GMMA in Color
Poprzedni dołek/szczyt to dobre rozwiązanie pod warunkiem ze szukasz sygnalów odwrócenia trendu na niższym interwale.Wtedy SL moze byc nawet 20 pips.Jeśli natomiast chcesz grać tylko na dziennych to musisz sie wtedy liczyć ze SL ponad 100 co i tak się opłaca bo TP przy interwale dziennym to ponad 400 pipsów.Grając tylko na interwale dziennym dobry SL jest gdy w trendzie wzrostowym ustawiasz go pod swieczka przebijającą poprzedni szczyt.Caly czas mam na mysli E/U bo praktycznie tylko na tej parze gram.Innych par czy towarów nie obserwowalem pod kątem tej strategii.
Dwie srednie exp. 80 oraz 100 okresowa oto caly template:-)Oczywiscie pokazuja sie tylko w okresie 1d bo tylko wtedy wyznaczasz trend.Ta strategia jest dla ludzi ktorzy nie maja czasu siedziec przed kompem, a na prawde zyskowna transakcje (mam na myśli ponad 400pips) bedziesz mial raz na ok 2 miesiące na wiekszosci par.Wlasciwie to nie strategia tylko wyznacznik trendu a to polowa sukcesu.Teraz znajdz cos co Tobie bedzie odpowiadalo jako lapacz extremów.Jak znajdziesz to sie podziel bo ja tez ciągle szukam lepszych rozwiazan:-)Nie wiem czemu ale nie moge wyslac template.pokazuje mi sie komunikat "Rozszerzenie tpl jest zabronione" dlatego wysylam gifa zebyz zobaczyl jak to u mnie wyglada
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja, jako łapacza extremów, używam %Williamsa(5) na niższym TF (w tym przypadku będzie to H4). Jak na D1 trend jest buy, to czekam kiedy %W wejdzie w strefę poniżej -70, to zaczynam polowanie i otwieram nową pozycję buy, gdy cena przebije H na poprzedniej świecy. Gdy trend jest sell, to czekam aż %W wejdzie powyżej -30, to otwieram pozycję sell, gdy cena przebije L poprzedniej świecy.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
SL na min(Low[1], Low[0]) - 1p lub max(High[1], High[0]) + 1p w zależności od kierunku.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.