czyli na przyklad jesli mamy otwarta pozycje dluga, to uzywajac support and resistance, SL stawialbys tam gdzie jest jest lokalne support, a zamykal pozycje tam gdzie jest resistance?wolczara pisze:Przekroczyć może, ale daje np. informację w którym miejscu powinieneś zamknąć pozycję, lub postawić SL
Po krótkiej obserwacji szybko idzie zrozumieć o co chodzi
GMMA in Color
Nie no, nie pomylilem supportu i resistance, bo piszac posta myslalem, ze support jest na dole i od niego cena "odbija sie" do gory, a resistance na gorze, czyli chyba prawidlowo. Moglem tylko nie wiedziec jak stosowac wskaznik sam w sobie, ale to chyba nie dziwi, bo wlasnie o to sie pytalem... (no chyba, ze ten wskaznik w MQ4 rysuje resistance na dole, a support na gorze)? Nie wiem, bo go jeszcze nie odpalalem na wykresie...
Jacas tutaj masz opis o co chodzi z wsparciem i oporem, stronę sobie warto zapisać, bo jest sporo napisana, fakt - lakonicznie. Natomiast o ChandlerStop było na forum już wielokrotnie, po prostu musisz sam poszukać jeśli nikt Ci nie znajdzie. Może to mało dydaktyczne, moje podejście, ale wg mnie na prawdę nie warto zajmować się tymi ChandlerStop.
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność
albo jakis niewyspany jestem albo nie widze linka do strony z opisem support and resistance? ;-)nasedo pisze:Jacas tutaj masz opis o co chodzi z wsparciem i oporem, stronę sobie warto zapisać, bo jest sporo napisana, fakt - lakonicznie. Natomiast o ChandlerStop było na forum już wielokrotnie, po prostu musisz sam poszukać jeśli nikt Ci nie znajdzie. Może to mało dydaktyczne, moje podejście, ale wg mnie na prawdę nie warto zajmować się tymi ChandlerStop.