić, docelowo licze na dalsze wzrosty

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: bartek1916 »

Weszlismy w tym samym miejscu :) Ogolnie fajny setup. Ja mam SL na plusie i jeszcze trzymam.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

no jak widać opłacało sie:)
Gratki ja to zawsze coś spieprzę bałem się trochę tego PB z H4 ale tak czułem że nie ma on znaczenia to była zwykła korekta
Ja już nie wchodzę na razie bo na górze nie lubię

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: bartek1916 »

No dosyc wymowny byl ten PB i to przy oporze. Ale w mojej strategii glowny nacisk klade na zarzadzanie pozycja wedlug systemu MM ze stalym TP. Zrobilem ostatnio sporo testow setupow i statystyka lepiej wychodzila.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Trader1 »

Ja dopiero siadłem przed komputer :) Czaje się na korektę na euro cad, ciężko jest mu się piać do góry :) przydało by się troszkę w dol i dopiero później do góry.. Zobaczymy obserwuje może coś będzie z tego.
Niestety znów pozna pora, zastanawiam się czy nie ustawić sell stopa.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Post autor: Thorez »

Wrzucam wejście bo dawno tego nie robiłem :D
Jak widać wszystko działa jak dawniej, a ja nadal robię to samo.
Zauważyłem że próbujecie sił na różnych parach, nie bardzo rozumiem w jakim celu, jedna para w zupełności wystarcza nawet najbardziej zachłannemu traderowi. Sam od zawsze korzystam z EU dlatego że mam dwie sesje w ciągu jednego dnia, a płynność jest spora. Jeśli mam wolny czas pomiędzy długoterminowymi wejściami, skalpuję... nie wiem skąd macie czas na obserwację kilku par :D
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

ODPOWIEDZ