Szczyl kontra starzy wyjadacze

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
czajek
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Szczyl kontra starzy wyjadacze

Nieprzeczytany post autor: czajek »

Dziękuje za pomoc

Poki co zamknołem konto realne i pszeszedłem na demo. Doszedlem do wniosku, ze bez koncepcji na gre wyzeruje konto

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Bardzo dobry pomysł :) bez planu gry, to takie strzelanie w tą i z powrotem bez celu, raz się uda innym już nie strata czasu i pieniędzy.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

czajek
Stały bywalec
Stały bywalec

Mam pytanie co do zlecen sell i buy limit. Czy nie uważacie, ze ciezkie jest złapanie takiego zlecenia. Jeżeli zlecenie zostaje otwarte, kiedy cena dobija do danego poziomu i od niego odbija. Wedlug mnie bardzo ciezko wyliczyc co do pipsa taki poziom.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Latwiej niz odroznic BO od FBO w momencie ustawiania stop order ;)
Generalnie zlecenia limit sa trudniejsze do rozegrania, ale daja okreslona przewage. Poniewaz cena chodzi gora-dol, zleceniem limit mozesz sprzedac na gorze, a zleceniem kupna kupujesz na dole. Oczywiscie ten miecz ma tez druga strone ostrza... cena w danym dniu moze nie chciec sie cofac i zwyczajnie rozjechac takie zlecenie.
Wraz z wiedza i doswiadczeniem okreslenie stref i warunkow dla skutecznych limit orderow staje sie latwiejsze, co znacznie podnosi ich wartosc.
PS. Nie trzeba co do pipsa. Od tego masz margin/SL.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

czajek
Stały bywalec
Stały bywalec

Zealot mozesz wyjasnic mi co to BO i FBO i stop order?. Oglądalem filmik na yt, gdzie gościu zawierał transakcje sell limit. Mowił, ze platforma zleca takie zlecenie, jezeli cena dobija do poziomu 1,45000 i od niego odbija, a nie go przebija. Wiec na moj rozum zlecenie to zostanie zrealizowane dopiero wtedy gdy ustawie zlecenie na 1,45000 i cena mi tam dobije i nie przebije. Wiec, jezeli złoże zlecenie sell limit na 1,45001 to nie zostanie ono zrealizowane bo cena tam nie dobila. W drugą strone zlecenie 1.44999 równiez nie bedzie zrealizowane bo cene dobiła, ale przebiła poziom. Co do margin/SL o jakim piszesz nie rozumiem o co chodzi

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

bo (breakout)- pokonanie danego poziomu i kontynuacja.
fbo (false breakout) - chwilowe wyjscie ceny za poziom i stosunkowo rychly powrot

o stopach i limitach sobie poszukaj

czajek
Stały bywalec
Stały bywalec

Zastanawia mnie jakie wsaźniki najlepiej mówia o wyprzedaniu lub wykupieniu rynku. Wiec, ze wsaźnik Volumenu jest oderwany od rzeczywistości i nie ma co sie nim sugerować. Słyszałem o ROC , RSI i MACD z czego ten ostatni najlepiej odaje sie do ceny.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

znajdz objasnienie tychze.. o ile wiem, to opieraja sie na sredniej lub ich kombinacji.. zatem bacz aby feed byl dobry, bo inaczej beda przeklamania.. osobiscie uzywam bolingera u broka bez swiec niedzielnych..

czajek
Stały bywalec
Stały bywalec

Chce zmienić system gry na bardziej precyzyjny z małym SL do 5 pipsów i TP do 20-25 pipow. Obecnie jestem w BossaFx. Jakiego innego brokera możecie mi polecić ? Chodzi tutaj oczywiscie o jak najniższe spready i o brokera bez problemów.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

np. Armada, hym jak chcesz ryzykować 5 pips to masz za małe tp, skuteczność Ci najprawdopodobniej spadnie i to bardzo, mi przynajmniej spadła.
Przy dobrej strategi większy SL to większa skuteczność i tak się na to powinno patrzeć.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

ODPOWIEDZ