GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jacas »

wolczara pisze:Przekroczyć może, ale daje np. informację w którym miejscu powinieneś zamknąć pozycję, lub postawić SL
Po krótkiej obserwacji szybko idzie zrozumieć o co chodzi
czyli na przyklad jesli mamy otwarta pozycje dluga, to uzywajac support and resistance, SL stawialbys tam gdzie jest jest lokalne support, a zamykal pozycje tam gdzie jest resistance?

szubi
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: szubi »

Jacas, nie to żebym sie czepiał, ale człowieku, zacznij od podstaw,
wsparcie i opór, myslisz ze co zapoznasz sie z tym systemem i bedziesz trzepał kase,

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nie no, nie pomylilem supportu i resistance, bo piszac posta myslalem, ze support jest na dole i od niego cena "odbija sie" do gory, a resistance na gorze, czyli chyba prawidlowo. Moglem tylko nie wiedziec jak stosowac wskaznik sam w sobie, ale to chyba nie dziwi, bo wlasnie o to sie pytalem... (no chyba, ze ten wskaznik w MQ4 rysuje resistance na dole, a support na gorze)? Nie wiem, bo go jeszcze nie odpalalem na wykresie...

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

Jacas tutaj masz opis o co chodzi z wsparciem i oporem, stronę sobie warto zapisać, bo jest sporo napisana, fakt - lakonicznie. Natomiast o ChandlerStop było na forum już wielokrotnie, po prostu musisz sam poszukać jeśli nikt Ci nie znajdzie. Może to mało dydaktyczne, moje podejście, ale wg mnie na prawdę nie warto zajmować się tymi ChandlerStop.
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Chandelier sam w sobie nie jest zly, ale do gmma nadalby sie jak grasz na m30 lub wiecej, a raczej malo osob tak robi. Na mniejszych TF nie widze sensu go uzywac

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

Yankee toteż właśnie ;) no ale są i tacy co grają na szerszych TF
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

nasedo pisze:Jacas tutaj masz opis o co chodzi z wsparciem i oporem, stronę sobie warto zapisać, bo jest sporo napisana, fakt - lakonicznie. Natomiast o ChandlerStop było na forum już wielokrotnie, po prostu musisz sam poszukać jeśli nikt Ci nie znajdzie. Może to mało dydaktyczne, moje podejście, ale wg mnie na prawdę nie warto zajmować się tymi ChandlerStop.
albo jakis niewyspany jestem albo nie widze linka do strony z opisem support and resistance? ;-)

Awatar użytkownika
wolczara
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wolczara »

Yankee pisze:Chandelier sam w sobie nie jest zly, ale do gmma nadalby sie jak grasz na m30 lub wiecej
hmm ... z powodzeniem stosuję go również na M5 :-)
Ważne jest by nigdy nie przestać pytać.
Albert Einstein

mdeska
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mdeska »

koledzy jak interpretuje sie Chandelier?

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

panowie czy obok takich wskażników jak stoch który był zapodany przez FXlamera i MACD można stosowac jakieś inne... :o
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

ODPOWIEDZ