Po nitce do kłębka (sukcesu)
Re: Po nitce do kłębka (sukcesu)
S na eurgbp po 0.86707, tp 0.86067.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamknąłem z ręki -2.1p bo Rozpoczęła się nowa h4, która nie ma górnego cienia, poza tym eurusd rozpoczął ruch w górę.MaciejK pisze:S na eurgbp po 0.86707, tp 0.86067.
W tym tygodniu możliwie spokojna gra..
Jestem w L na AUDUSD po 1.04616, tp 1.05230.
Jeśli chodzi o EURUSD to będę szukał L w okolicach 1.3009. Zaznaczone na zrzucie
EDIT:
AUDUSD zamknięte z ręki -3.3p dobrze zrobiłem.
Poziom na EURUSD dla poszukiwań L złamany więc nieaktualny. Na razie nie mam pomysłu jak grać więc pass.
Jestem w L na AUDUSD po 1.04616, tp 1.05230.
Jeśli chodzi o EURUSD to będę szukał L w okolicach 1.3009. Zaznaczone na zrzucie
EDIT:
AUDUSD zamknięte z ręki -3.3p dobrze zrobiłem.
Poziom na EURUSD dla poszukiwań L złamany więc nieaktualny. Na razie nie mam pomysłu jak grać więc pass.
Wreszcie coś... udany trade, wyczekane wejście z jasnymi spełnionymi warunkami. Mogłem tylko lepiej zabezpieczyć pozycję, 2p wyżej i byłbym cały czas w grze. Trudno. Ten trade równoważy mi straty z dzisiejszych poszukiwań L na eurusd i eurjpy + mały zysk. Szkoda, że tak mało takich wejść.
Muszę coś pogrzebać w myfxbook, bo widzę że nie chce się aktualizować.
Muszę coś pogrzebać w myfxbook, bo widzę że nie chce się aktualizować.
Gratulacje wejścia !
Mnie niestety nie było przy kompie, setup piękny był
Oby tak dalej,
Pozdrawiam, Midas
Mnie niestety nie było przy kompie, setup piękny był

Oby tak dalej,
Pozdrawiam, Midas
Aktualnie L na eurusd 1.27910, tp 1.2837. Sl 6p.
EDIT: Pozycja padła na BE +2, niestety próbowałem dokładania i kolejna na -11. Póki co całość na -9p i nie wiem co dalej. Nie chcą rosnąć, na eurjpy też odwrót. Na razie czekam.
EDIT: Pozycja padła na BE +2, niestety próbowałem dokładania i kolejna na -11. Póki co całość na -9p i nie wiem co dalej. Nie chcą rosnąć, na eurjpy też odwrót. Na razie czekam.
Dzisiaj +16.8p i koniec grania bo już kompletnie nie wiem co dalej może się stać i nie chcę pałować.
W zrzucie moje dzisiejsze wejście.
W zrzucie moje dzisiejsze wejście.
Na tym wykresie niewiele widac. No i kupowales mimo ze EUR USD zaliczyl wczoraj zwale na 85 punktow. Dosc ryzykownie. Za to sell ok.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.
Wytłumaczę dlaczego celowałem dziś w L.zealot pisze:Na tym wykresie niewiele widac. No i kupowales mimo ze EUR USD zaliczyl wczoraj zwale na 85 punktow. Dosc ryzykownie. Za to sell ok.
Doszliśmy do ZL up na W1 i można było spodziewać się jakiejś reakcji, pytanie skąd. Cena kręciła się pod tą ZL, więc za poziom gdzie szukałbym L przyjąłem lokalny High - widać na moich zrzutach h1 i m15.
Patrząc na mój zrzut m15 pierwszy kontakt z tym poziomem to ukłucie przez pb, potem słabe momo, zamknięte nad poziomem i powolny powrót ceny pod poziom. Po powrocie ceny nad poziom wszedłem w L.
Potem kolejne wejście, lipne, bo wszedłem prawie na szczycie - SL.
I następne - BE.
Dla jasności mojego spojrzenia wrzucam zrzuty.
- klonmarcin
- Maniak
To, że grał L nie było ryzykowne - natomiast to kiedy grał już bardziej.zealot pisze:No i kupowales mimo ze EUR USD zaliczyl wczoraj zwale na 85 punktow. Dosc ryzykownie
Nie było bardzo ryzykowne granie L ponieważ:
MaciejK pisze:Doszliśmy do ZL up na W1 i można było spodziewać się jakiejś reakcji
Za punk wyjścia przyjmij otwarcie londynu - czyli 9 czasu polskiego.MaciejK pisze:pytanie skąd

online photo storage
W pierwszym rzucie skupiaj się zawsze na ocenie w jakim kierunku chcą iść a dopiero potem szukaj miejsc na wejście.
Zauważ ile razy robią taki numer na h4 jak dzisiaj - najpierw spadek i długi dolny cień - potem ruch w górę i to wszystko na świecy h4 z otwarcia londynu.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...