Na początek parę słów wstępu.
Foreksem zainteresowałem się niecały rok temu, na forum pojawiłem się w maju. Od tamtego czasu próbuję swoich sił ale w większości była to gra bez jakiegokolwiek planu/strategii/systemu. Czyli droga donikąd.
Mniej więcej od 2-3 miesięcy staram się stworzyć własną strategię podpatrując innych. Głównie śledzę dzienniki Klonmarcina i Czerwinka.
Dziennik zakładam po to aby jakoś się zdyscyplinować i ogarnąć bo mam sporo problemów, poczynając od wiedzy i doświadczenia, a kończąc na bardziej psychologicznych, typu granie na pałę byle grać i się odkuć.
To moje granie na pałę nazwałem syndromem SLS/LSL czyli błyskawiczne zmienianie decyzji i otwieranie przeciwstawnych pozycji bez zastanowienia, pod wpływem emocji

Celowo też załączam w podpisie moje konto na myFxbook, żeby czarno na białym pokazać co robię.
Celowo nie zakładam nowego konta, żeby dać sobie kopa i pokazać jak nieogarnięta jest moja gra jak do tej pory.
Może jak zrobię sobie publicznie trochę wstydu wejściami z d**y to trochę się ogarnę

Zamierzam publikować (wieczorami) moje wejścia, z opisami co, jak i dlaczego. Do tego analizy.
Nie ukrywam, że bardzo liczę na Wasze komentarze, rady i podpowiedzi bo widzę, że DA SIĘ ale trzeba ciężkiej pracy i dyscypliny.
Jeśli chodzi o zasady mojej gry to stworzyłem sobie na papierze zarys strategii opartej o ZL, S/R i S/D. Głównie po lekturze dziennika Klonmarcina, który dość szczegółowo opisał swoją grę. Rzadko ale zdarza mi się korzystać też z LT.
Analizę robię na TF od W1 do m15, wejść szukam na m15.
Co jest sygnałem? Formacje PA, wygląd świec -pinbary, młotki itp, najlepiej jeśli wystąpią w okolicach ZL, S/R czy S/D.
Wejścia głównie rano, staram się szukać okazji w okolicach pełnych godzin.
SL zawsze 15p
TP tuż pod/nad ważnymi poziomami, zawsze ciut mniej dla komfortu psychicznego.
Grę kończę po zaliczeniu 3 SL w ciągu dnia. Taką zasadę przyjąłem, żeby okiełznać te najgorsze zwyczaje odgrywania się.
To chyba tyle tytułem opisu. Myślę, że w ten weekend zamieszczę jeszcze kilka moich wejść z czw/pt z opisem.
Całość mojej gry do wglądu na myFxbook - jak do tej pory jest to raczej wielki fail. Mam zamiar to zmienić.