Szczyl kontra starzy wyjadacze
Re: Szczyl kontra starzy wyjadacze
Zagralem dzisiaj pozycje na demo. I troche sie zdziwilem, bo ustawilem stopa na te 5 pipsow. Nie dotkneło mi stopa, a pozycja już zamknięta. Rozumiem ze broker sam zamyka, bo spread chyba 3 pipsy mam na USDCHF. Chyba lepiej ustawic stopa wyżej( w razie nagłych strzałów) i zamykać recznie, bo wychodzi ze stopa mam tylko na 2 pipsy.
Czy ktoś może polecić jakies ciekawe materiały szkoleniowe lub tez książke o swing tradingu ?
Od poniedziałku ruszam na nowo z fx. Opracowałem pewien schemat wejść, który daje zysk. Dopłaciłem troche pieniędzy do konta co daje łaczna sume 1500zł. Broker cały czas ten sam Bossafx.
Wstępne założenia.
SL max 10 pipsów - minimum 6
Target minimum 20 pipsów
Pary walutowe;
EUR/USD, GBP, CHF, JPY
USD/AUD, CHF, NZD, GBP, JPY
Day Trading , PA
15M/ 1H
- Głównie zlecenia oczekujące.
Wstępne założenia.
SL max 10 pipsów - minimum 6
Target minimum 20 pipsów
Pary walutowe;
EUR/USD, GBP, CHF, JPY
USD/AUD, CHF, NZD, GBP, JPY
Day Trading , PA
15M/ 1H
- Głównie zlecenia oczekujące.
A ja mam propozycję dla Ciebie.
Pograj CHOCIAŻ 2 tygodnie na demo tym "schematem wejść".
Nie obraź się, ale jak dla mnie to jesteś nadal zbyt zielony w tym temacie i takie zbyt szybkie wracanie na real bez przetestowania tego nowego podejścia jest głupotą. Ludzie z wieloletnim doświadczeniem jak wpadają na jakiś pomysł/system/schemat wejść czy co tam chcesz to najpierw go testują PRZYNAJMNIEJ parę tygodni, a wiele opinii słyszałem, że nawet pół roku-rok. Podejdź do tego jak do biznesu a nie zabawy. Zainwestowałbyś 100k w firmę 2 dni po wpadnięciu na jakiś pomysł bez większego przeanalizowania sytuacji rynkowych i różnych czynników? Przypuszczam, że nie. Przemyśl to, bo równie dobrze możesz zrobić testy na demo, a dopiero potem wejść na real (do tego czasu np. uzbierać większy hajs, bo wiem z doświadczenia, że granie kwotami, przy których 20% zysku miesięcznie nie daje nawet 1000 zł jest w miarę wkurwiające i frustrujące).
Pozdrawiam i oczywiście życzę sukcesu
Midas
Pograj CHOCIAŻ 2 tygodnie na demo tym "schematem wejść".
Nie obraź się, ale jak dla mnie to jesteś nadal zbyt zielony w tym temacie i takie zbyt szybkie wracanie na real bez przetestowania tego nowego podejścia jest głupotą. Ludzie z wieloletnim doświadczeniem jak wpadają na jakiś pomysł/system/schemat wejść czy co tam chcesz to najpierw go testują PRZYNAJMNIEJ parę tygodni, a wiele opinii słyszałem, że nawet pół roku-rok. Podejdź do tego jak do biznesu a nie zabawy. Zainwestowałbyś 100k w firmę 2 dni po wpadnięciu na jakiś pomysł bez większego przeanalizowania sytuacji rynkowych i różnych czynników? Przypuszczam, że nie. Przemyśl to, bo równie dobrze możesz zrobić testy na demo, a dopiero potem wejść na real (do tego czasu np. uzbierać większy hajs, bo wiem z doświadczenia, że granie kwotami, przy których 20% zysku miesięcznie nie daje nawet 1000 zł jest w miarę wkurwiające i frustrujące).
Pozdrawiam i oczywiście życzę sukcesu

Midas
Midas masz racje. Ale spokojnie mikroloty mnie nie zabiją, a jedynie wzmocnią. Zobaczymy jak to będzie wyglądać, zawsze mozna wrócic na demo.
Wiadomo, że nie zabiją, tylko że moim zdaniem bez sensu jest granie czymś 'nowym". Jeśli wpadłeś na jakiś pomysł, stworzyłeś jakiś system to najpierw testy na demo. Najpierw sprawdź czy to coś zarabia w ogóle a dopiero potem sprawdzaj, czy zarabia na prawdziwych pieniądzach - wtedy będziesz miał pewność, że system jest spoko, a Ty jesteś do bani
Po prostu będziesz miał już jedną rzecz z głowy, bo jeśli zarabia na demo to i na realu powinien, wtedy jedyne co pozostanie to opanować siebie.
Pozdro

Pozdro